Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΣαμοθράκηΦθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σαμοθράκη

Είναι τόσα τα νησιά της Ελλάδας, που πραγματικά θα χρειαζόταν κάποιος να της αφιερώσει όλα του τα καλοκαίρια, ώστε να έχει την πλήρη και απόλυτη εικόνα. Ακόμα και τα νησιά, που ανήκουν σε συγκεκριμένο σύμπλεγμα και έχουν κοινά χαρακτηριστικά, αξίζουν της ιδιαίτερης προσοχής μας έστω και μ’ ένα σύντομο ταξίδι, πολύ περισσότερο η μοναδική και ιδιαίτερη Σαμοθράκη, με τη μυστηριώδη και «άγρια» ομορφιά της! Επισκεφθείτε τη με φθηνα αεροπορικα εισητηρια για Αλεξανδρούπολη και από εκεί με ακτοπλοϊκό δρομολόγιο. Είναι εγγυημένο, ότι θα ζήσετε ανεπανάληπτες στιγμές σ’ ένα προορισμό όλο ιστορία και φυσικό κάλλος.

Η αρχαιολογική αξία της Σαμοθράκης είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη. Στο ιερό των Μεγάλων Θεών, τον τόπο όπου τελούνταν τα Καβείρια Μυστήρια βρέθηκε το 1863 η περίφημη «Νίκη της Σαμοθράκης». Το αριστουργηματικό αυτό γλυπτό κοσμεί έκτοτε την αρχαιοελληνική πτέρυγα του Λούβρου στο Παρίσι, αποτελώντας παράλληλα το πετράδι στο στέμμα της συλλογής του μουσείου. Στο Αρχαιολογικό μουσείο του νησιού εκτίθενται ενδιαφέροντα ευρήματα και μάλιστα, για όσους δεν έχουν επισκεφθεί το μουσείο του Λούβρου, υπάρχει ένα αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης. Πίσω στον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο και στο ιερό των Μεγάλων Θεών, υπήρχε ένα κυκλικό κτήριο, το Αρσινόειον, όπου γίνονταν οι μυστικιστικές τελετουργίες. Για να γνωρίσετε καλύτερα τις ιδιαιτερότητες του τοπίου προτείνουμε να παρκάρετε το αυτοκίνητο και να κάνετε μικρές έστω πεζοπορίες στην ενδοχώρα. Έτσι, θ’ ανακαλύψετε κρυμμένους θησαυρούς, όπως εκκλησίες φτιαγμένες με υλικά από τους αρχαίους ναούς και ενεργειακά πεδία, που θα σας ελκύσουν, όπως μαγνητίζουν και τους μύστες, που εξακολουθούν ανελλιπώς την παράδοση των τελετών στους θεούς της αρχαιότητας.

Πληροφορίες λιμανιού Σαμοθράκης

Η πρόσβαση στη Σαμοθράκη και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Καμαριώτισσας γίνεται μόνο από την Αλεξανδρούπολη. Τα συμβατικού τύπου πλοία της SAOS Ferries πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια από και προς Σαμοθράκη. Τo SAOS II κατασκευάστηκε το 2001 και έχει χωρητικότητα 700 επιβατών και 105 οχημάτων. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι δύο ώρες περίπου. Μερικά από τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται επιδοτούνται από το ελληνικό κράτος (λόγω της ακριτικής γεωγραφικής τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται το νησί) και επομένως προσφέρονται πιο φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια. Εκτός αυτής της ιδιαιτερότητας, η ακτοπλοϊκή εταιρεία SAOS παρ’ όλο που εκτελεί δρομολόγια στη Σαμοθράκη υπό μονοπωλιακό καθεστώς, προσφέρει και άλλες εκπτώσεις κατά τους θερινούς μήνες, όπως ενιαία τιμή στα οχήματα ανεξαρτήτως μήκους. Οι επιβάτες που δικαιούνται έκπτωση στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη είναι τα παιδιά μέχρι πέντε ετών (ταξιδεύουν δωρεάν), τα παιδιά μέχρι και δέκα ετών (εκδίδουν εισιτήριο στη μισή τιμή), οι πολύτεκνοι, οι συνταξιούχοι ΝΑΤ, καθώς και οι επιβάτες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. Όλες οι προαναφερθείσες κατηγορίες πληρώνουν ακτοπλοϊκό εισιτήριο με 50% έκπτωση αλλά θα πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα (πάσο, ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης κ.α.) εφ’ όσον τους ζητηθεί εν πλω.

