Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Ξενοδοχεία στη ΜυτιλήνηΜείνετε στα καλύτερα ξενοδοχεία στη Μυτιλήνη

Η Μυτιλήνη είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με ξεχωριστής ομορφιάς οικισμούς, απέραντες παραλίες και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια. Τα ξενοδοχεία της Μυτιλήνης, ή Λέσβου όπως επίσης ονομάζεται, είναι διαφόρων κατηγοριών και στυλ. Στη χώρα του νησιού θα βρείτε από κλασικά ξενοδοχεία πόλης, μέχρι καλοδιατηρημένα αρχοντικά, οι περισσότερες μονάδες πάντως βρίσκονται στο Μόλυβο, στην Πέτρα και στην Ερεσό.

Αξιοθέατα στη Μυτιλήνη

Οι ομορφιές της Μυτιλήνης είναι τόσες πολλές ώστε ίσως χρειαστεί να ξεκλέψετε χρόνο από τη χαλάρωση στην παραλία, ή τις ανέσεις του ξενοδοχείου σας, προκειμένου να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα αξιοθέατα. Η χώρα εκτός των εκπληκτικών αρχοντικών και του κάστρου, με την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα κατά τους θερινούς μήνες, έχει να επιδείξει και το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Τεριάντ, στο οποίο εκτίθεται μια σπάνια συλλογή από εικονογραφήσεις μεγάλων ζωγράφων όπως ο Σαγκάλ και ο Πικάσο. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται το μουσείο Θεοφίλου. Δοκιμάστε μοναδικούς μεζέδες μαγειρεμένους με το περίφημο λάδι του νησιού, σαρδέλες Καλλονής και ούζο ντόπιας παραγωγής. Ταξιδέψτε μέχρι την ορεινή Αγιάσο, το Μόλυβο με τα πέτρινα αρχοντικά και το εκπληκτικό κάστρο, την Ερεσό με την ατελείωτη παραλία της και τη Συκαμιά, τη γενέτειρα του συγγραφέα Στρατή Μυριβήλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Η Μυτιλήνη είναι φημισμένη και για τους ναούς της, με προεξέχοντες τον Άγιο Θεράποντα, ο οποίος δεσπόζει στη χώρα του νησιού, την Παναγία Αγιάσου και τη μονή Ταξιάρχη Μανταμάδου. Αν η παραμονή σας στη Μυτιλήνη είναι πολυήμερη ταξιδέψτε μέχρι το απολιθωμένο δάσος στο Σίγρι, για να θαυμάσετε αυτό το μοναδικό μνημείο της φύσης ή υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα επιστρέψετε ξανά στον ονειρεμένο αυτό προορισμό.

Ξενοδοχεία στη Μυτιλήνη με το petas.gr

Βρείτε στο petas.gr τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Μυτιλήνη. Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας και κάντε κράτηση στο ξενοδοχείο σας τώρα! Συνδυάστε τις κρατήσεις σας και κλείστε από το petas.gr online αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Μυτιλήνη στις χαμηλότερες τιμές!