Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΚάλυμνοΦθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια για Κάλυμνο

Γνωστή κυρίως για την παραγωγή σφουγγαριών, η Κάλυμνος εγγυάται στους απανταχού ταξιδιώτες ήρεμες και ενδιαφέρουσες διακοπές με αθλητικές δραστηριότητες, φιλοξενία, καλό φαγητό, καθαρές θάλασσες και προοπτική συνδυαστικών εξορμήσεων σε κοντινούς νησιωτικούς παραδείσους, όπως η ακατέργαστη Ψέριμος (ή Κάπαρη) και η μικροσκοπική Τέλενδος. Εκδώστε όσο πιο φθηνά ακτοπλοικα εισητηρια γίνεται και χαρείτε τις εναλλακτικού τύπου διακοπές σας στη βραχώδη Κάλυμνο.

Στην Κάλυμνο θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε δροσερά και διαυγή νερά. Συνδυάστε διαμονή με κολύμπι στους θερινούς οικισμούς Μασούρι και Εμπορειό. Βουτήξτε στο λιμανάκι «Μυρτιές» και αναχωρήστε από εκεί με θαλάσσιο ταξί για Τέλενδο. Επιλέξτε επίσης τον Πλατύ Γιαλό, αλλά και την υπέροχη παραλία στην Ψέριμο μια και η απόσταση από την Κάλυμνο με τοπική θαλάσσια συγκοινωνία είναι μόλις σαράντα λεπτά. Το βράδυ, στην παραλία της Πόθιας κυρίως, αλλά και στο τουριστικό Μασούρι θα βρείτε καφετέριες, εστιατόρια και μπαράκια για τα ποτά και τα ξενύχτια σας. Από γαστριμαργικής άποψης, η Κάλυμνος δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τα κοσμικότερα νησιά της Ελλάδας, καθώς προσφέρει φρεσκότατο ψάρι στις εγγυημένα καλύτερες τιμές. Δοκιμάστε επίσης «μουούρι» (αρνί με ρύζι μαγειρεμένο σε παραδοσιακού τύπου φούρνο), ντολμαδάκια και μιρμιζέλι (τοπική σαλάτα). Η Κάλυμνος εκτός από τα σφουγγάρια της, που την έχουν κάνει διάσημη παγκοσμίως, διαθέτει και εξαιρετικής ποιότητας μέλι. Αν θέλετε δε, να έχετε μια γενική εικόνα για την ιστορία του νησιού, μπορείτε με την άφιξη σας και πριν σας ξεμυαλίσουν οι φυσικές ομορφιές του τόπου, να προγραμματίσετε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Ναυτικό, στο Μουσείο Θαλασσίων Ευρημάτων ή στο "Καλύμνικο Σπίτι". Το δεύτερο έχει εκθέματα που καταμαρτυρούν το δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα των σφουγγαράδων, το τρίτο μια έξοχη συλλογή από ναυάγια αρχαίων πλοίων και το τέταρτο διαθέτει μια χαριτωμένη συλλογή από είδη καθημερινής οικιακής χρήσης και σπάνιες τοπικές ενδυμασίες. Το αρχαιολογικό και το ναυτικό μουσείο βρίσκονται στην Πόθια. Το Μουσείο Θαλασσίων Ευρημάτων θα το βρείτε στην περιοχή Βλυχάδια, στο νότο του νησιού, ενώ το λαογραφικό σπίτι βρίσκεται στο δρόμο για τον Άγιο Σάββα, στην περιοχή Βοθύνοι.

Πληροφορίες λιμανιού Καλύμνου

Η πρωτεύουσα και λιμάνι της Καλύμνου ονομάζεται Πόθια. Το συμβατικού τύπου, πρόσφατα ανακαινισμένο πλοίο «Διαγόρας» της Blue Star Ferries πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά δρομολόγια από τον Πειραιά προς την Κάλυμνο με ενδιάμεσες αποβιβάσεις και επιβιβάσεις σχεδόν σε όλα τα Δωδεκάνησα: Πάτμος, Λειψοί, Λέρος, Κως, Σύμη, Ρόδος, Νίσυρος, Τήλος, Αστυπάλαια, Καστελόριζο. Η διάρκεια του ταξιδιού ποικίλει αναλόγως με τα νησιά, στα οποία θα γίνουν στάσεις. Έτσι λοιπόν, το δρομολόγιο μπορεί να διαρκεί από δέκα ως δεκατρείς ώρες. Οι αναχωρήσεις από τον Πειραιά είναι συνήθως βραδινές, άρα μια και η Blue Star Ferries είναι η μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία, που δρομολογεί πλοία με προορισμό την Κάλυμνο, καλό θα ήταν να μεριμνήσετε τουλάχιστον ένα μήνα πριν, αν θέλετε να εξασφαλίσετε κράτηση σε μια από τις βολικές καμπίνες του πλοίου. Εκδίδοντας τα ακτοπλοικα εισητηρια της επιστροφής σας ταυτόχρονα με αυτά της αναχώρησης, επωφελείστε έκπτωσης στο όχημα κατά 20%.

