Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΚεφαλονιάΦθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά, ταυτισμένη πλέον με την παραλία του Μύρτου, που βραβεύεται διαρκώς έως και σε παγκόσμιο επίπεδο, για το μοναδικό συνδυασμό της εκπληκτικής θέας που προσφέρει, τις καταπράσινες βραχώδεις πλαγιές, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα άσπρα της βότσαλα, είναι βέβαιο πως θα σας κερδίσει και θα συμβάλλει σαφώς στις αξέχαστες διακοπές που ονειρεύεστε. Κλείστε φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια για Κεφαλονιά και απολαύστε τα καλοκαιρινά σας μπάνια στο Μύρτο και σε πολλές ακόμη άλλες παραλίες, με εξίσου ειδυλλιακά χαρακτηριστικά, όπως η Σκάλα, ο Πλατύς Γιαλός, η Πλατειά Άμμος, η Ξι και πλήθος ακόμη άλλων.

Απολαύστε τα υπέροχα νερά της Κεφαλονιάς ζώντας τις διακοπές που σχεδιάζετε και εκδίδοντας εγκαίρως ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια για τον πανέμορφο αυτό προορισμό! Επισκεφτείτε την Κεφαλονιά και εξερευνήστε μια σειρά σπηλαίων, κάποια εξαιρετικού ενδιαφέροντος, λόγω των ισχυρών σεισμών που έχουν επηρεάσει την γεωμορφολογία του νησιού. Ένα από τα σημαντικότερα σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι το Σπήλαιο Δρογκαράτης, που βρίσκεται έξω από τη Σάμη. Σ' ένα φαντασμαγορικό σκηνικό με σταλακτίτες, σταλαγμίτες και άριστη ακουστική, έχει διαμορφωθεί μια ειδική εξέδρα για συναυλίες που θα χαραχτούν στην μνήμη σας. Κάποια ακόμη σπήλαια που αξίζει να επισκεφτείτε είναι αυτά του Ζερβάτη, το Σπήλαιο Αγκαλάκι και πολλά ακόμη άλλα.

Πληροφορίες λιμανιών Κεφαλονιάς

Επιλέξτε τον τρόπο μετάβασης στο νησί, καθώς η Κεφαλονιά συνδέεται ακτοπλοϊκά τόσο με την Κυλλήνη όσο και με την Πάτρα. Αγοράστε λοιπόν φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Κυλλήνη με κατεύθυνση το λιμάνι του Πόρου και διάρκεια ταξιδιού μιάμιση ώρα, επωφελούμενοι της άνεσης που προσφέρουν τα πλοία της IONIAN FERRIES. Εναλλακτικά, αναχωρήστε από την Πάτρα με τη STRINTZIS FERRIES. Το ταξίδι διαρκεί τρεις ώρες, είναι απευθείας και ο τελικός προορισμός είναι το λιμάνι της Σάμης. Τα πλοία της Strinzis Ferries διαθέτουν και γκαράζ για τη μεταφορά οχημάτων, στοιχείο απαραίτητο μια και η Κεφαλονιά έχει πολλά χωριά και όμορφες πόλεις προς περιήγηση, όπως το Ληξούρι και την πρωτεύουσα του νησιού Αργοστόλι. Όπως είναι φυσικό, η Κεφαλονιά συνδέεται και με τα υπόλοιπα Επτάνησα μέσω τακτικών δρομολογίων. Σε μόλις είκοσι λεπτά μεταφέρεστε από τη Σάμη στη μυθική Ιθάκη. Τα δρομολόγια του «Επτάνησος» (Strinzis Ferries) αναχωρούν καθημερινά με προορισμό το Βαθύ και τον Πισαετό, τα δύο λιμάνια της Ιθάκης.

Η αεροπορική εταιρεία Sky Express συνδέει μεταξύ τους, τους εξής προορισμούς: Κήθυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Πρέβεζα (Άκτιο) και Κέρκυρα. Όσοι λοιπόν συνηθίζετε να σχεδιάζετε τις διακοπές σας συνδυάζοντας πολλαπλούς προορισμούς που ανήκουν στην ίδια γεωγραφική «ομάδα», τότε σπεύσατε για φθηνα αεροπορικα εισητηρια. Επιστρέφοντας στη νοητή περιήγησή μας στις ομορφιές της Κεφαλονιάς, ρίξτε μια ματιά, στην τρίτη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Ελλάδος, που είναι η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη στο Αργοστόλι, με 59.000 τόμους διαθέσιμους για να επιλέξετε. Οι σεισμοί που κατά καιρούς έχουν πλήξει το νησί, είχαν ως συνέπεια την καταστροφή πολλών κτισμάτων και μνημείων. Ωστόσο, ότι έχει απομείνει από αυτά τα κομψοτεχνήματα, αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης και σαφή αναφορά στην αρχιτεκτονική αισθητική της Κεφαλονιάς. Άλλη μια απόρροια των σεισμών είναι και οι Καταβόθρες, που αξίζει να επισκεφτείτε. Πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο που εμφανίζεται κοντά στη θάλασσα, στα δύο χλμ από το Αργοστόλι. Ουσιαστικά, είναι ρωγμές μέσα από τις οποίες διέρχεται το νερό υπόγεια, δημιουργώντας φυσικά τούνελ και καταλήγει ανατολικά του νησιού. Στο Αργοστόλι επίσης θα συναντήσετε δύο ξεχωριστά μουσεία: Το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό. Μολονότι οι παραλίες και τα beach bars θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας, προσπαθήστε ν’ αφιερώσετε έστω και λίγο από το χρόνο σας στα αξιόλογα μουσεία της Κεφαλονιάς.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κεφαλονιά με το petas.gr

Τα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς δεν τελειώνουν εδώ. Εντοπίστε λοιπόν φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετάβαση σας. Περιηγηθείτε στον Αίνο και θαυμάστε την μαύρη ελάτη από κοντά. Το μεγαλείο της φύσης που τον χαρακτηρίζει, είναι υπεύθυνο για τη δίκαιη ανακήρυξη του σε Εθνικό Δρυμό. Μια βόλτα στα ενετικά κάστρα, που αποτελούσαν οχυρά κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας, θα αποτελέσει την εισαγωγή σας σε μια από τις πιο σημαντικές ιστορικές περιόδους της Κεφαλονιάς: Το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου και το κάστρο της Άσσου αποτελούν μερικά από τα πιο σημαντικά μνημεία του νησιού. Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος και ακούει στο όνομα Κουνόπετρα: Πρόκειται για ένα τεράστιο βράχο στο Ακρωτήρι της Παλλικής, ο οποίος πάλλεται διαρκώς ρυθμικά. Αν και τα τελευταία χρόνια η κίνηση έχει ελαττωθεί, εξακολουθεί ν' αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα του νησιού!