Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΜύκονοΦθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Μύκονο

Η φήμη της αγγίζει παγκόσμια επίπεδα και η τουριστική σεζόν ξεκινάει ήδη δυναμικά από τον Απρίλιο (Πάσχα) μέχρι τα πρωτοβρόχια του Οκτωβρίου, οπότε και κλείνουν τα τελευταία beach bars. Αυτή είναι η Μύκονος του κοσμοπολιτισμού και των αντιθέσεων, εκεί όπου τα λευκά κυκλαδίτικα σπίτια φιλοξενούν πρωτοποριακές εκθέσεις μόδας και τέχνης, ενώ η ηρεμία του Αιγαίου συνδυάζεται με τα τελευταία hits στα decks των πιο διάσημων DJs. Έχουμε την τύχη της εγγύτητας με έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ας το εκμεταλλευτούμε λοιπόν εξασφαλίζοντας με ταχύπλοο ή συμβατικό πλοίο, τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Μύκονο και αυτό το καλοκαίρι!

Μία πρόχειρη και γενική ταξινόμηση θα μας έστελνε για κοσμικές βουτιές στον Πλατύ Γιαλό και στην Ψαρρού, για κολύμπι μετά μουσικής στην Παράγκα, στο Paradise και στο Super Paradise, για οικογενειακές καταστάσεις στον Ορνό, ή για πιο εναλλακτικές στον Άγιο Σώστη και στον Πάνορμο (οι ξαπλώστρες εδώ απαγορεύονται). Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ θα τιμήσουν οπωσδήποτε τον Καλαφάτη και τη Φτελιά, ενώ όσοι αγαπούν το απέραντο θ' αγναντεύουν το βαθύ μπλε από τη Λια. Από την ομολογουμένως μεγάλη λίστα παραλιών για το μέγεθος της Μυκόνου δε θα μπορούσαν να παραλειφθούν το Καλό Λιβάδι, η Ελιά και το Αγράρι.

Πληροφορίες λιμανιών Μυκόνου

Η Μύκονος διαθέτει δύο λιμάνια: Το παλαιότερο και μικρότερο είναι στη χώρα ενώ το δεύτερο -πιο σύγχρονο και μεγάλο- βρίσκεται δέκα περίπου λεπτά εκτός. Το μικρό λιμάνι της Μυκόνου εξυπηρετεί κυρίως τοπικά δρομολόγια μικρών καταμαράν και κάποια πλοία της Blue Star Ferries. Στο νέο λιμάνι καταφθάνουν καθημερινά προγραμματισμένα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, αλλά και μεγάλα κρουαζιερόπλοια από το εξωτερικό. Η Μύκονος συνδέεται όλο το χρόνο με τον Πειραιά, τη Ραφήνα, τη Σύρο, την Άνδρο και την Τήνο, με συμβατικά πλοία. Από το Πάσχα μέχρι και τον Οκτώβρη στο παιχνίδι των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων μπαίνουν και τα ταχύπλοα -μικρά και μεγάλα- ενώ η πυκνότητα των δρομολογίων φθάνει στην κορύφωσή της τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο με πρωινές και απογευματινές αναχωρήσεις. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή της Μυκόνου είναι οι εξής: Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Seajets από/προς Πειραιά και Cyclades Fast Ferries, Agoudimos Lines, Blue Star Ferries, Golden Star Ferries & Seajets από/προς Ραφήνα. Η Μύκονος προσφέρεται ως ιδανικός προορισμός για όσους αρέσκονται στις διακοπές τύπου hop on-hop off, δηλαδή στην εξερεύνηση πολλαπλών προορισμών με μικρής διάρκειας παραμονή στο κάθε νησί κι αυτό γιατί συνδέεται με την Πάρο, τη Μήλο, τη Φολέγανδρο, τα Κουφονήσια, τη Σαντορίνη, τη Νάξο, την Αμοργό (Κατάπολα) και το Ηράκλειο Κρήτης.

Τα δύο λιμάνια της Μυκόνου συνδέονται μεταξύ τους με πούλμαν αναλόγως με τις αφίξεις και αναχωρήσεις των πλοίων. Κατά τις περιόδους μικρότερης ταξιδιωτικής κίνησης ενδέχεται να βρείτε ακτοπλοϊκά εισητήρια για Μύκονο σε χαμηλότερες τιμές, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δημοσιεύουν ειδικούς ναύλους σε περιορισμένο αριθμό. Τέτοιοι ναύλοι εκδίδονται άμεσα και δεν ακυρώνονται. Σε περίπτωση δε μετατροπής των εισιτηρίων σε ανοικτής ημερομηνίας, ο επιβάτης χάνει την ειδική προσφορά.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Μύκονο με το petas.gr

Η Μύκονος δεν είναι μόνο ο παράδεισος της διασκέδασης και των μαγευτικών παραλιών, είναι και ιδανικός προορισμός για γκουρμέ απολαύσεις με έμφαση στην ελληνική και ιταλική κουζίνα. Από τη Λάκκα μέχρι και τη Μικρή Βενετία, ή Αλευκάντρα όπως είναι η παραδοσιακή της ονομασία, εκτείνεται ένας ολόκληρος κόσμος με μπαρ, εστιατόρια, βιτρίνες με φρέσκα ψάρια και λαχταριστά ζυμαρικά. Στη χώρα του νησιού θα βρείτε τα πάντα: από σουβλάκια και κρέπες μέχρι μαγαζιά με αξιόλογη κάβα και θείες γεύσεις. Όσο υψηλές και να είναι οι θερμοκρασίες την εποχή που θα επισκεφθείτε τη Μύκονο, συνιστούμε να εκδώσετε ακτοπλοϊκά εισητήρια για επίσκεψη στη Δήλο. Οι παραλίες ας περιμένουν έστω και για λίγο!