Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΧίοΦθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια για Χίο

Αυτό το καλοκαίρι ετοιμάστε καλοκαιρινές διακοπές σ' έναν ιδανικό προορισμό, τη Χίο. Εξασφαλίστε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο νησί, που τα συνδυάζει όλα: μοναδικές παραλίες σχηματισμένες από γεωλογικά φαινόμενα, ιστορικά χωριά, μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, εκτάσεις με μυρωδάτα εσπεριδοειδή, εμβληματικά μοναστήρια και εστιατόρια με τοπικές γεύσεις που δε θα σας αφήσουν αδιάφορους! Αναζητήστε online μέσα από το petas.gr τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Χίο, για να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι χαλάρωσης και συνάμα περιήγησης.

Η Χίος ανήκει στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μαζί με τη Μυτιλήνη, τα Ψαρά, τις Οινούσσες, τον Άγιο Ευστράτιο, τη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους και τη Λήμνο. Διαθέτει ένα αεροδρόμιο (Κρατικός αερολιμένας Χίου - "Όμηρος") και δύο λιμάνια, εκ των οποίων το κύριο στην πρωτεύουσα του νησιού και το δευτερεύον, δηλαδή με λιγότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, στα Μεστά.

Πληροφορίες λιμανιού Χίου

Το κύριο λιμάνι της Χίου εξυπηρετείται με σχεδόν καθημερινά δρομολόγια από τον Πειραιά, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς πέραν της τουριστικής κίνησης, το νησί επισκέπτονται φοιτητές, επιχειρηματίες και φαντάροι. Ακτοπλοϊκά εισητήρια για Χίο θα βρείτε με τις εταιρείες Hellenic Seaways και NEL Lines. Το ταξίδι με το πλοίο "Νήσος Χίος" της Hellenic Seaways γίνεται με άνεση σε έξι ώρες, με πρωινές ή βραδινές αναχωρήσεις αναλόγως με τον προγραμματισμό των δρομολογίων. Το "Νήσος Χίος" διαθέτει διαδοχικά σαλόνια με αεροπορικού τύπου αριθμημένα καθίσματα. Το κάθε σαλόνι έχει λάβει ονομασία βάσει των προορισμών που προσεγγίζει, έτσι λοιπόν στο πλοίο θα βρείτε σαλόνι ονόματι "Κάμπος" από την ομώνυμη περιοχή της Χίου, ενώ το προεξέχον σαλόνι (Α' θέση) δεν είναι άλλο από αυτό που ονομάζεται "Ιωνία". Η NEL Lines πραγματοποιεί εναλλάξ αναχωρήσεις με τα πλοία "Μυτιλήνη" και "European Express" κατά τις απογευματινές ώρες με άφιξη στη Χίο νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας. Τα πλοία της NEL Lines διαθέτουν δίκλινες, τρίκλινες και τετράκλινες καμπίνες με ή χωρίς παράθυρο (δηλαδή εξωτερικές ή εσωτερικές), για όσους όμως επιθυμούν όσο το δυνατόν πιο οικονομική μετακίνηση, υπάρχουν και θέσεις σε σαλόνια. Το πλοίο της Hellenic Seaways συνδέει τη Χίο και με τη Μυτιλήνη, ενώ τα πλοία της NEL Lines πραγματοποιούν πιο σύνθετα δρομολόγια ενώνοντας τη Χίο, εκτός της Λέσβου, με την Ικαρία (Άγιος Κήρυκος), τη Λήμνο, τη Σάμο (Βαθύ & Καρλόβασι) και λιμάνι αναχώρησης/τελικού προορισμού την Καβάλα και τον Πειραιά αντίστοιχα. Αν το ζητούμενό σας είναι η ταχύτητα και η απευθείας πρόσβαση στη Χίο (χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς) τότε η μοναδική σας επιλογή είναι το "Νησός Χίος". Για το έτος 2012 δεν έχουν προγραμματιστεί δρομολόγια από το Λαύριο με προορισμό τα Μεσά Χίου όπως κατά τις παρελθούσες σεζόν.

Οργανώστε το ταξίδι σας για Χίο, κλείστε από νωρίς τα αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια σας αναλόγως με τις τρέχουσες προσφορές. Βουτήξτε στα "Μαύρα Βόλια", την "Αγία Φωτιά", τον "Καρφά" και την "Ελίντα", δοκιμάστε μανταρινάδα και μαστέλο, βρείτε διαμονή σε έναν από τους παραδοσιακούς ξενώνες του Κάμπου, με τα ανθισμένα περιβόλια και τα εντυπωσιακά αρχοντικά. Περιηγηθείτε στα χωριά Πυργί και Μεστά, για να απαθανατίσετε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Πιείτε τον καφέ σας στη Δασκαλόπετρα και απαρνηθείτε τις δροσερές παραλίες για μια επίσκεψη στον Ανάβατο, στη Νέα Μονή, στα Καρδάμυλα και στη Βολισσό.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Χίο με το petas.gr

Εφ' όσον υπάρχει ελεύθερος χρόνος, προμηθευτείτε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να ταξιδέψετε με τοπικά δρομολόγια στα Ψαρά και στις Οινούσες. Ανακαλύψτε τα ιστορικά Ψαρά με το μοναδικό οικισμό των 500 κατοίκων και τις Οινούσες, οι οποίες έλαβαν το όνομα τους από το ονομαστό κρασί, που παρήγαγαν κατά την αρχαιότητα. Η Χίος είναι μεγάλο νησί με πολλά αξιοθέατα, χρειάζεστε επομένως αυτοκίνητο, προκειμένου να εξερευνήσετε τις ομορφιές της. Από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που ταξιδεύουν στη Χίο, μόνο η Nel Lines προσφέρει έκπτωση στο κόστος του αυτοκινήτου, εφ' όσον εκδίδετε τα εισιτήρια της επιστροφής ταυτόχρονα με αυτά της αναχώρησης σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να προβείτε σε ενοικίαση αυτοκινήτου, αφού πρώτα συγκρίνετε τις τιμές και τις προσφορές μέσα από τις online υπηρεσίες του petas.gr.