Όσοι θεωρείτε, ότι το πολύωρο ταξίδι με πλοίο θα σας κουράσει, έχετε και την επιλογή της αεροπορικής μετακίνησης, μια και η Κάλυμνος διαθέτει αεροδρόμιο, που προσεγγίζεται από την Αθήνα με τα αεροπλάνα της Olympic Air. Επειδή όμως τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι μικρής χωρητικότητας, προτείνουμε και εναλλακτικές λύσεις συνδυαστικού ταξιδιού με αεροπλάνο και πλοίο: Εκδώστε λοιπόν φθηνα αεροπορικα εισητηρια για Ρόδο ή Κω με πτήσεις των Olympic Air, Aegean Airlines ή Cyprus Airways και κατόπιν επιλέξτε ένα από τα τοπικά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών εταιρειών A.N.E. Kalymnou ή Dodekanisos Seaways, προκειμένου να ταξιδέψετε από την Κω (κεντρικό λιμάνι ή από το Μαστιχάρι) ή από τη Ρόδο στην Κάλυμνο. Η διάρκεια του ταξιδιού από Κω είναι είκοσι λεπτά, ενώ από Ρόδο τεσσερισήμισι ώρες.

Ακτοπλοικά εισιτήρια για Κάλυμνο με το petas.gr

Κάθε χρόνο ιδίως το φθινόπωρο και την άνοιξη πλήθος ταξιδιωτών ανά τον κόσμο επιλέγουν την Κάλυμνο για τις διακοπές τους, λόγω του εξαιρετικά βραχώδους τοπίου της! Οι αναρριχητικές δραστηριότητες δίνουν και παίρνουν από τότε που ένα ζευγάρι Ιταλών επισκέφθηκε τυχαία το νησί και έμεινε κυριολεκτικά έκθαμβο από τις δυνατότητες που δίνονταν λόγω φυσικού κάλλους και κλιματικών συνθηκών (καλοκαιρία κατά το μεγαλύτερο διάστημα του έτους). Πλέον, έχουν ανοιχθεί ειδικές διαδρομές, οι οποίες συντηρούνται ανελλιπώς και φέρουν ονόματα από την ελληνική μυθολογία, έχουν ιδρυθεί αναρριχητικές σχολές, όπου εκπαιδεύονται Καλύμνιοι ειδικοί και υπάρχει ακόμα πεδίο αξιοποίησης λαμπρό καθώς μόνο το 6% της ορεινής έκτασης του βόρειου κυρίως τμήματος της Καλύμνου έχει αξιοποιηθεί.

Πλούσια είναι πάντως και η πολιτιστική κληρονομιά της Καλύμνου. Επισκεφθείτε τον παλαιοχριστιανικό οικισμό «Ελληνικά» στο λιμάνι της Ρίνας. Πρόκειται για έξοχο ιστορικό δείγμα, καθώς τα οικοδομήματα σώζονται σε πολύ καλή κατάσταση. Η κοιλάδα «Βαθύ», λόγω της εκπληκτικής της τοποθεσίας (προστατευμένη από τα γύρω ψηλά βουνά, γόνιμη και με φυσικό λιμάνι στη Ρίνα, απέναντι από τα παράλια της Μικράς Ασίας), αποτέλεσε τόπος πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής άνθισης ανά τους αιώνες. Στην ίδια περιοχή θα βρείτε και το βυζαντινό ναό της Παναγίας Κυρα-Χωστής, ο οποίος κοσμείται από πολύτιμές τοιχογραφίες που χρονολογούνται από το 10ο ως και το 14ο αιώνα. Δε χρειάζεται περαιτέρω σκέψη για επίσκεψη στην Κάλυμνο, το ενδιαφέρον που παρουσιάζει αυτό το εξαιρετικό νησί είναι αδιαμφισβήτητο, έτσι ώστε το μόνο που εκκρεμεί είναι τα πιο οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια που θ’ αναζητήσετε εύκολα και ταχύτατα μέσα από την online μηχανή αναζήτησης του petas.gr.