Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά Εισιτήρια ΣητείαΦθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Σητεία

Επισκεφτείτε το αμφιθεατρικό λιμάνι της Κρήτης. Ταξιδέψτε με τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Σητεία και ανακαλύψτε τις ομορφιές του τόπου. Συνδυάστε περιήγηση στα αξιοθέατα με κολύμπι σε υπέροχες παραλίες. Η Καζάρμα (Casa di Arma) είναι το επιβλητικό μεσαιωνικό διοικητήριο της πόλης. Η ενετική έπαυλη στην Ετιά, η οποία ανεγέρθη στα τέλη του 15ου αιώνα και ανήκε στην οικογένεια De Mezzo, αποτελεί ένα από τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα της περιοχής. Κοντά στο σημερινό τελωνείο σώζονται οι ρωμαϊκές ιχθυοδεξαμενές, από τις οποίες προκύπτουν σημαντικά ιστορικά στοιχεία. Οδηγηθείτε στο χωριό Μυρσίνη για να δείτε από κοντά τον πύργο και το ναό του Αγίου Αντωνίου. Ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα αποτελούν οι «αποθέτες της Σητείας», οι λακκοειδείς κατασκευές, όπου βρέθηκαν πήλινα ειδώλια από τη μινωική περίοδο. Προφανώς αποτελούν αναθηματικές αφιερώσεις στους θεούς, αλλά δυστυχώς είναι αδύνατον να προχωρήσουν περαιτέρω οι αρχαιολογικές μελέτες, λόγω του ότι η περιοχή σήμερα είναι κατοικημένη. Παρόλα αυτά, όσα ευρήματα ανακαλύφθηκαν, εκτίθενται στα μουσεία της Σητείας και του Αγίου Νικολάου.

Η Σητεία και η ευρύτερη περιοχή διαθέτουν μοναδικές παραλίες με εξωτικά χαρακτηριστικά. Κορωνίδα όλης της ακτογραμμής το διαβόητο Βάι: Πρόκειται για το μοναδικό φοινικόδασος της Ευρώπης! Λίγο πιο νότια βρίσκονται οι παραλίες Χιόνα και Κουρεμένος, που συμπεριλαμβάνονται στις αγαπημένες για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Τα νερά στον Ξερόκαμπο είναι πεντακάθαρα, γαλάζια και στις περισσότερες από τις αμμώδεις παραλίες του προσφέρεται σκιά από τα αλμυρίκια, που σχεδόν αγγίζουν την ακροθαλασσιά. Μετά το μπάνιο σας απολαύστε φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες της περιοχής συνδυάζοντάς το με ντόπια κι ανόθευτα κηπευτικά, που καλλιεργούν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες στους κήπους τους. Στον Παπαδιόκαμπο θα πρέπει να προνοήσετε για προμήθειες, καθώς το τοπίο είναι απολύτως ερημικό. Οι εκπληκτικές παραλίες της Σητείας δεν τελειώνουν: Επισκεφθείτε το Μακρύ Γιαλό, το Μοχλό, το Γούδουρα, την Αχλιά, και τη Ζάκρο, όπου βρίσκεται κι ο ξακουστός αρχαιολογικός χώρος με το μινωικό ανάκτορο, καθώς και το περίφημο φαράγγι των νεκρών προς την Κάτω Ζάκρο.

Πληροφορίες αεροδρομίου Σητείας

Το κρατικό αεροδρόμιο Σητείας (JSH - Κρατικός Αερολιμένας Σητείας) βρίσκεται μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης. Οι επιβάτες εξυπηρετούνται με ταξί ή Ι.Χ. για τις μετακινήσεις τους προς τη Σητεία και τα υπόλοιπα μέρη της Κρήτης. Το αεροδρόμιο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1984, ενώ το 2003 απέκτησε νέο διάδρομο προσγείωσης. Τα αεροπλάνα που αναχωρούν από Αθήνα προσεγγίζουν τη Σητεία με ανταπόκριση στη Ρόδο. Οι πτήσεις, οι οποίες αυξάνονται τους θερινούς μήνες, πραγματοποιούνται από την αεροπορική εταιρεία Olympic Air. Επίσης, η εταιρεία Sky Express συνδέει με απευθείας δρομολόγια τη Σητεία με το Ηράκλειο (διάρκεια πτήσης μισή ώρα) την Αλεξανδρούπολη και την Πρέβεζα (διάρκεια πτήσης μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά).

Εκδώστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Σητεία και εξερευνήστε τον τόπο που διαθέτει φυσικό κάλλος και πλούσια ιστορία. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης εκτίθεται πληθώρα ευρημάτων από την ύστερη νεολιθική περίοδο, ενώ στο Λαογραφικό Μουσείο παρουσιάζεται η πορεία της τοπικής κοινωνίας από τις αρχές του προηγούμενου αιώνας έως τα πρόσφατα χρόνια. Επισκεφτείτε την αρχαία Ίτανο (βόρεια του Παλαιοκάστρου) και τον Πετρά. Δώδεκα μοναστήρια βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, πλέον όμως λειτουργούν μόλις τα τρία. Η Μονή Τοπλού, που είναι ίσως και η πιο γνωστή, λειτούργησε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και ως κρυφό σχολειό. Οι τοιχογραφίες που την κοσμούν, ήρθαν στο φως κατόπιν αφαίρεσης στρώματος ασβέστη και χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Μέσω του λιμανιού της η Σητεία συνδέεται με διάφορους προορισμούς όπως η Κάρπαθος, η Κάσος και η Ρόδος, ώστε αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε κι άλλα νησιά πέραν της Κρήτης, κάντε την επιλογή σας, βγάλτε φτηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Δωδεκάνησα, δίνοντας παράταση στις διακοπές και στην καλοπέρασή σας.

Αεροπορικά εισιτήρια για Σητεία με το petas.gr

Διασκεδάστε στα club, bar και beach bar της περιοχής αλλά και στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ανελλιπώς κάθε χρόνο. Στο «Κουζουλό Φεστιβάλ» συμμετέχουν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα. Η κουλτούρα και ο πολιτισμός της Κρήτης αποτυπώνονται, όπως είναι φυσικό, και στην κουζίνα της Σητείας. Η κρητική διατροφή έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρως ισορροπημένη και στο καθημερινό τους τραπέζι ξεχωρίζει το ελαιόλαδο, συνδυασμένο με χόρτα και λαχανικά. Δε λείπουν βέβαια τα φρούτα και το κρασί, που παράγεται στους τοπικούς αμπελώνες. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς σπεσιαλιτέ είναι η στάκα με ή χωρίς αυγά, ο ντάκος (μεσογειακή σαλάτα με παξιμάδι), οι μυζυθρόπιτες, οι χοχλιοί (σαλιγκάρια, σε όλες τις παραλλαγές τους), το σφουγγάτο (ομελέτα με κολοκύθια), το απάκι (καπνιστό κρέας), τα καλιτσούνια, οι δίπλες και τόσες ακόμη νοστιμιές. Η ετήσια απόσταξης της ρακής, τα γνωστά «καζάνια» αποτελεί το μέγα γεγονός στη Σητεία και στην Κρήτη γενικότερα. Η όλη τελετουργία γιορτάζεται μεγαλοπρεπώς με φαγητά, ζωντανή μουσική τραγούδι και χορό. Οργανώστε το ταξίδι σας στην Κρήτη. Γνωρίστε τους φιλόξενους κατοίκους της και θαυμάστε, όχι μόνο τη φυσική της ομορφιά, αλλά και τα αξιοθέατά της εξασφαλίζοντας οικονομική διαμονή και φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Σητεία κάθε εποχή.