Η Σαμοθράκη είναι το υψηλότερο νησί της Ελλάδας αν εξαιρέσουμε την Κρήτη και την Εύβοια. Το βουνό της (1.611 μ. υψόμετρο) ονομάζεται Σάος, όμως οι ντόπιοι το αποκαλούν «Φεγγάρι», υπό την έννοια ότι είναι τόσο ψηλό, που κρύβει την ίδια τη Σελήνη. Πάντως, η ετυμολογία του ονόματος Σαμοθράκη είναι η εξής: Ψηλή Θράκη (Σάμος = Υψηλή).

Ακτοπλοικά εισιτήρια για Σαμοθράκη με το petas.gr

Εντάξτε τη Σαμοθράκη στα επόμενα πλάνα διακοπών σας εκδίδοντας φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Αλεξανδρούπολη. Κάντε αυτό το μαγικό ταξίδι και ζήστε τα παράδοξα και πανέμορφα της ντόπιας γης. Κολυμπήστε στην ηφαιστειακή παραλία των Κήπων (πρόσβαση με καραβάκι από την Καμαριώτισσα ή τα Θερμά). Βουτήξτε στην Παχιά Άμμο και στο Βάτο, μια αμμουδερή παραλία σ’ ένα έξοχο τοπίο από ψηλούς βράχους, σπήλαια και τον καταρράκτη Κρεμαστό στ’ ανατολικά, του οποίου τα νερά πέφτουν κατευθείαν στη θάλασσα. Εξερευνήστε τις περίφημες «βάθρες», τις λίμνες που συντίθενται από ένα σύμπλεγμα βράχων, καταρρακτών και εξαιρετικά πλούσιας χλωρίδας. Φτάστε μέχρι το ρέμα του Φονιά και τον ομώνυμο πύργο που βρίσκεται στις εκβολές του και σώζεται από την εποχή των Γκατελούζι. Η Σαμοθράκη ως νησί της βόρειας Ελλάδας είναι προικισμένη με πλαγιές γεμάτες πλατάνια, κέδρους, πεύκα, καστανιές, ρυάκια και τρεχούμενα νερά που ρέουν από τις βουνοκορφές. Σχεδόν όλα τα μονοπάτια προς το «Φεγγάρι» ξεκινούν από τη Χώρα της Σαμοθράκης, έναν οικισμό που σέβεται την παράδοση του τόπου κι έτσι διατηρεί αναλλοίωτη την τοπική αρχιτεκτονική δίπατων σπιτιών με κεραμίδια ή χωμάτινες σκεπές (λίγες απομένουν σήμερα), πολύ κοντά μεταξύ τους, όλα όμως ευήλια, να εκτείνονται ανάμεσα στα πλακόστρωτα στενά και στα καλντερίμια. Στην παλιά πρωτεύουσα του νησιού σώζονται και κάποια μεσαιωνικά οχυρωματικά ερείπια καθώς και ο Πύργος των Gattilusi καταμαρτυρώντας μ’ αυτό τον τρόπο στον επισκέπτη τον αλλοτινό τρόπο ζωής και τους κινδύνους αυτού, όπως οι πειρατικές επιθέσεις. Ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη με πολλά ενοικιαζόμενα στούντιο παρουσιάζουν και τα Θερμά. Πολλοί όμως είναι αυτοί που επιλέγουν φανατικά τη Σαμοθράκη για την οργιώδη φύση της κι έτσι προτιμούν πιο εναλλακτικούς τύπους διαμονής όπως το οργανωμένο και μη κάμπινγκ.