Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά Εισιτήρια ΣόφιαΣε πολύ κοντινή απόσταση από Ελλάδα και Κύπρο η Βουλγαρία με τα χοινοδρομικά της κέντρα (Bansko) και την όμορφη πρωτεύουσά της, τη Σόφια, προσφέρονται για σύντομα ταξίδια ή έστω για εκδρομές του Σαββατοκύριακου. Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα της Σόφιας, μιας πόλης με μεγάλους, καθαρούς δρόμους, "στολισμένους" με καστανιές, ατμοσφαιρικά εστιατόρια, αγορές και καλές τιμές. Εκδώστε εγκαίρως φθηνά αεροπορικα εισιτήρια για Σόφια και οργανώστε μια υπέροχη εκδρομή στη γειτονική Βουλγαρία.

Ξεκινήστε τη γνωριμία σας με τη Σόφια από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Το κτήριο αυτό καθαυτό, στο οποίο στεγάζεται το μουσείο, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες καθώς πρόκειται για μεγαλοπρεπές τζαμί (Buyuk Mosque) του 15ου αιώνα. Επισκεφθείτε επίσης την εθνική πινακοθήκη, η οποία φιλοξενείται στο πρώην τσαρικό παλάτι, ένα υπέροχο ιστορικό κτήριο με ξύλινα πατώματα και μαρμάρινα τζάκια. Περιηγηθείτε στο εσωτερικό του καθεδρικού του Alexander Nevsky, ο οποίος θεωρείται κατά πολλούς το πιο εξαιρετικό οικοδόμημα στα Βαλκάνια. Συνδυάστε αγορές και χαλάρωση στον εμπορικό δρόμο Vitosha, όπου ξεχωρίζει η πολυτέλεια των πιο γνωστών οίκων μόδας, ή αναζητήστε στην αγορά αντίκας (Ploshtad Aleksander Nevski) το αναμνηστικό της αρεσκείας σας.

Πληροφορίες αεροδρομίου Σόφιας

Το διεθνές αεροδρόμιο της Σόφιας (SOF) είναι ο σημαντικότερος αερολιμένας της Βουλγαρίας και βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ ανατολικά του κέντρου της πόλης.Το αεροδρόμιο της Σόφιας διαθέτει δύο Terminals. Το Terminal 1 έχει ανακαινιστεί πολλές φορές καθώς άνοιξε πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό το 1937. Το Terminal 2 εγκαινιάστηκε το 2006 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Βουλγαρίας σε σύμπραξη με την ευρωπαϊκή ένωση. Οι επιβάτες που καταφθάνουν στον αερολιμένα της Σόφιας, μεταβαίνουν στο κέντρο της πόλης με τη λεωφορείακη γραμμή 84, η οποία εξυπηρετεί και τα δύο Terminals. Εισιτήρια προμηθεύεστε από τα κιόσκια πώλησης εφημερίδων που βρίσκονται στα Terminals. Για τις αποσκευές με μεγαλύτερες διστάσεις από 60x60x40 χρεώνεται ξεχωριστό εισιτήριο. Η απόσταση μέχρι το κέντρο της πόλης είναι περίπου 30 λεπτά αναλόγως με την κίνηση στους δρόμους. Υπάρχει επίσης σύνδεση μεταξύ του αερολιμένα με το πανεπιστήμιο της πόλης και το σταθμό μετρό Mladost. Εναλλακτικά μεταβαίνετε στο κέντρο της πόλης με ταξί (κόστος περίπου 10 λέβα), ή με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο (μέσω της λεωφόρου Brussels). Τα δύο Terminals του αεροδρομίου συνδέονται δωρεάν με πούλμαν ανά 30 λεπτά καθημερινά από τις 07:00 μέχρι της 18:00. Για τυχόν μετακίνηση από τις 18:00 ως τις 23:00 απευθύνεστε στο γραφείο πληροφοριών του κάθε Terminal. Μελλοντικά αναμένεται η επέκταση του μετρό μέχρι το αεροδρόμιο.

Ταξιδέψτε από Αθήνα με απευθείας πτήσεις για Σόφια, με τις αεροπορικές εταιρείες Olympic Air (σε συνεργασία με την Aegean Airlines), με τη Bulgaria Air και την Air Malta σε μία ώρα και είκοσι λεπτά. Βρεθείτε από τη Λάρνακα, με απευθείας πτήσεις των Cyprus Airways και Bulgaria Air, στη Σόφια σε δύο ώρες και είκοσι λεπτά. Από Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη πετάτε στη Σόφια με ανταποκρίσεις κυρίως μέσω Αθήνας των Olympic Air, Bulgaria Air κ.α.

Αεροπορικά εισιτήρια για Σόφια

Η Σόφια διαθέτει πολλά αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Αξίζει μια επίσκεψη στην εμβληματική εκκλησία Boyana, η οποία βρίσκεται 8 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας και ήταν κλειστή στο κοινό για 38 χρόνια! Η μικροσκοπική εκκλησία διαθέτει τοιχογραφίες-εξαιρετικά δείγματα της τοπικής μεσαιωνικής τέχνης και περιλαμβάνεται μεταξύ των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τους μήνες Απρίλιο με Μάιο στη Σόφια διοργανώνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Sofia Jazz Peak, ένα φεστιβάλ που παρά το νεαρό της ηλικίας του (διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2003) κατάφερε να συγκεντρώσει τα φώτα της παγκόσμιας τζαζ και μη σκηνής προσφέροντας μέρες και νύχτες με ατμοσφαιρικά και πρωτότυπα μουσικά ακούσματα. Αν πειστήκατε για την εγγύτητα και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η πόλη, αναζητήστε φθηνά αεροπορικά εισητήρια για Σόφια και πετάξτε προς εξερεύνηση της!