Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά Εισιτήρια ΒουκουρέστιΟι ρυθμοί και η ζωντάνια της πόλης καθώς και τα πανέμορφα "Belle Epoque" κτήρια χάρισαν κάποτε (την εποχή του1900) στο Βουκουρέστι τον τίτλο του "μικρού Παρισιού". Σήμερα η πόλη διακρίνεται για τους φαρδείς δρόμους με τα πανύψηλα δέντρα, τις ιστορικές εκκλησίες βυζαντινού ρυθμού, τα ολάνθιστα πάρκα, τις πολυσύχναστες πλατείες και τα κτήρια που καταμαρτυρούν τη χρονολογική πορεία της χώρας από το μεσαίωνα μέχρι τη σοβιετική και τη σύχγρονη εποχή. Ταξιδέψτε με τα πιο φθηνά αεροπορικα εισιτήρια για Βουκουρέστι και γνωρίστε την άκρως ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Ξεκινήστε τις βόλτες σας από την Αψίδα του Θριάμβου, περπατήστε κατά μήκος της λεωφόρου της Νίκης (Calea Victoriei) και επισκεφθείτε το παλάτι του "Cantacuzino", ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο που ανήκε σε έναν από τους πιο πλούσιους κατοίκους της πόλης το 1899. Σήμερα φιλοξενεί το μουσείο "George Enescu". Η συλλογή αποτελείται από προσωπικά αντικείμενα του σημαντικού Ρουμάνου συνθέτη. Το βυζαντινού ρυθμού εικονοστάσιο της Μητροπολιτικής εκκλησίας και το εκπληκτικό καμπαναριό της θα σας μαγέψουν. Ζητήστε να ξεναγηθείτε στο "Athenaeum Concert House" και νιώστε δέος αντικρύζοντας το Κοινοβουλευτικό Παλάτι, το κολοσσιαίο έργο που άφησε ο Τσαουσέσκου προς υπενθύμιση του σοβιετικού παρελθόντος. Το "World Trade Center Plaza" στο ξενοδοχείο Pullman προσφέρεται για ψώνια και στάση για καφέ.

Πληροφορίες αεροδρομίου Βουκουρεστίου

Το διεθνές αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου (OTP), του οποίου η επίσημη ονομασία από το 2004 είναι Henri Coanda International Airport, ήταν ευρέως γνωστό ως Bucharest Otopeni International Airport, από την ομώνυμη πόλη στην οποία βρίσκεται. Το αεροδρόμιο “Otopeni” σε απόσταση 17 χλμ περίπου βορειοδυτικά από το Βουκουρέστι είναι το σημαντικότερο και πιο πολυσύχναστο της Ρουμανίας. Το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου διαθέτει ένα Terminal με δύο κύρια κτήρια για τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις διεθνών και μη πτήσεων. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στο Βουκουρέστι μπορούν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης με ταξί και ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο (αυτοκινητόδρομος Α3). Επίσης λειτουργούν δύο γραμμές λεωφορείων, οι οποίες συνδέουν το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης (γραμμή 783) και το σιδηροδρομικό σταθμό Gara de Nord (γραμμή 780). Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων που οδηγούν στο σταθμό των τρένων, στα 900 μέτρα περίπου μακριά από το αεροδρόμιο. Από εκεί ο επιβάτης μπορεί με το ίδιο εισιτήριο να μετακινηθεί ως το σταθμό Gara de Nord. Μελλοντικά αναμένεται η επέκταση της γραμμής του τρένου μέχρι το αεροδρόμιο.

Πετάξτε με τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Βουκουρέστι. Η Olympic Air πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από Αθήνα (σε μία ώρα και σαράντα λεπτά). Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ρουμανίας Tarom σας ταξιδεύει απευθείας τόσο από Αθήνα, όσο και από Θεσσαλονίκη (σε μια ώρα και είκοσι λεπτά) & Λάρνακα (σε δύο ώρες και είκοσι λεπτά). Εναλλακτικά ταξιδέψτε μέσω Κωνσταντινούπολης (Turkish Airlines), Μονάχου (Lufthansa) ή Ρώμης (Alitalia).

Αεροπορικά εισιτήρια για Βουκουρέστι

Ζήστε την καθημερινότητα και τους ρυθμούς των κατοίκων της πόλης πηγαίνοντας στην πολύχρωμη ανοικτή αγορά της Piata Amzei. Χαλαρώστε στο πανέμορφο πάρκο Herestrau με τους φροντισμένους κήπους, τη λίμνη και τα εστιατόρια. Ανακατευτείτε με το πολύβουο πλήθος στην πλατεία του Πανεπιστημίου και θαυμάστε τα μοναδικά κτήρια που την περιβάλλουν, ιδιαίτερα αυτό στο οποίο στεγάζεται η Αρχιτεκτονική. Στην ίδια πλατεία θα βρείτε και το παλάτι "Sutu", όπου φιλοξενούνται τα εκθέματα του μουσείου ιστορίας του Βουκουρεστίου. Βόρεια της πρωτεύουσας βρίσκεται η μεσαιωνική πόλη Brasov και το μυστηριακό κάστρο του κόμη Δράκουλα (στο Bran). Η πρόσβαση γίνεται με λεωφορείο ή τρένο από το Βουκουρέστι μέχρι το Brasov και από εκεί μέχρι το κάστρο-μουσείο του Bran στη θρυλική Τρανσυλβανία, μία εμπειρία που θα σας μείνει ανεξίτηλη!