Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΑντίπαροΦθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια για Αντίπαρο

Η εναλλακτική και συνάμα συνδυαστική επιλογή που προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους ετοιμάζουν διακοπές για Πάρο, είναι η μικρή πλην όμως εξαίσια Αντίπαρος! Θα σας εκπλήξει ευχάριστα η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του νησιού με τη χαλαρότητα στον τρόπο ζωής, την εγγύτητα προς τις παραλίες και όλα τα αξιοθέατα καθώς και τον παράδοξο συγκερασμό της απλότητας στην καθημερινότητα με την πολυτέλεια, που έχουν εισάγει τα τελευταία χρόνια οι διάσημοι επισκέπτες στον υπέροχο αυτό προορισμό. Για του λόγου το αληθές εκδώστε τα πιο φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια για Πάρο και από εκεί μεταβείτε στην Αντίπαρο με τοπικά δρομολόγια.

Η Αντίπαρος λόγω της τουριστικής ανάπτυξης των τελευταίων χρόνων διαθέτει ποικιλία καταλυμάτων, από κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι ξενοδοχεία που παρέχουν όλες τις ανέσεις και στούντιο. Στο κέντρο του ενός και μοναδικού οικισμού εντοπίστε το κάστρο και επισκεφθείτε το. Χτισμένο το 1440, για να προστατέψει τους ντόπιους και τις περιουσίες αυτών από τη λαίλαπα των πειρατικών επιδρομών, που μάστιζαν την εποχή εκείνη τις Κυκλάδες, αποτελεί, αν και δε σώζεται ολόκληρο, ένα από τα δύο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού. Το δεύτερο είναι το σπήλαιο που βρίσκεται στο λόφο του Άη Γιάννη. Η επιβλητική κάθοδος σε αυτό θα σας καθηλώσει. Το σπήλαιο-μουσείο, μια και έχει να επιδείξει επιγραφές χαραγμένες από την αρχαιότητα ως την πρόσφατη ιστορία του τόπου, αν και έχει υποστεί φθορές από ανθρώπινο παράγοντα (κάποιοι σταλακτίτες έχουν κοπεί και μεταφερθεί στο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης), δεν παύει να είναι εντυπωσιακό και υποβλητικό. Πλέον, η πρόσβαση στο σπήλαιο της Αντιπάρου είναι οδική και εύκολη, ενώ το κάστρο βρίσκεται δίπλα στη Μητρόπολη του Αγίου Νικολάου, στη βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας.

Πληροφορίες λιμανιού Αντιπάρου

Η Αντίπαρος διαθέτει ένα λιμάνι, το οποίο υποδέχεται καθημερινά τοπικά δρομολόγια από την Πάρο και συγκεκριμένα από τα λιμάνια της Παροικιάς και της Πούντας. Δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος απευθείας πρόσβασης στην Αντίπαρο από τον Πειραιά, τη Ραφήνα ή άλλα νησιά των Κυκλάδων. Όποιος έρχεται από τον Πειραιά ή τη Ραφήνα και κατεβαίνει στο λιμάνι της Παροικιάς (το κεντρικό λιμάνι της Πάρου) δεν έχει παρά να κατευθυνθεί λίγα μέτρα πιο μακριά, προκειμένου να επιβιβαστεί στο καραβάκι που πραγματοποιεί καθημερινά και τακτικά δρομολόγια προς την Αντίπαρο. Το ταξίδι διαρκεί τριάντα λεπτά και τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μέχρι τα μεσάνυχτα περίπου, αλλά τα πλοιάρια που δρομολογούνται σ’ αυτή τη γραμμή δε διαθέτουν χώρους για τη μεταφορά αυτοκινήτων και μηχανών.

Η δεύτερη επιλογή πρόσβασης στην Αντίπαρο είναι από το λιμανάκι της Πούντας, που βρίσκεται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την Παροικιά. Η διάρκεια του ταξιδιού ως της Αντίπαρο είναι μόλις δέκα λεπτά. Η πρόσβαση στην Πούντα σε περίπτωση που δεν ταξιδεύετε με το ιδιωτικό σας όχημα είναι δυνατή με ταξί ή με λεωφορείο. Τα πλοία που δρομολογούνται στη γραμμή Πούντα-Αντίπαρο είναι συμβατικού τύπου, δηλαδή με χώρους για τη μεταφορά οχημάτων. Τα δρομολόγια Πούντα-Αντίπαρος είναι τακτικά, ημερήσια και διαρκούν μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Όπως είναι φυσικό, το χειμώνα αραιώνει η συχνότητα των δρομολογίων λόγω αντίστοιχης μειωμένης ζήτησης.

Η πρόσβαση στην ίδια την Πάρο (με απώτερο σκοπό τις διακοπές στην Αντίπαρο) είναι πολύ εύκολη, είτε με ακτοπλοϊκά, είτε με αεροπορικά εισιτήρια μια και η Πάρος διαθέτει και αεροδρόμιο. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που αναχωρούν καθημερινά από τον Πειραιά και τη Ραφήνα για Παροικιά είναι οι Blue Star Ferries, Hellenic Seaways & Sea Jets τόσο με συμβατικά, όσο και με ταχύπλοα. Η μέση απόσταση με συμβατικό πλοίο από τον Πειραιά είναι περίπου τέσσερις ώρες, ενώ μ’ ένα καταμαράν από Ραφήνα προσεγγίζετε την Πάρο σε μόλις τρεις ώρες. Τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω αυξημένου ανταγωνισμού οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Πειραιά ή Ραφήνας – Πάρου δημοσιεύουν προσφορές με ιδιαίτερα οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έτσι ώστε οι ενδεχόμενες διακοπές σας στην Αντίπαρο να είναι συμφέρουσες.

Ακτοπλοικά εισιτήρια για Αντίπαρο με το petas.gr

Ταξιδέψτε στην Αντίπαρο για τη νυχτερινή της ζωή, τα εστιατόρια με τις ανθισμένες αυλές και τα μπαράκια με τα δροσερά κοκτέιλ. Το πρωί θα σας βρίσκει πανέτοιμους για ημερήσια χαλάρωση σε μια από τις αμμώδεις παραλίες: Άγιος Σπυρίδωνας στη βόρεια πλευρά, Ψαραλυκή, Σωρός (ίσως η ωραιότερη παραλία του νησιού), Απάντημα και Φανερωμένη στα ανατολικά, Λιβάδι, Μοναστήρια και Σιφνέικο στα δυτικά ή Αι Γιώργης στο νότο της Αντιπάρου με προοπτική επίσκεψης για κολύμπι και εξερεύνηση αρχαιολογικών ευρημάτων στο κοντινό νησάκι του Δεσποτικού. Οι περισσότερες παραλίες στην Αντίπαρο χαίρουν καθαρών νερών με αμμουδιά και αρμυρίκια, που χαρίζουν δροσερή σκιά. Όλα τα παραπάνω κι άλλα περισσότερα όπως η φιλοξενία των μόνιμων κατοίκων ή τα ξακουστά πανηγύρια (με κορυφαίο όλων το τριήμερο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας τον Ιούλιο), είναι κίνητρα ισχυρά για την άμεση αναζήτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και δρομολογίων για Αντίπαρο!