Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά Εισιτήρια ΡωσίαΦθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ρώσια

Δύο είναι οι πόλεις που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των απανταχού ταξιδιωτών: Η πρωτεύουσα -Μόσχα και η αυτοκράτειρα της Βαλτικής- Αγία Πετρούπολη. Η Μόσχα είναι αχανής, μοντέρνα και παραδοσιακή μαζί, με θηριώδη κτήρια σοβιετικού στυλ (Υπουργείο Εξωτερικού, Πανεπιστήμιο στο λόφο των Σπουργιτιών), αλλά και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής τεχνοτροπίας. Κύριος πόλος έλξης αποτελεί και όχι άδικα, η Κόκκινη Πλατεία και το Κρεμλίνο, όπου στεγάζονται θρόνοι, κοσμήματα και ρούχα εμβληματικών μορφών της τσαρικής Ρωσίας, όπως ο Μεγάλος Πέτρος και η Μεγάλη Αικατερίνη. Οι επισκέπτες δε σταματούν να φωτογραφίζουν τον πολύχρωμο ναό του Αγίου Βασιλείου και εισέρχονται στο Μαυσωλείο του Λένιν, υπό το άγρυπνο βλέμμα αυστηρών αστυνομικών. Ακριβώς απέναντι από το μαυσωλείο βρίσκεται το εμπορικό κέντρο GYM, όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας και να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας ζεστό τσάι. Σπεύσατε λοιπόν για τα πλέονφθηνα αεροπορικα εισητηρια για Ρωσία μέσα από την online μηχανή αναζήτησης του petas.gr!

Πληροφορίες αεροδρομίων Ρωσίας

Η Μόσχα διαθέτει τρεις διεθνείς αερολιμένες, όμως εξ' αυτών οι δύο αφορούν άμεσα στους επιβάτες που αναχωρούν από Ελλάδα και Κύπρο. Έτσι λοιπόν επιλέξτε την Aegean Airlines για την άμεση μετάβαση σας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προς το "Moscow Domodedovo Airport" (DME). Η διάρκεια των σχεδόν καθημερινών πτήσεων είναι τρεις ώρες & σαράντα πέντε λεπτά και τρεις ώρες αντίστοιχα. Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Μόσχα (Domodedovo) πραγματοποιείται και από τη ρώσικη αεροπορική εταιρεία Vim Airlines. Επίσης στο σκέλος Αθήνα-Μόσχα καθώς και Λάρνακα-Μόσχα εκτελεί πτήσεις και ο εθνικός αερομεταφορέας της Ρωσίας, Aeroflot. Η κύρια βάση της Aeroflot είναι το Sheremetyevo International Airport (SVO). Οι επιβάτες που αναχωρούν από Λάρνακα απολαμβάνουν το προνόμιο της απευθείας πτήσης και προς την Αγία Πετρούπολη και συγκεκριμένα στο Pulkovo Airport (με Rossiya Airlines σε πέντε ώρες) ενώ οι ταξιδιώτες, οι οποίοι αναχωρούν από τα ελληνικά αεροδρόμια προσγειώνονται στην Αγία Πετρούπολη μέσω ενδιάμεσου σταθμού, όπως η Ρώμη (με Alitalia), Βιέννη (με Austrian), Κωνσταντινούπολη (με συνδυασμό Olympic Air & Aeroflot) κ.α. Το 2011 το προσωπικό του Sheremetyevo υποδέχθηκε στα Terminals του αερολιμένα συνολικά 20 εκατομμύρια επιβάτες και το γιόρτασε δεόντως, φιλοδοξώντας στο μέλλον να εξυπηρετήσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών! Προς το παρόν τα πρωτεία όσον αφορά στην επισκεψιμότητα, τα έχει το Domodedovo με 22 εκατομμύρια επιβατών που πέρασαν τις πύλες του το 2010. Τρένα και λεωφορεία εξπρές αναχωρούν από κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς και από το μετρό του κέντρου της Μόσχας, εξασφαλίζοντας σας άνετη και γρήγορη μετάβαση στο αεροδρόμιο (διάρκεια διαδρομής από 25 μέχρι 50 λεπτά). Τα δύο Terminals του αερολιμένα της Αγίας Πετρούπολης γνωρίζουν στιγμές δόξας κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου πλήθος επισκεπτών ταξιδεύουν για να ζήσουν από κοντά το φαινόμενο "Λευκές νύχτες" και να φωτογραφήσουν τα συντριβάνια του Πέτερχοφ. Σε γενικές γραμμές το Terminal 1 υποδέχεται τα δρομολόγια εσωτερικού δικτύου, ενώ το Terminal 2 τις διεθνείς πτήσεις. Οι Έλληνες και Κύπριοι υπήκοοι εισέρχονται στη Ρωσία με έγκυρο διαβατήριο (6μηνης ισχύος από την ημερομηνία λήξης της βίζα) και βίζα, την οποία προμηθεύονται από το εκάστοτε προξενείο.

Αναζητήστε τις πτήσεις που θέλετε για Ρωσία, συγκρίνετε τις τιμές εισιτηρίων διαφορετικών αεροπορικών εταιρειών και κάντε απευθείας κράτηση των αεροπορικών σας εισιτηρίων.

Αεροπορικά εισιτήρια για Ρωσία με το petas.gr

Η Αγία Πετρούπολη έχει κατά καιρούς λάβει τιμητικούς χαρακτηρισμούς όπως "Βενετία του βορρά", η δε ρώσικη παράδοση θέλει την πόλη να έχει φτιαχτεί στον ουρανό και κατόπιν να τοποθετήθηκε στις εκβολές του ποταμού Νέβα. Είναι γεγονός ότι η Αγία Πετρούπολη, ή Πέτρογκραντ, ή Λένινγκραντ αποτελεί ένα εκτενές συγκρότημα από μεγαλοπρεπή παλάτια με προεξέχον το περίφημο Ερμιτάζ με την ατελείωτη συλλογή πολύτιμων έργων τέχνης. Η Αγία Αικατερίνη συνήθιζε να λέει ότι "στην πόλη αυτή δεν υπάρχουν παρά δύο εποχές: ο πράσινος και ο λευκός χειμώνας". Είναι λοιπόν εύλογο η τουριστική σαιζόν της πόλης ν' ανοίγει την άνοιξη και να ολοκληρώνεται περί τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και κλείνουν για το χειμώνα τα εντυπωσιακά συντριβάνια του Πέτερχοφ, μια από τις βασικές πετρουπολίτικες ατραξιόν. Επομένως μεριμνήστε αναλόγως ώστε να εξασφαλίσετε εγκαίρως τα πιο φθηνά αεροπορικά εισητήρια για Ρωσία.