Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΑγαθονήσιΦθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια για Αγαθονήσι

Αν επιθυμία σας είναι να επισκεφθείτε μέχρι και το μικρότερο νησί του Αιγαίου, τότε εκδώστε τα πιο φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια για Αγαθονήσι, ώστε να μην αφήσετε έξω από τα ταξιδιωτικά πλάνα σας τον τόπο που οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ Δωδεκανήσων και νομού Σάμου. Οι κάτοικοι θα σας υποδεχτούν ευχάριστα και θα τιμήσουν την παραμονή σας με την ειλικρινή τους φιλοξενία. Ανήκει στην κατηγορία των νησιών, των οποίων τα πρωτογενή χαρακτηριστικά δεν αλλοιώθηκαν από την ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη. Οι λιγοστοί του κάτοικοι ζουν σε τρεις οικισμούς: Στον Άγιο Γεώργιο, δηλαδή το λιμάνι του Αγαθονησιού, το Μικρό Χωριό και το Μεγάλο Χωριό, που αποτελεί προφανώς το μεγαλύτερο οικισμό και τον αρχαιότερο.

Το Αγαθονήσι είναι εξαιρετικός προορισμός, για εκείνους που αναζητούν στις διακοπές τους έναν ήσυχο τόπο για ονειροπόληση και χαλαρότητα, μακριά από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Ευρήματα ανασκαφών ανέδειξαν στην τοποθεσία Καστράκι οχυρό των ύστερων κλασικών και πρώιμων ελληνιστικών χρόνων. Ωστόσο, το σημαντικότερο από τα αξιοθέατα του νησιού είναι οι Θόλοι. Βρίσκονται στην ανατολική πλευρά και πρόκειται για οικοδομήματα της Βυζαντινής περιόδου, που χρησίμευαν ουσιαστικά ως αποθήκες τροφίμων. Ακριβώς πίσω από τους Θόλους υπάρχει ο Βότσος, ένα μεγάλο βάραθρο. Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, από το βάραθρο ξεκινά ένα δίκτυο με υπόγειες στοές, που ενώνει το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη. Η αρχιτεκτονική του Αγαθονησιού είναι απλή κι ανεπιτήδευτη: Χαρακτηρίζεται από ψηλούς πέτρινους τοίχους με μια ξύλινη κεντρική πόρτα, που περικλείουν τα λευκά σπίτια και τις αυλές τους. Τα ξωκλήσια εντυπωσιάζουν όχι μόνο με τις λιτές γραμμές τους σε γαλάζιες και λευκές αποχρώσεις, αλλά και με τον αριθμό τους δεδομένου ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του Αγαθoνησιού δεν ξεπερνούν τους διακόσιους.

Πληροφορίες λιμανιού Αγαθονησίου

Ο Άγιος Γεώργιος είναι το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Δεδομένου πως δεν υπάρχει απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση από τα λιμάνια της Αθήνας προς το Αγαθονήσι, προτείνουμε αναχώρηση με όσο το δυνατόν πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά προς Σάμο, Πάτμο ή Κάλυμνο. Από εκεί μεταβαίνετε στον τελικό προορισμό σας με τοπικά δρομολόγια της εταιρείας Α.Ν.Ε. Καλύμνου και συγκεκριμένα με το συμβατικό πλοίο «Νήσος Κάλυμνος». Μέχρι τη Σάμο ταξιδεύετε με τα πλοία «Θεόφιλος» και «Μυτιλήνη» της Nel Lines ή με το «Νήσος Μύκονος» της εταιρείας Αιγαίον Πέλαγος. Προς Πάτμο και Κάλυμνο ταξιδεύετε με τα πλοία της Blue Star Ferries, «Διαγόρας» και Blue Star 2. Η απόσταση μεταξύ Πειραιά και Πάτμου είναι περίπου οκτώ ώρες και το δρομολόγιο γίνεται απευθείας στο "νησί της Αποκάλυψης", όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Επίσης, το Αγαθονήσι συνδέεται μέσω τοπικών δρομολογίων με τη Λέρο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και πολλά ακόμα από τα Δωδεκάνησα όπως η Ρόδος και η Κως, καθώς το πλοίο Pride Dodekanisos της εταιρίας Dodekanisos Seaways πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια σε ενδονησιωτική βάση. Οι αναχωρήσεις από τη Σάμο προς το Αγαθονήσι πραγματοποιούνται από το Πυθαγόρειο, γεγονός που σημαίνει, ότι εφόσον επιλέξετε ταξίδι στο Αγαθονήσι μέσω Σάμου ίσως είναι προτιμότερο να φτάσετε ως εκεί με αεροπορικά εισιτήρια, καθώς το Πυθαγόρειο είναι πιο κοντά στο αεροδρόμιο και τα πλοία που έρχονται από Πειραιά προσεγγίζουν μόνο το Βαθύ και το Καρλόβασι, τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της Σάμου.

Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά του νησιού και παρατηρήστε μέσα από όλες τις πράσινες και γαλάζιες αποχρώσεις τα χαρακτηριστικά τους βότσαλα. Οι περισσότερες παραλίες του Αγαθονησιού είναι απάνεμες. Ξεχωρίσαμε και προτείνουμε τον Άγιο Γεώργιο, την παραλία του ομώνυμου οικισμού, το Γαϊδουραύλακο, το Βαθύ, το Τσαγκάρι, τον Πάλο, τον Πόρο, το Πηγάδι, τα Χοχλιά, τη Σπηλιά και το Καθολικό. Στις περισσότερες παραλίες η πρόσβαση είναι οδική. Εφόσον η θερμοκρασία είναι ήπια, μπορείτε να φτάσετε στις παραλίες του νησιού ακολουθώντας τα σπαρμένα με μυρωδάτα βότανα μονοπάτια.

Ακτοπλοικά εισιτήρια για Αγαθονήσι

Για τις μεταφορές σας εντός του νησιού, δε χρειάζεται ν’ ανησυχείτε. Οι περισσότερες αποστάσεις καλύπτονται άνετα με τα πόδια. Όπου δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, διατίθενται καΐκια για ακτοπλοϊκή μετάβαση. Σε κάθε περίπτωση περιηγηθείτε σε κάποια από τα μονοπάτια του Αγαθονησιού, αφού αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρατηρήσετε σπάνια πτηνά και το μεγαλείο της φύσης σ’ ένα τόπο που προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000. Δώστε καθημερινά το ραντεβού σας με την τοπική κουζίνα. Παραγγείλτε στα ταβερνάκια που σας περιμένουν δίπλα στο κύμα φάβα, φρέσκο ψάρι, που διατίθεται κατά κόρον, αξεπέραστη κακαβιά και τα περίφημα τοπικά μπιζέλια. Οι ιδιαίτερες γεύσεις του νησιού και κυρίως η φιλοξενία των ανθρώπων θα σας εξασφαλίσουν μοναδικές κι ανεκτίμητες εμπειρίες. Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού σημαντικότερο ρόλο παίζουν τα πανηγύρια του Αγίου Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου, τα εννιάμερα της Παναγίας στις 23 Αυγούστου στο Μεγάλο Χωριό και του Αϊ-Γιάννη του Θερμαστή στις 29 Αυγούστου. Θαυμάστε την τοπική λαϊκή τέχνη των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων αλλά και τα καλαίσθητα κεραμικά, που μπορείτε να πάρετε μαζί σας ως ενθύμιο ή δώρο έμπνευσης σε φίλους, ώστε να ταξιδέψουν και αυτοί με τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αγαθονήσι.