Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά Εισιτήρια ΆμστερνταμΕίναι η πόλη των αμέτρητων καναλιών, του Vincent Van Gogh, του Rembrandt, της βάφλας - σε όποια λαχταριστή εκδοχή μπορεί να φανταστεί κανείς - των jazz bar, των ατμοσφαιρικών pub, αλλά και των συναυλιών μεγάλων ονομάτων σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι η υπέροχη πόλη που έλαβε το όνομα της από τον ποταμό Άμστελ! Αναζητήστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Άμστερνταμ όλο το χρόνο, μιας και τα events στην πόλη αυτή δε σταματούν ποτέ.

Οι φίλοι της τέχνης σίγουρα θα λατρέψουν το μουσείο Van Gogh, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 200 έργα και αμέτρητες επιστολές του διάσημου ζωγράφου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σπίτι του Rembrandt, στο οποίο εκτίθενται σπουδαία έργα χαρακτικής. Αν είστε τυχεροί, θα πετύχετε την καθιερωμένη επίδειξη της δύσκολης μα τόσο εντυπωσιακής αυτής τέχνης, που πραγματοποιείται τακτικά σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού. Το Άμστερνταμ διαθέτει πάνω από πενήντα μουσεία, με τα Rijksmuseum & Stedelijk να λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά στον αριθμό επισκεπτών, αξίζει όμως και μια βόλτα στα πιο ιδιαίτερα και μικρότερα Tropenmuseum (Τροπικό μουσείο), Erotic & Sex museums. Μόλις τρεις ώρες και τριάντα λεπτά χωρίζουν την Αθήνα από τα αμέτρητα αξιοθέατα, τις υπαίθριες αγορές, το red light district και τα coffee shops του εκπληκτικού Άμστερνταμ!

Πληροφορίες Αεροδρομίου Άμστερναμ

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Schiphol (AMS) είναι το κυριότερο της Ολλανδίας και βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών από το κέντρο του Άμστερνταμ. Είναι το 5ο αεροδρόμιο στην Ευρώπη σε πυκνότητα πτήσεων και ο πύργος εναέριας κυκλοφορίας που διαθέτει ήταν ο ψηλότερος του κόσμου όταν χτίστηκε, το 1991. Αποτελεί επίσης μία από τις κύριες βάσεις των αεροπορικών εταιρειών Air France - KLM. Υπάρχουν πάνω από εκατό καταστήματα και εστιατόρια στο Schiphol πριν και μετά τον έλεγχο διαβατηρίων, ώστε σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε τα τελευταία σας ψώνια ακόμα και λίγο πριν το ταξίδι σας. Μπορείτε να μεταβείτε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης εύκολα και άνετα με λεωφορείο (γραμμές 197 & 370), τρένο (προς σταθμό Amsterdam Centraal) ή ταξί (κόστος 40 ευρώ περίπου). Πολλά από τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στην πόλη ή κοντά στο αεροδρόμιο, προγραμματίζουν τακτικές αναχωρήσεις με πούλμαν από τις αφίξεις του Schiphol. Το κόστος της διαδρομής είναι περίπου έντεκα ευρώ. Από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ μπορείτε να ταξιδέψετε με τρένο και προς άλλους προορισμούς της Ολλανδίας (Χάγη, Ρότερνταμ) ή ακόμα και του εξωτερικού. Τα τρένα για το κέντρο της πόλης αναχωρούν ανά δέκα λεπτά από τις πλατφόρμες 1 & 2 και το κόστος είναι 3,60 ευρώ ανά διαδρομή. Για τη διευκόλυνση του κοινού και προς αποφυγή της ατελείωτης ουράς μπροστά στα γκισέ, υπάρχουν στο αεροδρόμιο μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων τρένου.

Οι επιβάτες από Αθήνα εξυπηρετούνται με απευθείας καθημερινές πτήσεις της Air France - KLM και Olympic Air, ενώ οι επιβάτες από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και την υπόλοιπη Ελλάδα με ανταποκρίσεις πτήσεων διαφόρων αεροπορικών εταιρειών όπως οι Malev, Lufthansa, Turkish Airlines, Alitalia κ.α. Η διάρκεια της απευθείας πτήσης από Λάρνακα για Άμστερνταμ με Cyprus Airways είναι τέσσερις ώρες & τριάντα πέντε λεπτά. Οργανωθείτε εγκαίρως και αναζητήστε προσφορές και φθηνά αεροπορικά εισητήρια για Άμστερνταμ, κυρίως σε περιόδους όπου η τουριστική κίνηση δεν είναι αυξημένη (Οκτώβριος-Νοέμβριος, Ιανουάριος-Μάρτιος, Μάιος-Ιούνιος).

Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ προσφέρεται τόσο για εκδρομή σαββατοκύριακου, όσο και για πολυήμερο ταξίδι με συνδυασμό κοντινών εξορμήσεων στα ψαροχώρια Marken & Volentam ή ακόμα και στις πιο μακρινές μεσαιωνικές πόλεις του Βελγίου. Η μηχανή αναζήτησης πτήσεων του petas.gr θα σας εξασφαλίσει τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Άμστερνταμ! Ένα ταξίδι στην πανέμορφη αυτή πόλη θα σας γεμίσει με όμορφες εικόνες: Αρκεί μία βόλτα με τουριστικό σκάφος στα κανάλια ή ένα γεύμα σε ένα από τα ατμοσφαιρικά "eetcafés" και θα σχεδιάζετε ήδη την επόμενη επίσκεψη στην Ολλανδία πριν καν αναχωρήσετε από αυτή!

Σχετικά άρθρα: