Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΣπέτσεςΦθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια για Σπέτσες

Ο Αργοσαρωνικός είναι γεμάτος μικρούς νησιωτικούς θησαυρούς. Ένας από αυτούς είναι και οι Σπέτσες, το νησί που «έχει όλο το πακέτο» καθώς διακρίνεται για τις καθαρές θάλασσες, τις πευκόφυτες εκτάσεις, την όμορφη Χώρα και τον κοσμοπολιτισμό σε αρμονικό συνδυασμό με το ρομαντικό στοιχείο. Ταξιδέψτε από τον Πειραιά με τα πιο φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια για Σπέτσες και περάστε ένα ήρεμο σαββατοκύριακο κοντά στην Αθήνα μεν, σε περιβάλλον όμως που δεν τη θυμίζει καθόλου.

Με το που προσεγγίζει ο επισκέπτης το λιμάνι των Σπετσών αντικρίζει την περίφημη Ντάπια, που θα πει κανονιοστάσιο (από την εποχή της επανάστασης του ’21). Η Χώρα των Σπετσών είναι γεμάτη πλακόστρωτα στενά με εξαίσια αρχοντικά, διαχρονικά δείγματα αρχιτεκτονικού κάλλους. Όλες οι παραλίες του νησιού είναι προσβάσιμες είτε με μοτοσυκλέτα, είτε με καΐκι ή ακόμα και με τα πόδια. Περπατήστε λοιπόν μέχρι τον Άγιο Μάμα και τον Άγιο Νικόλα σε κοντινή απόσταση από το παλιό λιμάνι των Σπετσών, ιδανικές παραλίες για όσους δε θέλουν να χάσουν το τελευταίο τους μπάνιο προτού αναχωρήσουν από το νησί. Στα δύο χιλιόμετρα από το κεντρικό λιμάνι θα βρείτε την παραλία της Κουνουπίτσας και την περίφημη “Kaiki Beach”, οργανωμένη με beach volley, μπαρ, εστιατόριο, θαλάσσια σπορ και όλο τον καλό κόσμο! Η αφετηρία του λεωφορείου με προορισμό αυτές τις παραλίες ξεκινά από το εμβληματικό Ποσειδώνιο. Οργανωμένες πλην όμως πιο ήρεμες είναι και οι παραλίες Λιγονέρι και Βρέλλου, ενώ ακόμα πιο μακριά στο Μεγάλο και Μικρό όρμο της Ζωγεριάς θα βρείτε ηρεμία, όπου κυριαρχεί το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο των πεύκων που φτάνουν ως την ακτή. Συνεχίζοντας μέσα από τις πευκόφυτες διαδρομές, επιλέγουμε και προτείνουμε τις παραλίες του Κουζουνού και της Αγίας Μαρίνας. Η Αγία Μαρίνα προσφέρεται και για τη θέα της στην ειδυλλιακή Σπετσοπούλα, το ιδιωτικό νησί της οικογένειας Νιάρχου.

Πληροφορίες λιμανιού Σπετσών

Η πρόσβαση στις Σπέτσες γίνεται άμεσα με τα ταχύπλοα της Hellenic Seaways. Τα κλειστού τύπου καταμαράν flying dolphins & flying cats αναχωρούν καθημερινά από την πύλη Ε8 του Πειραιά. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται όλο το έτος και διακόπτονται σπάνια, καθώς σπάνια είναι και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον προστατευμένο από γεωγραφικής άποψης κόλπο του Αργοσαρωνικού. Οι διακοπές στις Σπέτσες συνδυάζονται άνετα με έστω και ημερήσιες εξορμήσεις στην Ύδρα, τον Πόρο, το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη μια και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ αυτών των προορισμών είναι συνεχόμενες. Η διάρκεια του ταξιδιού από τον Πειραιά είναι δύο ώρες και δέκα λεπτά περίπου.

Τα ταχύπλοα της Hellenic Seaways που προσεγγίζουν τις Σπέτσες δε διαθέτουν χώρους για μεταφορά οχημάτων, άλλωστε δε χρειάζεστε αυτοκίνητο μια και στη Χώρα κινούμαστε είτε με τα πόδια (οχήματα δεν επιτρέπονται), είτε με ρομαντικές άμαξες. Στις δε παραλίες η μετάβαση μπορεί κάλλιστα να γίνει με καΐκι ή ενοικιαζόμενη μοτοσυκλέτα. Το μικρότερο σε μέγεθος «ιπτάμενο δελφίνι» διαθέτει μόνο οικονομικές θέσεις, ενώ το μεγαλύτερο Flyingcat έχει άλλη μια κατηγορία, τη business. Όλες οι κατηγορίες και στους δύο τύπους καταμαράν αντιστοιχούν σε αεροπορικού τύπου αριθμημένα καθίσματα. Για τα παιδιά ηλικίας από 5 ως 10 χρονών προβλέπεται έκπτωση 50% σε όλες τις κατηγορίες θέσεων, ενώ τα βρέφη ως και τεσσάρων ετών δικαιούνται κράτησης σε κάθισμα, εκδίδοντας όμως, όχι απλά φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά εισιτήρια μηδενικής αξίας! Ήδη από την άφιξη του ταχυπλόου στο νησί των Σπετσών, ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται καθώς αντικρίζει την ασύλληπτης ομορφιάς Ντάπια και τους καλοβαλμένους επισκέπτες να βολτάρουν στην προκυμαία. Αν πρόκειται να επισκεφθείτε το νησί για να παρακολουθήσετε τη διαβόητη Αρμάτα, τότε μεριμνήστε καιρό πριν για τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια, καθώς η διαθεσιμότητα την τελευταία στιγμή είναι από περιορισμένη ως και ανύπαρκτη.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σπέστες με το petas.gr

Κάθε χρόνο (το δεύτερο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου) οι Σπέτσες μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επίδοξων επισκεπτών της καθώς τότε διοργανώνεται πανηγυρικά η Αρμάτα. Η Αρμάτα συμβολίζει διαχρονικά τη νίκη των Ελλήνων επί των Τούρκων κατά την επανάσταση του 1821 σε μια από τις ιστορικές ναυμαχίες, που έγιναν στα νερά των Σπετσών. Αρχικά πραγματοποιείται σειρά εβδομαδιαίων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων με κορύφωση αυτών την πυρπόληση των ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας. Πρωτίστως και με όλους τους κατοίκους και επισκέπτες να βρίσκονται στο λιμάνι, εξιστορούνται τα τότε γεγονότα δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα συγκλονιστική. Το υπερθέαμα ολοκληρώνεται εν μέσω πυροτεχνημάτων, χειροκροτημάτων και ενθουσιασμού. Η Αρμάτα είναι μια εμπειρία που πραγματικά αξίζει να ζήσετε, χρειάζεται όμως εγρήγορση και οργάνωση από πλευράς σας. Καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα του Σεπτεμβρίου, πλήθος κόσμου συρρέει με αποτέλεσμα η εύρεση εισιτηρίων και διαμονής να δυσκολεύει και να ακριβαίνει. Μεριμνήστε λοιπόν εγκαίρως, κλείστε τουλάχιστον ένα με δύο μήνες πριν όσο πιο φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια γίνεται και ταξιδέψτε στις Σπέτσες. Ως επιστέγασμα των διακοπών σας, προτείνουμε πριν την αναχώρηση σας, να προμηθευτείτε γευστικότατα αμυγδαλωτά, πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.