Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΝίσυροΦθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Νίσυρο

Γνωρίστε από κοντά τα ποικιλόμορφα Δωδεκάνησα. Κάντε την αρχή εξασφαλίζοντας όσο πιο φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια για Νίσυρο γίνεται. Περπατήστε σε ηφαιστειακά πετρώματα και απολαύστε φυσικά σπα. Περιηγηθείτε σε εντυπωσιακούς κρατήρες με περιρρέουσα θειώδη μυρωδιά, αναμειγμένη και εμπλουτισμένη με μπόλικη ηφαιστειακή ενέργεια. Διαπιστώστε εν τέλει ότι, αν και η Σαντορίνη είναι αυτή που κατέχει τον τίτλο του πιο όμορφου ηφαιστειακού νησιού στο Αιγαίο, θα μπορούσε κάλλιστα και η Νίσυρος να διεκδικεί ανάλογα πρωτεία χάρη στη φύση των πετρωμάτων που τη συνθέτουν.

Καθώς πλησιάζετε στο λιμάνι του νησιού, θα σας υποβάλλει η θέα της αμφιθεατρικής Χώρας με το Κάστρο των Ιπποτών στην κορυφή της. Η Νίσυρος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ήρεμη δύναμη», καθώς ολόκληρο το νησί δεν είναι παρά ένα ηφαίστειο και μάλιστα με κρατήρες, που κατατάσσονται στους μεγαλύτερους παγκοσμίως. Οι ιαματικές πηγές, που προκύπτουν από τις ιδιότητες του ηφαιστείου Πολυβώτη, αποτελούν μία ακόμη από τις ευχάριστες εκπλήξεις του τόπου. Οι σημαντικότερες βρίσκονται στα Λουτρά και στους Πάλους. Στη θερμογενή Δρακοσπηλιά η μυστηριακή ατμόσφαιρα κυριαρχεί. Ένα από τα καλύτερα σωζόμενα μνημεία της αρχαιότητας σε όλο το αιγαίο, είναι το Παλαιόκαστρο, η ελληνική ακρόπολη που χρονολογείται από τον 4ο αι π.Χ. και βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού, Μανδράκι. Παραμένοντας στο Μανδράκι, εξερευνούμε το μνημειώδες Κάστρο-κληροδότημα του Τάγματος του Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Εκεί βρίσκεται και το Μοναστήρι της Παναγιάς Σπηλιανής, που έχει χτιστεί πάνω στα βράχια προσφέροντας απίθανη θέα σε Μανδράκι και ηλιοβασίλεμα μαζί. Έτεροι σημαντικοί οικισμοί είναι ο Εμπορειός και τα Νικειά. Και τα δύο χωριά είναι ορεινά, παραδοσιακά και υπέροχα. Το Λαογραφικό και Αρχαιολογικό Μουσείο περιγράφουν την ιστορική και πολιτισμική διαδρομή του νησιού, ενώ το Ηφαιστειολογικό Μουσείο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Εκεί εκτίθεται συλλογή πετρωμάτων από όλο το νησί, ενώ παρέχει στους επισκέπτες και δικαίωμα μικροσκοπικής παρατήρησή τους. Η επίσκεψη στο Ηφαιστειολογικό μουσείο επιβάλλεται μια και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα.

Πληροφορίες λιμανιού Νισύρου

Πρωτεύουσα και λιμάνι της Νισύρου είναι το Μανδράκι. Προσεγγίζεται μέσω της εταιρείας Blue Star Ferries και συγκεκριμένα με το πλοίο Διαγόρας. Το ταξίδι ξεκινά με αφετηρία τον Πειραιά και τελικό προορισμό το Καστελόριζο με ενδιάμεσες επιβιβάσεις και αποβιβάσεις στην Κάλυμνο, Κω, Τήλο, Σύμη και Ρόδο. Εφόσον το πολύωρο ακτοπλοϊκό ταξίδι δε σας εξυπηρετεί, αν και τα πλοία της Blue Star Ferries παρέχουν όλες τις απαραίτητες ανέσεις, μπορείτε να εκδώσετε αεροπορικά εισιτήρια για Ρόδο ή Κω και από εκεί να μεταβείτε με τοπικό δρομολόγιο πλοίου στη Νίσυρο. Έτσι λοιπόν, ταξιδέψτε με τα σύγχρονα πλοία της Dodekanisos Seaways (Dodekanisos Express και Pride Dodekanisos) μεταξύ Ρόδου και Νισύρου. Η διάρκεια της διαδρομής είναι μόλις τρεις ώρες. Τα τακτικά δρομολόγια της εταιρείας Dodekanisos Seaways προσφέρουν μια έξοχη ευκαιρία και για κοντινές εκδρομές σε μικρότερα νησιά όπως η Χάλκη.

