Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά Εισιτήρια ΑστυπάλαιαΦθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Αστυπάλαια

Αν ετοιμάζετε ταξίδι αναψυχής και η Αστυπάλαια είναι στα σχέδιά σας, εδώ θα βρείτε μερικές χρηστικές πληροφορίες: Προκειμένου να εντοπίσετε, όχι απλά τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Αστυπάλαια, αλλά και διαθεσιμότητα στα αεροσκάφη της Olympic Air, θα πρέπει να έχετε κάνει εγκαίρως τις κρατήσεις σας, καθώς η «πεταλούδα του Αιγαίου», όπως αποκαλείται από τους ντόπιους λόγω της μορφολογίας της, είναι δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός. Το νησί, που πήρε το όνομά του από τη γυναίκα του Ποσειδώνα, θα σας ενθουσιάσει με τους παραδοσιακούς του οικισμούς, τη φιλοξενία των ντόπιων, τις καθαρές ακτές και τα γευστικά πιάτα με τοπικά προϊόντα: Κύριοι οικισμοί είναι η Χώρα, που βρίσκεται ανάμεσα στον Πέρα Γιαλό (λιμάνι) και το παραθαλάσσιο Λιβάδι, η Ανάληψη ή Μαλτεζάνα (κοντά στο αεροδρόμιο) και το Βαθύ. Από τα αξιοθέατα, το Κάστρο της Αστυπάλαιας και οι έξοχα διατηρημένοι Ανεμόμυλοι στην είσοδο της Χώρας είναι μάλλον αυτά, που θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Επισκεφτείτε επίσης το αρχαιολογικό Μουσείο στον Πέρα Γιαλό με τα σημαντικά ευρήματα, ή ανακαλύψτε τα ιδιαίτερα γεωφυσικά χαρακτηριστικά του νησιού, όπως το Σπήλαιο του Δράκου στο Βαθύ, το Σπήλαιο στις Βάτσες, τον καταρράκτη του Αγίου Ιωάννη και άλλα. Κολυμπήστε στην οργανωμένη παραλία στο Λιβάδι και στη Μαλτεζάνα, στις Βάτσες, στα Καμινάκια, στον Άγιο Ιωάννη, στην Ψιλή Άμμο, στο Στενό, αλλά και στους ειδυλλιακούς κολπίσκους, όπως είναι τα Τζανάκια και οι Πλάκες.

Πληροφορίες αεροδρομίου Αστυπάλαιας

Το Κρατικό Αεροδρόμιο Αστυπάλαιας (JTY - Κρατικός Αερολιμένας Αστυπάλαιας) βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων περίπου έξω από την Ανάληψη. Η αντίστοιχη απόσταση μεταξύ αεροδρομίου και Χώρας είναι 8 χιλιόμετρα και καλύπτεται με τοπικό λεωφορείο σύμφωνα με τις προγραμματισμένες πτήσεις. Η στάση βρίσκεται ακριβώς έξω από τον αερολιμένα. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν με ταξί, τα οποία σταθμεύουν στο ίδιο σημείο. Κατά τους θερινούς μήνες πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά (εκτός Δευτέρας) πτήσεις από την Αθήνα (Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος) με αεροσκάφη της Olympic Air. Κατά τη χειμερινή περίοδο οι πτήσεις αυτές περιορίζονται σε τρεις ή τέσσερις την εβδομάδα. Το νησί εκτός από την Αθήνα συνδέεται αεροπορικά με την Κω, τη Λέρο και τη Ρόδο. Στο αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας θα βρείτε γραφείο πληροφοριών, ιατρείο και αστυνομία. Γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων εξυπηρετούν την περιοχή του αεροδρομίου κι έτσι μπορείτε, να παραλάβετε το αυτοκίνητο, που έχετε κλείσει εκ των προτέρων online, απευθείας με την άφιξή σας. Σε περίπτωση που τα ελικοφόρα αεροσκάφη, τα οποία είναι μικρής επιβατικής χωρητικότητας, δε σας εξυπηρετούν από άποψη δρομολογίων ή διαθεσιμότητας, μπορείτε ν’ αναζητήσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αστυπάλαια με αναχωρήσεις από Πειραιά. Η διάρκεια της πτήσης από Αθήνα προς Αστυπάλαια είναι πενήντα πέντε λεπτά. Καθώς τα αεροπορικά δρομολόγια σ’ αυτό τον προορισμό είναι επιδοτούμενα λόγω της γεωγραφικής απόστασης από τη μητροπολιτική Ελλάδα, έχετε τη δυνατότητα να βρίσκετε πολύ φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Αστυπάλαια. Αναζητήστε τα online μέσα από το petas.gr εύκολα και γρήγορα! Η κορύφωση της τουριστικής κίνησης, όπως και σε όλα τα νησιά της Ελλάδας, λαμβάνει χώρα από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Παρόλα αυτά, ο Σεπτέμβρης ενδείκνυται για διακοπές στην Αστυπάλαια ή Αστυπαλιά, καθώς τα μελτέμια κοπάζουν, το κόστος διαμονής μειώνεται παράλληλα με την πολυκοσμία και η ποιότητα σε τουριστικές υπηρεσίες αυξάνεται.

Αεροπορικά εισιτήρια για Αστυπάλαια με το petas.gr

Η Αστυπάλαια ανήκει γεωγραφικά στα Δωδεκάνησα. Απέχει τρεις ώρες περίπου με ακτοπλοϊκό δρομολόγιο τόσο από την Αμοργό, όσο και από την Κάλυμνο. Το γεγονός ότι βρίσκεται μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, διαφαίνεται στην αρχιτεκτονική της Χώρας και των υπολοίπων οικισμών. Στα ανηφορικά στενά, που οδηγούν στο εντυπωσιακό Κάστρο, θα εντοπίσετε αρχοντικά σε λευκά χρώματα με μπλε πόρτες και παραθυρόφυλλα. Κάντε τις διακοπές σας στο νησί δοκιμάζοντας καθημερινά υπέροχα τοπικά εδέσματα όπως το μέλι, τα φρέσκα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Παρ’ ότι τα ψάρια αφθονούν, οι κάτοικοι επιδίδονται παράλληλα και σε κτηνοτροφικές δραστηριότητες, ώστε το κρέας δε λείπει από τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Ανακαλύψτε κρυμμένες παραλίες και μικρούς νησιωτικούς θησαυρούς κλείνοντας θέση σε ημερήσια εκδρομή με σκάφος. Απαραίτητη προϋπόθεση, για να κολυμπήσετε στα διαυγή νερά του Κούνουπα και του Κουτσομύτη, των νησίδων, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Αστυπάλαια, οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Τα τοπικά δρομολόγια αναχωρούν από τον Πέρα Γιαλό. Η νυχτερινή ζωή συμβαίνει κυρίως στη Χώρα, αλλά σε σχετικά ήπιους ρυθμούς, καθώς ο οικισμός εκτός από διατηρητέος, είναι και κατοικημένος. Χαρείτε τη φύση, την καθάρια θάλασσα και το νησιωτικό φρέσκο αέρα, φροντίζοντας από νωρίς να εκδώσετε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Αστυπάλαια. Η καλοπέρασή σας στον υπέροχο αυτό προορισμό θα είναι εγγυημένη.