Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ιθάκη



Φθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια για Ιθάκη

Δεν υπάρχει καταλληλότερος τόπος για να ζήσει ο κάθε ταξιδιώτης το μύθο του στην Ελλάδα: Εκδώστε φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια για Ιθάκη και βρεθείτε στα βήματα του μυθικού Οδυσσέα. Ελάτε σ’ επαφή με τη φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση, το λαμπρό ήλιο και τη διαυγέστερη θάλασσα του Ιονίου.

Πλήθος όμορφων παραλιών και οικισμών θα κρατήσουν ενεργό το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον σας. Ιδανική περίπτωση θα ήταν να νοικιάσετε σκάφος για να κολυμπήσετε σε νερά και πράσινους κολπίσκους, που δεν είναι προσβάσιμα από το οδικό δίκτυο. Η Ιθάκη δεν αποτελεί εξαίρεση από το υπόλοιπο σύμπλεγμα των νησιών του Ιονίου, όπου κυριαρχεί η έντονη βλάστηση και τα δέντρα φτάνουν ανεμπόδιστα ως εκεί που σκάει το κύμα, χαρίζοντας στα νερά ιδιαίτερες αποχρώσεις. Κολυμπήστε στον Αετό, στη Λούτσα, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Ιθάκης, Βαθύ, στην επίσης κοντινή παραλία Μνήματα και στο Σκίνο, που θα εντοπίσετε στον ομώνυμο κόλπο. Στη βόρεια πλευρά του νησιού, διαβαίνοντας ένα μονοπάτι από το Σκίνο, απλώνεται η ξακουστή παραλία Γιδάκι. Επιλέξτε για τα μπάνια σας και τον Άσπρο Γιαλό, την πλαζ στον Πίσω Αετό, το δεύτερο λιμάνι της Ιθάκης, τα Καμίνια και το Σαρακήνικο, το μικροσκοπικό Αμμούδι και το ερημικό Κάθισμα. Στην Πλατιά Άμμο το τοπίο είναι μαγευτικό, αλλά καθώς η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα, τον Αύγουστο η συγκεκριμένη παραλία γεμίζει σκάφη και ιστιοπλοϊκά, που καταφθάνουν από το Βαθύ ή και από το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς. Οι περισσότερες παραλίες της Ιθάκης είτε συνδυάζουν άμμο με βότσαλο, είτε διαθέτουν μόνο βότσαλα, όπως τα Τρία Μούδια, τρεις –όπως καταμαρτυρά και το όνομα- διαδοχικές μικρές παραλίες κοντά στις Φρίκες, που προτιμώνται από όσους αποζητούν ηρεμία. Τις ιδιαίτερα θερμές μέρες του καλοκαιριού πολλοί λουόμενοι επισκέπτονται τις συνεχόμενες πλαζ κατά μήκος του δρόμου από Φρίκες για Κιόνι, Κουρβούλια, Πίσω Κουρβούλια, Τσττσιμίδα και Πλακούτσες, για τα δροσερά νερά τους. Η Ιθάκη ως γνωστό αποτελεί φυσικό καταφύγιο για το υπό εξαφάνιση θηλαστικό Monachus monachus. Η υποθαλάσσια φυσική ομορφιά του νησιού είναι τόσο μεγάλη σε ποικιλία και πλούτο, ώστε πολλοί είναι αυτοί που κατά τις διακοπές τους επιδίδονται σε scuba diving.

Πληροφορίες λιμανιών Ιθάκης

Τα κύρια λιμάνια της Ιθάκης είναι το Βαθύ και ο Πίσω Αετός. Η σύνδεση μεταξύ Πάτρας και Ιθάκης είναι καθημερινή, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τα πλοία «Ανδρέας Κάλβος» της εταιρείας Ionian Ferries και «Επτάνησος» της Strinzis Ferries αναχωρούν από Πάτρα και μέσω Σάμης (Κεφαλονιά) φθάνουν στον Πίσω Αετό Ιθάκης σε τέσσερις ώρες. Τοπικά δρομολόγια συνδέουν επίσης τον Πίσω Αετό με το Φισκάρδο Κεφαλονιάς, τη Βασιλική Λευκάδας και τον Αστακό. Αντίστοιχα δρομολόγια πραγματοποιούνται και από τις Φρίκες προς το Νυδρί Λευκάδας. Τα πλοία των ακτοπλοϊκών εταιρειών Ionian Ferries και Strinzis Ferries είναι συμβατικού τύπου, με οικονομικές θέσεις (κατάστρωμα ή σαλόνια εσωτερικών χώρων), λιγοστές καμπίνες για χρήση από δύο ως τέσσερις επιβάτες και γκαράζ για τη μεταφορά οχημάτων. Τόσο τα προγραμματισμένα δρομολόγια, όσο και τα τοπικής εμβέλειας δίνουν την ευχέρεια στους επισκέπτες να σχεδιάσουν συνδυαστικές διακοπές με παραμονή σχεδόν σε όλα τα Επτάνησα.

