Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΣάμοΦθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια για Σάμο

Η Σάμος ως προορισμός διαθέτει μια σειρά από φυσικά και ιστορικά στοιχεία καθώς και αξιοθέατα, που μπορούν να συμβάλλουν στις διακοπές που ονειρευόμαστε. Κλείστε τώρα μέσα από το petas.gr φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια και απολαύστε ατελείωτους περιπάτους στα σοκάκια του νησιού, με τα ενετικά κτήρια και τα φρεσκοασβεστωμένα σπίτια. Περιηγηθείτε στους πολυάριθμους ναούς και εκκλησίες (Παναγία Σπηλιανή, εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, καθολικός ναός της Παναγίας), των οποίων οι επιβλητικές τοιχογραφίες χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα. Ο σπουδαιότερος από τους αρχαίους ναούς είναι αυτός της θεάς Ήρας, του οποίου η μεγαλοπρέπεια καταμαρτυρείται από τα ελάχιστα σωζόμενα τμήματά του. Εκθέματα του ναού θα βρείτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμου, όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται και το τεράστιο σε διαστάσεις άγαλμα του Κούρου. Επισκεφτείτε επίσης το μουσείο της Παλαιοντολογίας στους Μυτιληνιούς, όπως επίσης και το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό μουσείο όπου εκτίθενται ιερά αντικείμενα και σκεύη από τις μονές του νησιού.

Η Σάμος, ιστορικά, υπήρξε επίσης η γενέτειρα του Πυθαγόρα, του Επίκουρου, του Αισώπου και πολλών ακόμη προσωπικοτήτων της αρχαιότητας. Στο Μαραθόκαμπο, επισκεφτείτε το σπήλαιο όπου κατέφυγε ο Πυθαγόρας όταν κυνηγήθηκε από τον Πολυκράτη.

Πληροφορίες λιμανιών Σάμου

Η καταπράσινη και άκρως ενδιαφέρουσα από αρχαιολογικής άποψης Σάμος είναι ένας από τους ωραιότερους προορισμούς της Ελλάδας μια και διακρίνεται για τις πανέμορφες διαδρομές μέσα από πλατάνια, πεύκα, ελιές και αμπελώνες. Τα χωριά του νησιού, άλλα τουριστικά και άλλα παραδοσιακά, διαθέτουν θέα από ψηλά που κόβει την ανάσα και παραλίες με διάφανα νερά. Νοικιάστε αυτοκίνητο ή μηχανή και γυρίστε την ενδοχώρα. Φτάστε μέχρι τους οικισμούς του βόρειου τμήματος (Μανωλάτες, Παλαιόκαστρο, Κοκκάρι, Βουρλιώτες), εξερευνήστε τα χωριά στο Δήμο Μαραθόκαμπου και με αφετηρία το Καρλόβασι επισκεφθείτε οπωσδήποτε τον ορεινό Πλάτανο, τη Λέκκα για το μεγάλο πανηγύρι της 29ης Αυγούστου και τη βυζαντινή Υδρούσσα. Η Σάμος έχει δύο λιμάνια, το Βαθύ και το Καρλόβασι, τα οποία συνδέονται τόσο με τον Πειραιά, όσο και με άλλα λιμάνια των Κυκλάδων και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Ταξιδεύετε στη Σάμο με ακτοπλοϊκά εισιτήρια της εταιρείας Aegeon Pelagos, της οποίας τα πλοία (Νήσος Μύκονος, Ιεράπετρα) προσεγγίζουν με αφετηρία τον Πειραιά και τα δύο λιμάνια του νησιού, πραγματοποιώντας ενδιάμεσες επιβιβάσεις και αποβιβάσεις στη Σύρο, τη Μύκονο, την Ικαρία (Εύδηλο & Άγιο Κήρυκο) και τους Φούρνους. Το ταξίδι από Πειραιά διαρκεί εννέα περίπου ώρες ως το Καρλόβασι και δέκα ώρες ως το Βαθύ. Η εταιρεία NEL Lines με τα πλοία "Ταξιάρχης" & "Θεόφιλος" προγραμματίζει δρομολόγια τα οποία συνδέουν τη Σάμο με τη Χίο, τη Μυτιλήνη και τη Λήμνο, έχοντας ως τελικό προορισμό την Καβάλα. Τακτικά δρομολόγια ΚΤΕΛ εξυπηρετούν τουρίστες και μόνιμους κατοίκους, που αναχωρούν από τους οικισμούς όλου του νησιού με κατεύθυνση το Βαθύ και το Καρλόβασι.

Για όσους όμως από εσάς η ιδέα του πολύωρου ταξιδιού με πλοίο αποτελεί αντικίνητρο για μια ενδεχόμενη επίσκεψή σας στη Σάμο, θα προτείναμε να εξετάσετε και την εναλλακτική περίπτωση της μετακίνησης με αεροπορικά εισιτήρια σε πτήσεις της Olympic Air. Η πτήση από Αθήνα διαρκεί μόλις πενήντα πέντε λεπτά.

Ακτοπλοικά εισιτήρια για Σάμο με το petas.gr

Οι παραλίες της Σάμου αποτελούνται από βότσαλα ή άμμο, ενώ τα αιγαιοπελαγίτικα νερά είναι όπως πάντα καθαρά. Ιστιοσανίδα θα χρειαστεί στους αμετανόητους “surfers”, προκειμένου να αξιοποιήσουν την ευκαιρία, που δίνουν οι άνεμοι και τα τεράστια κύματα στο Κοκκάρι. Ας μεριμνήσουν εγκαίρως λοιπόν για την ακτοπλοϊκή μεταφορά του εξοπλισμού τους, ώστε να επωφεληθούν των προσφορών και εκπτώσεων που δημοσιεύονται, όσον αφορά σε φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια για Σάμο. Όσοι αναζητούν τη χαλάρωση, ας κατευθυνθούν στις οργανωμένες πλαζ της Ψιλής Άμμου, στα «Βοτσαλάκια» (ή Κάμπο Μαραθόκαμπου), στην Αγία Μαρκέλλα,  στην παραλία Τσαμαδού ή ακόμα και στα ερημικά πλην όμως πανέμορφα Τσόπελα. Η Σάμος διαθέτει μια εξαιρετική ποικιλία γλυκών κρασιών με ονομασία προέλευσης και τιμές διεθνούς βράβευσης. Επίσης, γευτείτε τοπικές σπεσιαλιτέ και εδέσματα φτιαγμένα με προϊόντα μοναδικής ποιότητας όπως μέλι, γαλακτοκομικά, ελιές και λάδι. Τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα βρίσκονται στο Καρλόβασι, στο Βαθύ, στο Πυθαγόρειο και στο Κοκκάρι, ωστόσο προτείνουμε ανεπιφύλακτα εναλλακτική διαμονή σε παραδοσιακούς ξενώνες με αγροτουριστικές προδιαγραφές και υποδομές.