Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά εισιτήρια ΙκαρίαΦθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ικαρία

Τα τελευταία χρόνια έχει ανακαλυφθεί κι εκτιμηθεί ξανά ο ικαριώτικος τρόπος ζωής, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες σπεύδουν κάθε καλοκαίρι να εκδώσουν τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ικαρία, προσδοκώντας ν’ ανακαλύψουν το ελιξίριο της ζωής. Εικάζεται ότι οι ντόπιοι οφείλουν τη μακροζωία τους στο ξακουστό κρασί, που παράγεται από αρχαίους αμπελώνες και στην άφθονη κατανάλωση ευεργετικών βοτάνων, που συλλέγονται από τις εύφορες πλαγιές του νησιού. Είναι γεγονός πάντως, πως η Ικαρία είναι από τα πιο ξεχωριστά μέρη στο βορειοανατολικό Αιγαίο, χάρη στην αύρα που εκπέμπει και την ιδιαίτερη φιλοσοφία του «σπεύδε βραδέως», που χαρακτηρίζει όλο το ντόπιο πληθυσμό. Και πράγματι, στην Ικαρία δεν αγχώνεται κανείς!

Σε μία πρώτη επιφανειακή ανάγνωση οι τουρίστες έλκονται από τα «ανάποδα ωράρια» της Ικαρίας ή «Νικαριάς»: Ειδικά στο Χριστό Ραχών, το πανέμορφο ορεινό χωριό με τα πετρόχτιστα σπίτια και τα πανύψηλα πεύκα, η κίνηση, η δραστηριότητα και η ζωή ξεκινούν μετά τις δέκα το βράδυ! Εστιατόρια, φούρνοι, μπακάλικα και παντός είδους καταστήματα ακολουθούν τα ωράρια των μπαρ προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στους επισκέπτες. Βέβαια, πίσω από το -τουριστικό πλέον- τρικ των Ραχών βρίσκονται οι ρίζες μιας παράδοσης με πρακτικές πτυχές για την καθημερινότητα των κατοίκων. Μια άλλη στερεοτυπική παράδοση που ακολουθεί την Ικαρία είναι η απόλυτη, σχεδόν χίπικης εκδοχής, επαφή με τη φύση. Στο υπέροχο φαράγγι του Να, περνώντας μέσα από ρυάκια, τρεχούμενα νερά, εντυπωσιακά βράχια, πλούσια χλωρίδα και πολυάριθμούς ελεύθερους κατασκηνωτές, τους «γκρούβαλους» όπως αποκαλούνται από τους ντόπιους, θα καταλήξετε σε μια πρασινωπή λιμνούλα, που τροφοδοτείται από έναν άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο ορμητικό καταρράκτη, αναλόγως με τη βρόχινη συγκομιδή της σεζόν. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό και ιδανικό για τους κατασκηνωτές, που κάθε καλοκαίρι στήνουν μια μικρή παροικία από αιώρες, σκηνές και ότι μπορεί να τους διευκολύνει στο εγχείρημα τους. Απέναντι από την είσοδο του φαραγγιού οι τολμηροί πέφτουν στα νερά της ακτής με τα πιο ορμητικά κύματα που έχουμε συναντήσει στο Αιγαίο: Η παραλία του Να είναι φτιαγμένη από άμμο και βράχια. Αποτελεί ένα τοπίο άγριας ομορφιάς, που απαλύνεται από τις ολάνθιστες αυλές σπιτιών κι εστιατορίων, που βρίσκονται στο πάνω μέρος της περιοχής κι έχουν μοναδική θέα σε φαράγγι και παραλία.