Καθώς το κλίμα στη δυτική Ελλάδα ενδέχεται να είναι κατά περιόδους πιο ήπιο, με περισσότερες βροχές, λιγότερη ζέστη και δροσιά, που χαρίζει η πυκνή βλάστηση, προτείνουμε να επωφεληθείτε, ακολουθώντας μερικά από τα ωραιότερα μονοπάτια της Ιθάκης. Θα έχετε έτσι την ευκαιρία μιας έξοχης επαφής με το φυσικό περιβάλλον. Για τη διευκόλυνση των περιπατητών ο δήμος κάθε χρόνο καθαρίζει και σηματοδοτεί τα μονοπάτια, ώστε οι περιηγήσεις σας να γίνονται χωρίς κινδύνους από αγκάθια. Ξεκινήστε από το βόρειο τμήμα στον Κάλαμο και μέσα από τις παρυφές της Κολλιερής, ακολουθούμε τη χωμάτινη διαδρομή μέχρι την Εξωγή. Μια άλλη προτεινόμενη διαδρομή ξεκινά και πάλι από τον Κάλαμο για να καταλήξει σε κολύμπι στην απίθανη παραλία στο Περιβόλι. Αν θέλετε να απαθανατίσετε την ωραιότερη θέα συστήνουμε το μονοπάτι με αφετηρία τις Φρίκες μέχρι τα Πίσω Κουρβούλια.

Ακτοπλοικά εισιτήρια για Ιθάκη με το petas.gr

Η πρωτεύουσα της Ιθάκης είναι το Βαθύ και εκεί συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος της τουριστικής κίνησης. Το αμφιθεατρικό Βαθύ διαθέτει ένα εξαιρετικό Λαογραφικό μουσείο, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Βορειότερα, στο Σπήλαιο των Νυμφών, ο μύθος θέλει τον Οδυσσέα, να έκρυψε εκεί τα δώρα, που έφερε από το νησί των Φαιάκων και η πραγματικότητα τους αρχαιολόγους να έχουν φέρει στο φως αγγεία και νομίσματα, που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό μουσείο της πρωτεύουσας του νησιού. Από τους παλαιότερους και σημαντικότερους οικισμούς της Ιθάκης είναι η ορεινή Εξωγή. Κατά τα μεσαιωνικά χρόνια προσφερόταν για καλή παρατήρηση από υψόμετρο και επομένως προστασία από τις πειρατικές επιδρομές. Επισκεφθείτε το όμορφο αυτό χωριό στις 17 Ιουλίου οπότε γιορτάζει μια από τις εκκλησίες του (Αγία Μαρίνα) και στήνεται παραδοσιακό πανηγύρι στην κεντρική του πλατεία. Περιηγηθείτε στα βόρεια της Ιθάκης, στο χωριό Σταυρός, όπου βρίσκεται η προτομή του Οδυσσέα και ο βυζαντινός ναός του Σωτήρος ανάμεσα σε ψηλά πεύκα και ευκαλύπτους, ένα μοναδικό θέαμα απαράμιλλης ομορφιάς. Ξεχωριστής ομορφιάς είναι και το Κιόνι, το οποίο διαθέτει τουριστικές υποδομές. Ο οικισμός έχει κηρυχθεί διατηρητέος. Χτίστηκε το 16ο αιώνα ως επίνειο των γύρω ορεινών χωριών και έχει αμφιθεατρική διάταξη. Εδώ κυριαρχεί το πράσινο των δέντρων σε συνδυασμό με τη θαλασσινή αύρα. Αν επιλέξετε αυτή την πλευρά του νησιού για τη διαμονή σας, κατηφορίστε μέχρι τις παραλίες Μαυρωνά και Πλακούτσες για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης. Σε ολόκληρη την Ιθάκη διαφαίνεται στην τοπική αρχιτεκτονική το ενετικό στοιχείο. Θα το διαπιστώσετε με μια βόλτα στην Ανωγή, στον οικισμό Πλατρειθιά και αλλού. Βαδίστε στα χνάρια αρχαίων Ελλήνων, Βυζαντινών και Ενετών, μέχρι το καλοκαίρι σας να σας φέρει στα Επτάνησα με τα πιο φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια για Ιθάκη.