Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά Εισιτήρια ΑλεξανδρούποληΕίναι κυρίως γνωστή για τον περίφημο Φάρο της, όμως η Αλεξανδρούπολη έχει να επιδείξει πολλά περισσότερα αξιοθέατα! Εκδώστε μέσα από το online σύστημα του petas.gr φθηνά αεροπορικα εισητηρια για Αλεξανδρούπολη και ανακαλύψτε τις τοπικές ομορφιές μέσα από διαδρομές στη φύση και εξορμήσεις στη θάλασσα.

Ο ιστορικός Φάρος εγκαινιάστηκε το 1880 με σκοπό τη διευκόλυνση των ναυτικών που διέρχονταν από τον Ελλήσποντο, αλλά και των καπετανέων που πραγματοποιούσαν τοπικά δρομολόγια. Έχει ύψος 18 μέτρα και είναι από τους λίγους επιτηρούμενους φάρους που υπάρχουν σήμερα. Το έτερο καμάρι της πόλης είναι το κτήριο της Ζαρίφειου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, νεοκλασικού ρυθμού, που χρονολογείται από το 1923. Το μοναδικό Διδασκαλείο σε ολόκληρη τη Δυτική Θράκη για πολλά χρόνια, θα το βρείτε να κοσμεί την πλατεία Εθνικής Ανεξαρτησίας. Επισκεφθείτε επίσης την πλατεία Μητρόπολης για να θαυμάσετε το ναό του Αγίου Νικολάου και τα δύο νεοκλασικά κτήρια που στέγαζαν άλλοτε το γυμνάσιο και το δημοτικό της Αλεξανδρούπολης. Όλος ο κόσμος της πόλης συγκεντρώνεται για φαγητό και διασκέδαση στην προκυμαία. Επιλέξτε ένα από τα παρατεταγμένα στη σειρά εστιατόρια για να δοκιμάστε φρέσκο ψάρι, τσίπουρο και άλλα τοπικά προϊόντα. Κλείστε το βράδυ σας με ποτό και καλή παρέα σε ένα από τα πολλά μπαράκια της παραλίας και υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα επισκεφθείτε ξανά στο μέλλον το υπέροχο αυτό σταυροδρόμι κουλτούρας και πολιτισμού.

Πληροφορίες αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης

Το διεθνές αεροδρόμιο Δημόκριτος (AXD - Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης) βρίσκεται 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης, επί της εθνικής οδού Ε90 που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία. Πρόκειται για ένα μέσης δυναμικότητας αεροδρόμιο σε σχέση με τη συχνότητα πτήσεων και διακίνησης επιβατών, όμως λόγω της έντονης ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, προβλέπεται και η αντίστοιχη επέκταση του αεροδρομίου. Στις εγκαταστάσεις του αερολιμένα θα βρείτε τελωνειακό σταθμό, αστυνομικό τμήμα, ιατρείο, κυλικείο, γραφείο πληροφοριών, καθώς και υπαίθριους χώρους στάθμευσης. Η μετακίνηση των επιβατών από και προς το αεροδρόμιο γίνεται με ταξί και με αστική συγκοινωνία. Τα δρομολόγια των λεωφορείων συνδέουν το αεροδρόμιο απευθείας με τα χωριά Λουτρά, Άνθεια, Αρίστηνο και Νίψα.

Πετάξτε από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη με απευθείας δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών Olympic Air και Aegean Airlines. Η πτήση διαρκεί μία ώρα. Ταξιδέψτε από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο μέσω Αθήνας με πτήσεις των Olympic Air, Aegean Airlines και Cyprus Airways για Αλεξανδρούπολη.

Αεροπορικά εισιτήρια για Αλεξανδρούπολη

Η Αλεξανδρούπολη προσφέρεται και για κοντινές εκδρομές είτε το χειμώνα, είτε την άνοιξη και το καλοκαίρι. Εντοπίστε προσφορές και φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Αλεξανδρούπολη και ανακαλύψτε το υπέροχο φυσικό τοπίο στο δάσος της Δαδιάς, το μοναδικό δέλτα του Έβρου, τα βυζαντινά μνημεία των Φερών και τα ρωμαϊκά ερείπια της Τραϊανούπολης (14 χλμ από την Αλεξανδρούπολη). Ακολουθήστε το δρόμο του μεταξιού ξεκινώντας από το Τυχερό μέχρι το Φυλακτό, τη Λευκίμη και το Σουφλί, του οποίου η ιστορία είναι ταυτόσημη με την παραγωγή μεταξωτών υφασμάτων. Το καλοκαίρι αναζητήστε φθηνά εισητήρια για να ταξιδέψετε ως τη Σαμοθράκη, νησί με άγρια φυσική ομορφιά και αναλλοίωτες στο χρόνο παραδόσεις.