Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά εισιτήρια ΡόδοςΌταν αναφερόμαστε στο "νησί των Ιπποτών", δηλαδή στη Ρόδο, φανταζόμαστε κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, κάστρα, πλακόστρωτα μεσαιωνικά στενάκια, πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα και απέραντες παραλίες... η πραγματικότητα δεν απέχει από τη φαντασιά μας! Ταξιδέψτε και εσείς ως τα Δωδεκάνησα με τα πιο φθηνά αεροπορικα εισιτηρια για Ρόδο, ώστε να διαπιστώσετε την ανυπέρβλητη ομορφιά του νησιού.

Θυσιάστε έστω και για λίγο τη χαλάρωση στις παραλίες προκειμένου να έρθετε σε επαφή με τη βυζαντινή και οθωμανική πλευρά του νησιού. Εντοπίστε την οδό Ιπποτών, ίσως τον πιο ιστορικό δρόμο της πόλης και θαυμάστε τα κτήρια με τους θυρεούς, την εκκλησία της Αγίας Τριάδας (15ος αι.) και το "Νοσοκομείο του Ιππότη", όπου πλέον στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο της Ρόδου. Στο τέλος του μεσαιωνικού αυτού δρόμου θα βρεθείτε μπροστά στο εξαιρετικά διατηρημένο παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων. Αφήστε κατά μέρος τον τουριστικό οδηγό και αφεθείτε στην ατμόσφαιρα που αποπνέει η πόλη της Ρόδου: Αναζητήστε το συντριβάνι στην πλατεία των Εβραίων μαρτύρων, τις βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Φανουρίου και του Αγίου Παντελεήμονα, την Πύλη της Ελευθερίας και τον αρχαίο ναό της Αφροδίτης. Πριν αναχωρήσετε για τη γνωριμία σας με τις φυσικές ομορφιές της Ρόδου, ανεβείτε στον Πύργο του Ρολογιού (οδός Ορφέως) για μια πανοραμική θέα της εκπληκτικής πόλης.

Πληροφορίες αεροδρομίου Ρόδου

Το κρατικό αεροδρόμιο Διαγόρας (RHO - Κρατικός Αερολιμένας Ρόδου) βρίσκεται 16 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ρόδου, στην περιοχή Παραδείσι. Πρόκειται για τον τέταρτο αερολιμένα στην Ελλάδα, όσον αφορά σε πυκνότητα και όγκο επιβατικής κίνησης. Οι επιβάτες, που καταφθάνουν στο "Διαγόρας", εξυπηρετούνται με ταξί (ενδεικτικό κόστος απλής μετάβασης 16 ευρώ) και υπεραστικά λεωφορεία (ΚΤΕΛ) για τις μετακινήσεις τους προς τις τουριστικές μονάδες του νησιού (αναχωρήσεις προς το κέντρο της πόλης ανά μισή ώρα). Το αεροδρόμιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1977, υπάρχει σε εξέλιξη όμως έργο επέκτασης, που θα διπλασιάσει τις εγκαταστάσεις του και θα καλύψει τις ανάγκες ενός από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στα Δωδεκάνησα.

Ταξιδέψτε από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Ρόδο με απευθείας πτήσεις των Olympic Air και Aegean Airlines σε μια και μιάμισι ώρα αντίστοιχα. Πετάξτε με Olympic Air απευθείας στη Ρόδο από Ηράκλειο (διάρκεια πτήσης πενήντα πέντε λεπτά), Κάρπαθο (σε σαράντα πέντε λεπτά) και Λάρνακα (σε τρεις ώρες και δέκα λεπτά). Από Λάρνακα προς Ρόδο πραγματοποιεί πτήσεις χωρίς ενδιάμεσους προορισμούς και η Cyprus Airways. Οι επιλογές για ταξίδι στο νησί των Ιπποτών είναι πολλές, εσείς δεν έχετε παρά να μπείτε στο petas.gr και να επιλέξετε τα πλέον οικονομικά αεροπορικά εισητήρια για Ρόδο!

Αεροπορικά εισιτήρια για Ρόδο

Αφήστε κατά μέρος την περιήγηση και ενδώστε στις ανέσεις πληθώρας οργανωμένων παραλιών, όπως το Φαληράκι και η Καλλιθέα με τα περίφημα ιαματικά λουτρά και τα ιστορικά κτήρια από την εποχή της ιταλοκρατίας. Επισκεφθείτε τη Λίνδο με την Ακρόπολη και το εκπληκτικό λαογραφικό μουσείο. Μην παραλείψετε μια βόλτα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων (25 χλμ από την πόλη της Ρόδου), όπου ένας συνδυασμός από πλατάνια, πεύκα, ρυάκια, γεφυράκια και φυσικά πεταλούδες, θα σας κάνουν να νιώσετε ευεξία και πραγματική χαλάρωση. Η Ρόδος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας με ιστορικό ενδιαφέρον και φυσικό κάλλος, επομένως το πιο πιθανό είναι ότι θα μονοπωλήσει το ταξιδιωτικό σας ενδιαφέρον όσες μέρες κι αν αφιερώσετε στο νησί. Σε αντίθετη περίπτωση αναζητήστε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια για κοντινή εκδρομή στη Σύμη, στην Κάρπαθο ή στην Κάσο.