Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΠάροΦθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάρο

Περάστε τις διακοπές σας σ' ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων: την Πάρο! Παρ' όλη την τουριστική ανάπτυξη, δεν έχει χαθεί το παραδοσιακό στοιχείο και θα το εντοπίσετε εύκολα στους όμορφους οικισμούς της Παροικιάς, της Νάουσας, αλλά και στις Λεύκες, στο Πίσω Λιβάδι, στην Αλυκή και στη Μάρπησσα. Ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, που δεν αφήνουν όμως τους κρεατοφάγους παραπονεμένους, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, αλλά και χαλαρότητα, έντονη νυχτερινή ζωή, beach bars (Πούντα) και παραλίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν χωρίς υπερβολές εξωτικές, προσφέρουν ουκ ολίγα κίνητρα για άμεση έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με προορισμό την Πάρο.

Η Πάρος αντιπροσωπεύει απόλυτα το κυκλαδίτικο στερεότυπο που συνδυάζει τουριστικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε λευκό και γαλάζιο περιβάλλον και δροσερή ατμόσφαιρα καλοκαιρινού μελτεμιού. Οι παραλίες είναι αμέτρητες και προσβάσιμες από το δρόμο ή από τη θάλασσα με καϊκι, γεγονός που προσδίδει έναν τόνο νησιωτικής παράδοσης στην ήδη γοητευτική αύρα του νησιού. Ξεκινήστε τις βουτιές από το κοντινό στην Παροικιά Μαρτσέλο και την κοσμική Πούντα και φτάστε ως τις "γεωλογικά περίεργες" Κολυμπήθρες, τη "Μέκκα" του wind surfing Χρυσή Ακτή, την έτερη παραλία για θαλάσσια σπορ Σάντα Μαρία και τις πιο ήρεμες Λαγγέρι, Μονταστήρι & Πίσω Λιβάδι, Λογαρά. Η λίστα με τις παραλίες πραγματικά δεν τελειώνει κι αν θέλετε να τις εξερευνήσετε δεν έχετε παρά ν' αναζητήσετε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Πληροφορίες λιμανιών Πάρου

Το κύριο λιμάνι βρίσκεται στη χώρα του νησιού, την Παροικία. Οι ταξιδιώτες καταφτάνουν στο λιμάνι της Πάρου τόσο από τον Πειραιά όσο και από τη Ραφήνα, ενώ σύνδεση υπάρχει και με άλλα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων όπως η Μύκονος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Ίος, η Σύρος αλλά και το Ηράκλειο Κρήτης. Για το καλοκαίρι του 2012 έχουν δημοσιευτεί ήδη τα καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά με τα Highspeed 4, Blue Star Naxos και το ολοκαίνουριο Blue Star Delos. Η διάρκεια του ταξιδιού με καταμαράν είναι περίπου δυόμισι ώρες, ενώ με τα Blue Star η απόσταση διανύεται σε τέσσερις ώρες περίπου. Από τον Ιούλιο και μέχρι τον Αύγουστο η συχνότητα των δρομολογίων αυξάνεται με πρωινές και απογευματινές αναχωρήσεις από τον Πειραιά. Από Ραφήνα ταξιδεύετε στην Πάρο με το πλοίο Sea Jet 2 της εταιρείας Sea Jets σε τρεις ώρες. Το καταμαράν Sea Jet 2 είναι μικρότερο από τα High speed και δε διαθέτει γκαράζ για τη μεταφορά οχημάτων. Τα πλοία της Hellenic Seaways (High speed) δρομολογούνται σε γενικές γραμμές από το Πάσχα ως τον Οκτώβρη, ενώ τα συμβατικά πλοία της Blue Star Ferries προσεγγίζουν την Πάρο δώδεκα μήνες το χρόνο, καθώς ο τύπος των πλοίων αυτών δεν αντιμετωπίζει εμπόδια στον απόπλου, παρά μόνο αν οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες.

Τα Highspeed διαθέτουν σαλόνια με οικονομικές, business & VIP αριθμημένες θέσεις (αεροπορικού τύπου καθίσματα). Η κυκλοφορία των επιβατών σε εξωτερικούς χώρους του ταχυπλόου απαγορεύεται. Επίσης δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε κανένα χώρο του πλοίου. Τα Blue Star διαθέτουν κατάστρωμα και σαλόνια οικονομικά, με αριθμημένα καθίσματα αεροπορικού τύπου καθώς και σαλόνια Α' κατηγορίας. Μπορείτε να καπνίσετε μόνο στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων. Για τα κατοικίδια σας υπάρχουν στα πλοία όλων των ακτοπλοϊκών εταιρειών ειδικοί χώροι-κλουβιά. Επίσης για τα κατοικίδια σας δε χρειάζεται να εκδώσετε ακτοπλοϊκό εισιτήριο, αλλά είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας καθώς και φίμωτρο σε περίπτωση που ταξιδεύετε με σκύλο.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάρο με το petas.gr

Η Πάρος έχει την τιμητική της το Δεκαπενταύγουστο, οπότε και γιορτάζει η Παναγία Εκατονταπυλιανή, μια από τις πιο εμβληματικές εκκλησίες της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται στην Παροικιά. Αν λοιπόν προγραμματίζετε διακοπές στην Πάρο περί τα μέσα Αυγούστου, τότε θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει εγκαίρως για την έκδοση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων. Επίσης, θα μπορούσατε να συνδυάσετε το ταξίδι σας στην Πάρο με μια κοντινή εκδρομή στην Αντίπαρο. Άλλοτε η Αντίπαρος βρισκόταν "στη σκιά" της Πάρου με ήσυχες παραλίες και εναλλακτικές μορφές παραθερισμού σε "low budget" εγκαταστάσεις, όπως το ένα και μοναδικό κάμπινγκ του νησιού. Πλέον όμως η Αντίπαρος γνωρίζει στιγμές κοσμικής δόξας αλά Μύκονο με σκάφη και πολυτελείς κατοικίες χολλυγουντιανών αστέρων. Ακτοπλοϊκά εισητήρια για τα τοπικά δρομολόγια της Αντιπάρου μπορείτε να προμηθευτείτε στην Παροικιά ή/και στην Πούντα, απ' όπου δηλαδή αναχωρούν τα πλοιάρια για τη μικροσκοπική Αντίπαρο.