Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΜυτιλήνηΦθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Μυτιλήνη

Όπως και να ονομάσουμε το νησί της Σαπφώς, του Οδυσσέα Ελύτη και του Θεόφιλου, Μυτιλήνη ή Λέσβο, η ουσία είναι ότι ο προορισμός αυτός αξίζει την ταξιδιωτική προσοχή όλων μας! Το κλισέ συνδυασμού "θάλασσας με βουνό" έχει στη Μυτιλήνη απόλυτη εφαρμογή. Εδώ ο επισκέπτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει παραδοσιακές γιορτές και πανηγύρια σε ορεινά χωριά με ντόπια εδέσματα, μέσα σ' ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν πανύψηλα δέντρα, ή να χαλαρώσει σε απέραντες παραλίες (Βατερά, Ερεσός) με αναρίθμητα εστιατόρια και μπαρ. Η χώρα της Λέσβου διαθέτει μία από τις ωραιότερες εκκλησίες που στολίζουν την προκυμαία της, τον Άγιο Θεράποντα, και ένα κάστρο περιτριγυρισμένο από πεύκα, όπου το καλοκαίρι δίνονται συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Εκτός από φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στη Μυτιλήνη θα χρειαστείτε και αυτοκίνητο, δεδομένου ότι οι αποστάσεις που χωρίζουν αξιοθέατα, οικισμούς και αρχαιολογικούς χώρους είναι μεγάλες. Επιλέξτε για τη διαμονή σας τη χώρα, το Μόλυβο, ή την Πέτρα, ταξιδέψτε ως το απολιθωμένο δάσος στο Σίγρι, προκειμένου ν' αντικρύσετε το θαύμα της φύσης και κάντε μια στάση στο Μανταμάδο για το μοναστήρι του Ταξιάρχη. Επιβάλλεται η βόλτα στην ορεινή Αγιάσο, στη Συκαμιά ή Συκαμινέα, τη γενέτειρα του Στρατή Μυριβήλη, στο μουσείο Θεοφίλου και στο Πλωμάρι για γευσιγνωσία ούζου και ξακουστής ντόπιας σαρδέλας.

Πληροφορίες λιμανιού Μυτιλήνης

Από το λιμάνι του Πειραιά προς τη Μυτιλήνη πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Το ταξίδι διαρκεί έντεκα με δεκατρείς ώρες, αναλόγως με την ακτοπλοϊκή εταιρεία και το δρομολόγιο που θα επιλέξετε. Όλα τα πλοία που αναχωρούν από Πειραιά, πραγματοποιούν μία ενδιάμεση στάση στη Χίο. Ακτοπλοϊκά εισητήρια για Μυτιλήνη θα βρείτε με τις εταιρείες Hellenic Seaways και NEL Lines με τα πλοία Nissos Chios και European Express & "Μυτιλήνη" αντίστοιχα. Η NEL Lines συνδέει τη Λέσβο και με άλλα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπως την Ικαρία και συγκεκριμένα με το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου, τη Σάμο (Καρλόβασι & Βαθύ) και τη Λήμνο, με τελικό προορισμό τα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης. Το πλοίο Nissos Chios της Hellenic Seaways διαθέτει διαδοχικά σαλόνια (Βενέτικο, Κάμπος, Ιωνία) με αριθμημένα, αεροπορικού τύπου, καθίσματα και καμπίνες εσωτερικές και εξωτερικές για τη διαμονή δύο ή τεσσάρων επιβατών. Τα "Μυτιλήνη" και European Express της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL Lines) διαθέτουν περισσότερους τύπους καμπινών για διαμονή δύο, τριών ή τεσσάρων επιβατών.

Πλέον έχετε την ευκαιρία να εκδίδετε ακτοπλοϊκά εισητήρια από Μυτιλήνη και για το Δικελί, ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια θέρετρα της Τουρκίας, στα 120 χιλιόμετρα βόρεια της Σμύρνης. Το πλοίο "Κωνσταντίνος" της Nel Lines διανύει την απόσταση σε δυόμισι ώρες και διαθέτει γκαράζ για τη μεταφορά οχημάτων. Προκειμένου να εκδώσετε εισιτήρια για το Δικελί θα πρέπει να παραχωρήσετε στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως την ημερομηνία γέννησης σας και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας (νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες).

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Μυτιλήνη με το petas.gr

Ταξιδέψτε σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου με όσο το δυνατόν πιο οικονομικά εισιτήρια. Εφ' όσον επιλέξετε καμπίνα και μεταφορά αυτοκινήτου με τη Nel Lines, με την ταυτόχρονη έκδοση των ακτοπλοϊκών εισητηρίων αναχώρησης και επιστροφής επωφελείστε έκπτωσης ως και 30% περίπου.