Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές
Olympic Air

Αεροπορικά Εισιτήρια Olympic Air

Η Olympic Air (ΟΑ) σχηματίστηκε από την ιδιωτικοποίηση του πρώην εθνικού αερομεταφορέα Ολυμπιακές Αερογραμμές. Στις 22 Φεβρουαρίου 2010, η Olympic Air και ο κύριος ανταγωνιστής της, Aegean Airlines, ανακοίνωσαν ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία για συγχώνευση και τον Οκτώβριο του 2013 η επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε τελικά την έγκρισή της για αυτή τη συγχώνευση. Το πτητικό έργο της Olympic Air περιορίζεται στις πτήσεις εσωτερικού της Ελλάδας και στην ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο.

Ναύλοι & Κατηγορίες Θέσεων

Η Olympic Air προσφέρει στους ταξιδιώτες 2 κατηγορίες θέσεων, Business & Economy, αλλά και στην οικονομική θέση ο επιβάτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στους Light, Flex & Comfort Flex ναύλους σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του και το ταξιδιωτικό του προφίλ.

Αποσκευές

Οι κάτοχοι εισιτηρίων σε Light ναύλο μπορούν να μεταφέρουν στην καμπίνα του αεροσκάφους ένα τεμάχιο, δηλαδή είτε ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία/αντρική τσάντα ή θήκη φορητού υπολογιστή) είτε μία χειραποσκευή. Αντίθετα οι κάτοχοι εισιτηρίων σε Flex ή Comfort Flex ναύλο μπορούν να μεταφέρουν στην καμπίνα του αεροσκάφους δύο τεμάχια, δηλαδή ένα προσωπικό αντικείμενο και μία χειραποσκευή. Η χειραποσκευή πρέπει να έχει μέγιστο βάρος 8 κιλά και διαστάσεις 56εκ. x 45εκ. x 25εκ., για να μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους πάνω από τα καθίσματα. Το προσωπικό αντικείμενο, θα πρέπει να χωρά κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Δίνεται πάντα η δυνατότητα στον επιβάτη να αγοράσει παραδοτέα βαλίτσα αν το επιθυμεί με μέγιστο βάρος 23 κιλά.

Υπηρεσίες Check in

Το check-in στο website της Olympic Air είναι διαθέσιμο ώστε να επιλέξετε την προτιμώμενη θέση σας στο αεροπλανο. Το check-in μπορεί να πραγματοποιηθεί από 48 ώρες έως 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση. Tο φύλλο επιβίβασης μπορείτε να το εκτυπώσετε ή να το αποθηκεύσετε στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά.

Επιλογή θέσης

Αναλόγως με το ναύλο που έχετε αγοράσει, δωρεάν ή με μια μικρή χρέωση, επιλέγετε τη θέση σας στο αεροσκάφος κατά την έκδοσης της κάρτας επιβίβασης. Στις πτήσεις της Olympic Air οι επιβάτες απολαμβάνουν δωρεάν ειδικά δημιουργημένα πιάτα και ποτά, εμπνευσμένα από την Ελλάδα. Τα καθίσματα είναι δερμάτινα και ο χώρος για τα πόδια των επιβατών της οικονομικής θέσης είναι 76cm (από την πλάτη του καθίσματος μέχρι το πίσω μέρος της μπροστινής θέσης). Οι θέσεις της κατηγορίας Business έχουν μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια (84cm συνολικά), ενώ το μεσαίο κάθισμα παραμένει πάντα κενό.