Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά Εισιτήρια ΚωνσταντινούποληΜε αέρα ανατολής αλλά και δυτικές επιρροές, η Κωνσταντινούπολη συνδυάζει αρμονικά το σύγχρονο με το παραδοσιακό, προσφέροντας στον επισκέπτη εικόνες και παραστάσεις γεμάτες από το ιδιαίτερο χρώμα της πόλης. Με την εξασφάλιση των πιο φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων για Κωνσταντινούπολη από το petas.gr το μόνο που σας μένει είναι να ονειρεύεστε τη στιγμή που θα προμηθεύεστε διαλεχτά μπαχαρικά από την σκεπαστή αγορά Kapali Carsi και θα ανεβαίνετε στον Πύργο του Γαλατά για ν' απολαύσετε τη θέα της πόλης από ψηλά!

Αρχίστε τις βόλτες σας από την πλατεία Taksim και κατεβαίνοντας τον πεζόδρομο της Istiklal με τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα, πάρτε το funicular για να βρεθείτε στη γέφυρα του Γαλατά. Εκεί το θέαμα των ντόπιων ψαράδων με φόντο την Αγία Σοφία θα σας συνεπάρει! Διασχίστε τη γέφυρα με τραμ και περπατήστε στην πλούσια από άποψη μνημείων περιοχή "Σουλτάν Αχμέτ". Αφού επισκεφθείτε το Μπλε τζαμί, τη ρωμαϊκή κινστέρνα και ότι σώζεται πλέον από τον Ιππόδρομο, αφιερώστε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στο Τοπ Καπί, στις αίθουσες όπου φυλάσσονται πολύτιμα κειμήλια (θρόνοι, ενδύματα, κοσμήματα, πορσελάνινα μαγειρικά σκεύη) και στο αρχαιολογικό μουσείο της Κωνσταντινούπολης με τα μοναδικά εκθέματα από αλλοτινές επαρχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Μέση Ανατολή, Βαβυλωνία κ.α).

Πληροφορίες Αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης

Το διεθνές αεροδρόμιο Ataturk (TAV) της Κωνσταντινούπολης άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό το 1924, βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης και απέχει 24 χλμ από το κέντρο, δηλαδή την πλατεία Taksim. Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κατατάσσεται στην 9η θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και στην 20η παγκοσμίως όσον αφορά στην επιβατική κίνηση. Διαθέτει δύο Terminals, το Α για τις εσωτερικές πτήσεις και το Β για τις εξωτερικές. Μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο ως την πλατεία Taksim με τα πούλμαν Havas Shuttle. Η διάρκεια της διαδρομής είναι 40 λεπτά περίπου και το κόστος 10 τούρκικες λίρες. Εναλλακτικά επιλέξτε ταξί ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για τη μετάβαση σας στην πόλη. Η Κωνσταντινούπολη είναι μία πόλη όλο ζωντάνια, αυτό όμως σημαίνει ότι οι δρόμοι ασφυκτιούν από κίνηση, άρα όσοι θέλετε να είστε εγκαίρως στο αεροδρόμιο για την επιστροφή σας, μεριμνήστε αναλόγως.

Πετάξτε απευθείας από Αθήνα εκδίδοντας φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Κωνσταντινούπολη με Turkish Airlines, Olympic Air και Aegean Airlines (διάρκεια πτήσης μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά). Ταξιδέψτε απευθείας από Θεσσαλονίκη για Κωνσταντινούπολη με Turkish Airlines και από Ηράκλειο με ανταποκρίσεις πτήσεων των Olympic Air & Aegean Airlines μέσω Αθήνας.

Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη είναι ένας κοντινός και συνάμα υπέροχος προορισμός. Προσφέρεται δε για κοντινές εκδρομές με τακτικά δρομολόγια πλοίων στα καταπράσινα Πριγκηπονήσια (Adalar). Αφιερώστε μία ολόκληρη μέρα στα Πριγκηπονήσια για βόλτες με άμαξα και χαλάρωση στα τοπικά καφέ. Μην παραλείψετε μία επίσκεψη στο τελευταίο παλάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το Ντολμά Μπαχτσέ για να δείτε από κοντά την ανυπέρβλητη αρχιτεκτονική και ασύγκριτη πολυτέλεια των επίπλων με κορυφαίο αξιοθέατο την κρυστάλλινη σκάλα σε μία από τις κεντρικές αίθουσες. Γευθείτε τα γλυκίσματα της Κωνσταντινούπολης και συνοδέψτε τα με τσάι ή παραδοσιακό καφέ στη χόβολη. Φροντίστε από νωρίς την εξασφάλιση οικονομικών αεροπορικών εισητηρίων για Κωνσταντινούπολη και αφεθείτε στο μαγικό μείγμα Ανατολής και Δύσης των στενών του Βοσπόρου.


Σχετικά άρθρα: