Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά εισιτήρια ΚέρκυραΈνας εξαιρετικός προορισμός για ρομαντικά, οικογενειακά ταξίδια και όχι μόνο! Το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου συνδυάζει χωρίς υπερβολές τα πάντα: Κολύμπι σε πεντακάθαρα νερά, καλό φαγητό, διασκέδαση, σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα καθώς και κοσμοπολίτικη ατομόσφαιρα. Αναζητήστε τα πιο φθηνά αεροπορικα εισιτηρια για Κέρκυρα μέσα από το online σύστημα αναζήτησης του petas.gr για αξέχαστες διακοπές στο νησί των Φαιάκων!

Περιδιαβαίνοντας στα καντούνια της πρωτεύουσας της Κέρκυρας, γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι η Παλιά Πόλη διατηρεί ανέπαφο τον ενετικό χαρακτήρα μέσα από την αρχιτεκτονική και το στυλ των κτηρίων. Δοκιμάστε μυρωδάτο καφέ και γλυκίσματα στην εκπληκτική πλατεία Λιστόν και θαυμάστε την απόλυτη θέα στη θάλασσα και στο Ποντικονήσι από το Κανόνι. Νιώστε σαν ευγενείς στο ανακτορο "Αχίλλειο" και στη θερινή κατοικία βασιλέων "Μον Ρεπό". Επισκεφθείτε το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ένα έξοχο δείγμα επτανησιακού ενετικού ρυθμού, που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη. Η Κέρκυρα συδυάζει βουνό με θάλασσα, διαθέτει υπέροχα καταπράσινα χωριά και εκπληκτική κουζίνα. Κατά την παραμονή σας εκεί αξίζει να δοκιμάσετε την περίφημη στραπατσάδα, μπουρδέτο, παστιτσάδα, σοφρίτο, φιγαδέλια κι από επιδόρπια μαντολάτο, φογάτσα, μουσταστόνια κ.α. Οι ενετικές επιδράσεις είναι έντονες και στην κερκυραϊκή κουζίνα, αρκεί ν' αναφέρουμε ότι κάποιες από τις ονομασίες των εδεσμάτων προέρχονται αυτούσιες από την ιταλική γλώσσα.

Πληροφορίες αεροδρομίου Κέρκυρας

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας (CFU - Διεθνής αερολιμένας Κέρκυρας) εξυπηρετεί πολλές charter πτήσεις από ευρωπαϊκές πόλεις, ιδιαίτερα φυσικά τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους καταφθάνουν εκεί επιβάτες με προορισμό όχι μόνο το νησί της Κέρκυρας, αλλά τα Επτάνησα γενικότερα. Το αεροδρόμιο βρίσκεται τρία χιλιόμετρα νότια της πόλης του νησιού, στην περιοχή Γαρίτσα. Οι επιβάτες που καταφθάνουν στον αερολιμένα της Κέρκυρας, μπορούν να επιλέξουν για τις μετακινήσεις τους ταξί, ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή λεωφορείο, το οποίο εξυπηρετεί με δρομολόγια ανά μία ώρα. Στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου θα βρείτε κέντρο υγείας, τράπεζα, μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ), κατάστημα αφορολογήτων ειδών (duty free), καφέ, εστιατόριο και χώρους στάθμευσης για 120 οχήματα.

Πετάξτε από Αθήνα προς Κέρκυρα με απευθείας καθημερινά δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών Olympic Air και Aegean Airlines. Η διάρκεια της πτήσης είναι μία ώρα και πέντε λεπτά. Βρεθείτε στην Κέρκυρα από Θεσσαλονίκη σε μόλις πενήντα λεπτά με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines. Περάστε αξέχαστες διακοπές στην Κέρκυρα ταξιδεύοντας από την υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Αεροπορικά εισιτήρια για Κέρκυρα

Η Κέρκυρα διαθέτει απέραντες εκτάσεις παραλιών, οργανωμένων αλλά και πιο εναλλακτικών. Επιλέξτε τη Γλυφάδα για τη χρυσή της άμμο και τον κοσμοπολιτισμό της, τον Κοντογιαλό για την πιο γαλήνια ατμόσφαιρα, τον Χαλικούνα για ηρεμία ακόμα και τον Αύγουστο, τις Μπενίτσες για θαλάσσια σπορ, τη Δασιά, το Μπαρμπάτι, το Νησάκι κ.α. Η Κέρκυρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και το Πάσχα, όπου το κατανυκτικό σκηνικό και τα ιδιαίτερα έθιμα και παραδόσεις (ρίψη κανατιών από τα παράθυρα των σπιτιών κατά την Πρώτη Ανάσταση) προσδίδουν πανηγυρικό χαρακτήρα στο πανέμορφο αυτό νησί. Αν θέλετε να ζήσετε και εσείς το πασχαλινό μεγαλείο του Ιονίου, φροντίστε να οργανωθείτε εκδίδοντας από νωρίς όσο το δυνατόν πιο φθηνά αεροπορικά εισητήρια για Κέρκυρα!