Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά εισιτήρια ΆραξοςΠρόκειται για το αεροδρόμιο του νομού Αχαΐας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του αποκλειστικά ως στρατιωτικός αερολιμένας μέχρι το 1984, οπότε και μετατράπηκε σε πολιτικό αεροδρόμιο. Βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Πάτρα, τη μεγαλύτερη πόλη της δυτικής Πελοποννήσου και σημαντικό λιμάνι με καθημερινά δρομολόγια προς και από Ιταλία. Αναζητήστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Άραξο (Πάτρα), προκειμένου να ταξιδέψετε απευθείας στο Μιλάνο (Μπέργκαμο), το Λονδίνο και την Πάφο.

Πληροφορίες αεροδρομίου Αράξου

Το Κρατικό Αεροδρόμιο Αράξου (GPA - Κρατικός Αερολιμένας Αράξου) απέχει από την ομώνυμη κωμόπολη 18 χιλιόμετρα. Η επίγεια εξυπηρέτηση των επιβατών από και προς το αεροδρόμιο πραγματοποιείται κυρίως με ταξί, τα οποία σταθμεύουν αναλόγως με τις προγραμματισμένες αφίξεις και αναχωρήσεις, έξω από τον τερματικό σταθμό. Αντίστοιχα δρομολόγια πραγματοποιούν και τοπικά λεωφορεία. Προτού επιλέξει ο εκάστοτε επιβάτης τις δημόσιες συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις του, συνίσταται να ελέγχει τα ωράρια και τη συχνότητα των δρομολογίων. Το αεροδρόμιο διαθέτει δύο κυλικεία, κατάστημα αφορολογήτων ειδών, γραφεία ασφαλείας και πληροφοριών, τελωνείο και γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ώστε εφόσον επιθυμείτε να προβείτε σε online ενοικίαση αυτοκινήτου από το petas.gr, να έχετε τη δυνατότητα της απευθείας παραλαβής του οχήματος με την άφιξη σας. Τα ωράρια λειτουργίας του αεροδρομίου είναι καθημερινά από τις 09:00 ως τις 13:30, ή από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, αναλόγως με την εποχικότητα και τις προγραμματισμένες ή μη πτήσεις. Εντοπίστε λοιπόν τα δρομολόγια που σας ενδιαφέρουν και κλείστε online τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Άραξο (Πάτρα), ώστε να προγραμματίσετε τις διακοπές σας.

Η γεωγραφική λειτουργικότητα του αεροδρομίου Αράξου συνδυάζεται ιδανικά με την Πάτρα, καθώς η πόλη αυτή διαθέτει πολλαπλό τουριστικό ενδιαφέρον. Από πρακτικής άποψης, στην Πάτρα βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας, το οποίο εξυπηρετεί όλη τη διάρκεια του έτους Έλληνες και ξένους επιβάτες, που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς Μπάρι, Μπρίντιζι, Ανκόνα, Τεργέστη και Βενετία με ενδιάμεσους σταθμούς στην Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Η Πάτρα όμως, εκτός από κόμβος, είναι και τουριστικός προορισμός μία και έχει να επιδείξει ιστορικές πλατείες και κτήρια, ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή, φεστιβάλ, εστιατόρια με καλό φαγητό και εκλεκτές ποικιλίες κρασιών, που παράγονται στην περιοχή, καθώς και καθαρές παραλίες σε κοντινή απόσταση με σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές για την ευχάριστη διαμονή σας.

Αεροπορικά εισιτήρια για Άραξο

Αν σκοπεύετε να περάσετε τις διακοπές σας στην Πάτρα, επισκεφθείτε οπωσδήποτε τα μνημεία που σώζονται από τα ρωμαϊκά χρόνια (Υδραγωγείο, Αμφιθέατρο, Ωδείο, Νυμφαίο). Κάντε τις βόλτες σας γύρω από το Κάστρο της Πάτρας, στο λόφο του Παναχαϊκού, επισκεφθείτε το Χαμάμ, που χρονολογείται από την ενετική περίοδο και θαυμάστε τα αριστοτεχνικά κτηριακά κομψοτεχνήματα: Το θέατρο Απόλλων του Τσίλλερ, το παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο του Χάνσεν καθώς και τις αποθήκες «Μπάρρυ», που λειτουργούν πλέον ως καλλιτεχνικό κέντρο. Οι λάτρεις του οίνου θα κατευθυνθούν στο οινοποιείο Achaia Clauss για να γευθούν τις πασίγνωστες ποικιλίες κρασιού. Στην Πάτρα παρατηρείται ρεκόρ επισκέψεων κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού. Όλοι οι κάτοικοι συμμετέχουν καιρό πριν στις απαραίτητες προετοιμασίες που καθιστούν την Πάτρα κορυφαίο αποκριάτικο προορισμό με επίκεντρο το κέφι και τη διασκέδαση μέχρι το πρωί. Έστω κι αν η Πάτρα δεν είναι ο τελικός σας προορισμός, αξίζει να εντοπίσετε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Άραξο συνδυάζοντας διακοπές στη δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου ή στο εξωτερικό.