Με τα πλοία των Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε και το αυτοκίνητο σας, που είναι μάλλον μια πολύ καλή ιδέα, καθώς τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ καλύπτουν μόνο τις πολύ βασικές διαδρομές στη Νίσυρο και δεν είναι πολύ συχνά. Άλλωστε, η Blue Star Ferries προσφέρει έκπτωση 20% στα ακτοπλοικα εισητηρια επιστροφής των οχημάτων, αρκεί αυτά να εκδοθούν ταυτόχρονα με αυτά της αναχώρησης σας. Μια άλλη προσφορά αφορά στις οικογένειες ή σε παρέες τεσσάρων επιβατών, που επιλέγουν για να ταξιδέψουν στη Νίσυρο τετράκλινη καμπίνα. Σ’ αυτή την περίπτωση παρέχεται έκπτωση μέχρι και 25%. Πάγιες εκπτώσεις προβλέπονται για τα παιδιά ως πέντε ετών, τα οποία ταξιδεύουν με εισιτήρια μηδενικής αξίας (σε οικονομική κατηγορία), τα παιδιά ως δέκα ετών που δικαιούνται εισιτήρια μισής αξίας, φοιτητές, πολύτεκνους κ.α.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Νίσυρο με το petas.gr

Οι παραλίες της Νισύρου καλύπτονται κυρίως με μεγάλα μαύρα βότσαλα, απότοκο του ηφαιστειακού εδάφους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Λυές, που είναι στην ουσία τέσσερις διαδοχικές παραλίες με σκούρα, λεία βότσαλα. Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στην παραλία Χοχλάκων κοντά στο Μανδράκι, καθώς και στην πιο απομονωμένη, λόγω του δύσβατου μονοπατιού που οδηγεί σ’ αυτή, Παχιά Άμμο. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τον κρατήρα «Στέφανο» στα Νικειά και σταθείτε για φωτογραφία στη βοτσαλωτή πλατεία «Πόρτα». Οι οικισμοί της Νισύρου (λευκά, διώροφα σπίτια, πλατείες με μεγάλα δέντρα όπως αυτή της «Ηλικιωμένης» στο Μανδράκι, εξαιρετική θέα στο Αιγαίο και σε άλλα Δωδεκάνησα όπως η Τήλος και η Κως) είναι ξεχωριστής και ιδιαίτερης ομορφιάς. Το δε σεληνιακό τοπίο που προκύπτει από το ηφαίστειο Πολυβώτη επιφυλάσσει στον επισκέπτη και άλλες εκπλήξεις, όπως η φυσική σάουνα, δηλαδή ο θερμός αέρας, που βγαίνει από μια μικρή βραχώδη τρύπα στην είσοδο του Εμπορειού, συμβάλλοντας στη μοναδικότητα της Νισύρου. Εκτός από τα πανηγύρια, που λαμβάνουν χώρα ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι, υπάρχουν παραδοσιακές γιορτές που αντανακλούν την τοπική κουλτούρα και παράδοση. Τέτοια είναι και η γιορτή της Σουμάδας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διοργανώνεται και το έθιμο του γάμου. Διαρκεί τρεις ολόκληρες μέρες και γιορτάζεται δεόντως από τους κατοίκους.

Η ηφαιστειακή Νίσυρος, στην κουζίνα και στα ταβερνάκια προετοιμάζει για σας εκρήξεις γαστριμαργικής φύσεως. Δοκιμάστε τα πιο φρέσκα ψάρια και συνοδέψτε τα με κουκουζίνα (τοπική παραλλαγή ρακής). Φυσικά το μενού συνεχίζεται με καπαμά (κατσικάκι γεμιστό), μπουκουνιές (χοιρινές μπουκιές), μυζήθρα, κοπανιστή, σακουλιαστή και άλλα τοπικά τυριά καθώς και πολλά γλυκά του κουταλιού, από τα οποία σας προτείνουμε το ντοματάκι και τις παστελαριές (ξερά σύκα με αμυγδαλόψιχα και σουσάμι). Αναχωρώντας προμηθευτείτε για το σπίτι σας εξαιρετική κανελάδα και δώστε υπόσχεση ότι θα επιστρέψετε κάποιο άλλο καλοκαίρι με τα πιο φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια για Νίσυρο!