Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά Εισιτήρια KάιροΟργανώστε ένα "ταξίδι ζωής" στο ιστορικό Κάιρο, γευθείτε τα εδέσματα ανατολής συνοδεύοντας τα με εξαιρετικό ναργιλέ, μυρωδάτο καφέ ή και δροσερή φυσική λεμονάδα! Ταξιδέψτε στο χώρο και στο χρόνο μέσα από τα θαύματα της Αιγυπτιακής αρχαιότητας, περιπλανηθείτε στις υπαίθριες αγορές, τα ονομαστά Αραβικά "σουκς", με προεξέχουσα εκείνη του Καν Αλ Χαλίλι και μείνετε μαγεμένοι από την ατμόσφαιρα της πόλης! Σπεύσατε προς αναζήτηση οικονομικών αεροπορικών εισιτηρίων για Κάιρο και των μεγαλύτερων προσφορών μέσα από το petas.gr!

Ξεκινήστε την περιήγηση σας από το περίφημο μουσείο του Καίρου (πλατεία Ταχρίρ), το οποίο είναι βέβαιο ότι θα σας εντυπωσιάσει και θα σας καθηλώσει πολλές ώρες στο εσωτερικό του. Ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας είναι η αίθουσα στην οποία φυλάσσονται, κάτω από ειδικές κλιματολογικές συνθήκες, οι μούμιες κάποιων από τους Φαραώ (Ραμσής ΙΙ) καθώς και οι χώροι όπου εκτίθενται τα ευρήματα (υπέρλαμπρα κοσμήματα) από τον τάφο του Τουταγχαμών. Ολοκληρώστε τη γνωριμία σας με τις Αιγυπτιακές αρχαιότητες κάνοντας μία βόλτα με καμήλες γύρω από τις πυραμίδες της Γκίζας (πυραμίδα Χέοπα, Μυκερίνου, Χεφρίνου), ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας! Περάστε το βράδυ σας σε κοσμοπολίτικα μπαρ, τα οποία βρίσκονται στον τελευταίο όροφο πολυτελών ξενοδοχείων, ή σε μαγαζιά κατά μήκος του Νείλου, ώστε να έχετε μοναδική θέα στον ποταμό με τα στολισμένα καραβάκια αναψυχής και τα μεγάλα πλωτά εστιατόρια.

Πληροφορίες αεροδρομίου Καίρου

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καίρου βρίσκεται 22 χλμ βορειοανατολικά από το κέντρο της πόλης και 40 χλμ από τις εμβληματικές Πυραμίδες της Γκίζας. Ο αερολιμένας έχει δύο Terminal: Το Terminal 1 είναι και γνωστό ως το «Παλιό Αεροδρόμιο», ενώ το Terminal 2 αποκαλείται «Νέο Αεροδρόμιο». Υπάρχει ολοήμερη σύνδεση μεταξύ τους χωρίς χρέωση ανά τριάντα λεπτά. Οι επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο του Καίρου μπορούν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης με ταξί, λεωφορείο ή με το “Cairo Airport Shuttle Bus”. Το αεροδρόμιο διαθέτει εξαιρετικά σύγχρονες υποδομές με ευκολίες για επιβάτες με κινητικά προβλήματα, όπως ειδικές θέσεις παρκινγκ και ειδικές υπηρεσίες στον έλεγχο διαβατηρίων.

Ταξιδέψτε από Αθήνα προς Κάιρο με απευθείας πτήσεις των Olympic Air και Egypt Air σε δύο ώρες. Από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ελλάδας φθάνετε στο Κάιρο με ανταπόκριση στην Αθήνα. Από Λάρνακα εξυπηρετείστε με δρομολόγια της Egypt Air (διάρκεια πτήσης μία ώρα & τριάντα λεπτά). Εναλλακτικά, προς αναζήτηση πιο φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων για Κάιρο, ταξιδέυετε από Λάρνακα με ανταποκρίσεις μέσω Αθήνας (Cyprus Airways, Aegean Airlines, Olympic Air, Egypt Air), μέσω Αμμάν (Royal Jordanian), ή μέσω Βυρηττού (Cyprus Airways & Middle East Airlines). Η πτήση με ανταπόκριση ενδέχεται να διαρκεί από τέσσερις ως πέντε ώρες περίπου.

Αεροπορικά εισιτήρια για Κάιρο

Το Κάιρο αν και κοντά μας γεωγραφικά, αποτελεί έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, πολύβουο, πολύχρωμο, με πολιτισμικές καταβολές στα βάθη της αρχαιότητας. Ένα ταξίδι από το Κάιρο ως την Αλεξάνδρεια θα σας συγκινήσει. Η θέα της παραλιακής, η φουτουριστική βιβλιοθήκη, τα παλιά ελληνικά καφέ και το μουσείο-σπίτι του Καφάφη, θα καταστήσουν αυτή την ημερήσια εκδρομή άκρως ενδιαφέρουσα. Στο Κάιρο ανακαλύψτε και την ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, από αρχιτεκτονικής τουλάχιστον άποψης. Κτηριακά στολίδια πλαισιώνουν κεντρικές περιοχές και δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση αλλοτινών εποχών ακμής. Αν διαθέτετε περισσότερο χρόνο ακολουθήστε τη ροή του Νείλου ξεκινώντας από το φράγμα του Ασουάν μέχρι το Λούξορ και την Κοιλάδα των Βασιλέων. Οι εντυπώσεις από αυτή τη διαδρομή θα σας μείνουν ανεξίτηλες.