Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές
Aegean Air

Ξεκινώντας το παρθενικό της ταξίδι στο μακρινό 1999, σήμερα η AEGEAN αποτελεί τον μεγαλύτερο ελληνικό αερομεταφορέα. Ανήκει στην παγκόσμια συμμαχία αερομεταφορέων STAR ALLIANCE, η οποία απαρτίζεται από μέλη όπως οι Air Canada, Air China, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa, SAS Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, Swiss, Tap Air Portugal, Turkish Airlines, United κ.α. Σήμερα η AEGEAN συνδέει με απευθείας πτήσεις την Ελλάδα με Αλβανία, Κύπρο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ρουμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ολλανδία, Αυστρία, Σερβία, Βέλγιο, Ισπανία, Δανία, Σουηδία, Πολωνία, Ιταλία, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία, Γεωργία, Κροατία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Πορτογαλία, Ρωσία, Τουρκία και πολλούς ακόμη δημοφιλείς προορισμούς.

Ναύλοι & Κατηγορίες Θέσεων

Η AEGEAN προσφέρει στους ταξιδιώτες 2 κατηγορίες θέσεων, Business & Economy, αλλά και στην οικονομική θέση ο επιβάτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στους Light, Flex & Comfort Flex ναύλους σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του και το ταξιδιωτικό του προφίλ.

Αποσκευές

Οι κάτοχοι εισιτηρίων σε Light ναύλο μπορούν να μεταφέρουν στην καμπίνα του αεροσκάφους ένα τεμάχιο, δηλαδή είτε ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία/αντρική τσάντα ή θήκη φορητού υπολογιστή) είτε μία χειραποσκευή. Αντίθετα οι κάτοχοι εισιτηρίων σε Flex ή ComfortFlex ναύλο μπορούν να μεταφέρουν στην καμπίνα του αεροσκάφους δύο τεμάχια, δηλαδή ένα προσωπικό αντικείμενο και μία χειραποσκευή. Η χειραποσκευή πρέπει να έχει μέγιστο βάρος 8 κιλά και διαστάσεις 56εκ. x 45εκ. x 25εκ., για να μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους πάνω από τα καθίσματα. Το προσωπικό αντικείμενο, θα πρέπει να χωρά κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Δίνεται πάντα η δυνατότητα στον επιβάτη να αγοράσει παραδοτέα βαλίτσα αν το επιθυμεί με μέγιστο βάρος 23 κιλά.

Υπηρεσίες Check in

Το check-in στο website της AEGEAN είναι διαθέσιμο ώστε να επιλέξετε την προτιμώμενη θέση σας στο αεροπλανο. Το check-in μπορεί να πραγματοποιηθεί από 48 ώρες έως 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση. Tο φύλλο επιβίβασης μπορείτε να το εκτυπώσετε ή να το αποθηκεύσετε στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά.

Επιλογή θέσης

Αναλόγως με το ναύλο που έχετε αγοράσει, δωρεάν ή με μια μικρή χρέωση, επιλέγετε τη θέση σας στο αεροσκάφος κατά την έκδοσης της κάρτας επιβίβασης. Στις πτήσεις της AEGEAN οι επιβάτες απολαμβάνουν δωρεάν ειδικά δημιουργημένα πιάτα και ποτά, εμπνευσμένα από την Ελλάδα. Τα καθίσματα είναι δερμάτινα και ο χώρος για τα πόδια των επιβατών της οικονομικής θέσης είναι 76cm (από την πλάτη του καθίσματος μέχρι το πίσω μέρος της μπροστινής θέσης). Οι θέσεις της κατηγορίας Business έχουν μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια (84cm συνολικά), ενώ το μεσαίο κάθισμα παραμένει πάντα κενό.