Πληροφορίες αεροδρομίου Ικαρίας

Το Κρατικό Αεροδρόμιο της Ικαρίας (JIK - Κρατικός Αερολιμένας Ικαρίας) βρίσκεται έξω από την πρωτεύουσα του νησιού, τον Άγιο Κήρυκο, συγκεκριμένα σε απόσταση 12 χιλιομέτρων. Το αεροδρόμιο λειτούργησε για πρώτη φορά στις 14/06/95. Οι ανάγκες επίγειας σύνδεσης μεταξύ πρωτεύουσας, κεντρικών οικισμών και αερολιμένα καλύπτονται με τοπικά λεωφορεία (αφετηρία Άγιο Κήρυκος) και ταξί. Το νησί έχει πολλά αξιοθέατα, όμορφες παραλίες και χωριά για την εξερεύνηση των οποίων χρειάζεται οπωσδήποτε αυτοκίνητο. Εφόσον λοιπόν προτίθεστε να ταξιδέψετε με αεροπορικά εισιτήρια για Ικαρία, συνιστούμε να κλείσετε online και αυτοκίνητο, ώστε να το έχετε εύκαιρο με την άφιξή σας. Στο αεροδρόμιο υπάρχει υπαίθριο parking για στάθμευση περιορισμένης διάρκειας. Τους καλοκαιρινούς μήνες ο αερολιμένας Ικαρίας εξυπηρετεί κατά μέσω όρο 200 επιβάτες την εβδομάδα. Στο χώρο υπάρχει επίσης γραφείο πρόγνωσης καιρού.

Η αεροπορική εταιρεία, που πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από και προς Αθήνα, είναι η Olympic Air. Τέσσερις παράγοντες καθορίζουν την αεροπορική σας μετάβαση στην Ικαρία: Τα μικρά (ελικοφόρα) αεροσκάφη, η συχνότητα των δρομολογίων, η αυξανόμενη ζήτηση το καλοκαίρι και το γεγονός ότι τα εναέρια δρομολόγια επιδοτούνται λόγω της απομακρυσμένης γεωγραφικής θέσης του νησιού. Όλα αυτά σημαίνουν ότι για να εντοπίσετε και να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ικαρία, θα πρέπει να ξεκινήσετε τις online αναζητήσεις σας τουλάχιστον δύο μήνες πριν το ταξίδι σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να ταξιδέψετε ακτοπλοϊκώς. Το νησί συνδέεται με τα λιμάνια του Πειραιά, της Καβάλας, της Μυκόνου, της Σάμου, της Σύρου, της Χίου, της Μυτιλήνης και άλλων νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ταξιδέψτε στον Άγιο Κήρυκο (νότιο λιμάνι) ή στον Εύδηλο (βόρειο λιμάνι) κλείνοντας ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τα πλοία «Νήσος Μύκονος» και «Ιεράπετρα» της εταιρείας Aegeon Pelagos ή «Μυτιλήνη» και «Θεόφιλος» της Nel Lines.

Αεροπορικά εισιτήρια για Ικαρία με το petas.gr

Και ποιος δεν έχει ακουστά τα διονυσιακά πανηγύρια που συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι και ιδίως τον Αύγουστο στην Ικαρία! Οι ντόπιοι ξέρουν να δίνουν μία άλλη διάσταση στον όρο φιλοξενία και γλέντι. Αν βρεθείτε τον πιο ζεστό μήνα του χρόνου, στην κορύφωση του καλοκαιριού, το Δεκαπενταύγουστο, στο πανηγύρι στη Λαγκάδα, στην Ακαμάτρα και αλλού, θα παρασυρθείτε σε ξέφρενο γλέντι με φαί, πιοτό και χορό μέχρι το πρωί. Όλοι, ντόπιοι και ξένοι, εκστασιασμένοι από τους ήχους των βιολιών, ενώνουν χέρια και φωνή και χορεύουν στους ικαριώτικους ρυθμούς ακόμα κι αν δεν ξέρουν τα βήματα. Προσπαθήστε να μην αφεθείτε στην ικαριώτικη ραστώνη και στη χαλαρότητα, ώστε να περιηγηθείτε στα υπέροχα χωριά (Γιαλισκάρι, Αρμενιστής), να κολυμπήσετε στις ήρεμες παραλίες του νότου, με προεξέχουσες τις εξωτικές Σεϋχέλλες και το γαλήνιο Δράκανο, ή στις πιο ταραγμένες από άποψη κυμάτων αμμουδιές του βορρά, στο Λιβάδι, στη Μεσακτή, στον Εύδηλο και στον Κάμπο, ν' ακολουθήσετε μονοπάτια μέσα στη φύση, ν' απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών στα Θέρμα κι αν προλάβετε, να πεταχτείτε μέχρι τους διπλανούς Φούρνους ή την κοντινή Σάμο. Αν πάλι δεν προλάβετε, υποσχεθείτε τουλάχιστον στον εαυτό σας, ότι και το επόμενο καλοκαίρι θ' αναζητήσετε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ικαρία, ώστε να ξαναζήσετε εκεί μοναδικές στιγμές.