Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά εισιτήρια ΣύδνεϋΕτοιμάζετε ταξίδι στο Σύδνεϋ και ψάχνετε οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια; Στο petas.gr θα βρείτε πτήσεις για Σύδνεϋ καθώς και για άλλους προορισμούς της Αυστραλίας (Μελβούρνη). Αφεθείτε στη μοντέρνα γοητεία της πόλης που φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000. Θαυμάστε από κοντά ένα από τα πλέον εμβληματικά κτήρια παγκοσμίως, την όπερα της πόλης (Sydney Opera House) και προσπαθήστε να εξασφαλίσετε φθηνά εισιτήρια για μία από τις μεγάλες παραστάσεις που φιλοξενούνται εκεί.

Το Σύδνεϋ σφύζει από ζωή και καλλιτεχνικές δραστηριότητες όλο το χρόνο, τα περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα "events" όμως λαμβάνουν χώρα το καλοκαίρι (New Year's Eve celebrations, Chinese New Year, Sydney Festival κ.α.). Περπατήστε στην πόλη για να πάρετε μία γεύση της αποικιακής περιόδου μέσα από τα κτηριακά στολίδια που σώζονται από εκείνη την περίοδο (Historic Houses Trust: Museum of Sydney, Elizabeth Bay House, Merogal, The Mint κ.α.). Επισκεφθείτε το διεθνώς αναγνωρισμένο στο πεδίο της έρευνας μουσείο φυσικής ιστορίας (Australian Museum). Επιλέξτε μία από τις θεματικές κρουαζιέρες και συνδυάστε μάθηση με διασκέδαση ερχόμενοι σε επαφή με την ιστορία των Αβορίγινων (αυτόχθονες κάτοικοι Αυστραλίας), ή απλώς θαυμάζοντας τα αξιοθέατα του λιμανιού της πόλης.

Πληροφορίες αεροδρομίου Σύδνεϋ

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σύδνεϋ (Sydney-Kingsford Smith Airport – SYD) είναι ένα από τα παλαιότερα αεροδρόμια με συνεχή λειτουργία στον κόσμο, ο εικοστός όγδοος πιο πολυσύχναστος αερολιμένας σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2009 και φυσικά το αεροδρόμιο με τις πιο πυκνές πτήσεις στην Αυστραλία. Διαθέτει τρία βασικά Terminals και αποτελεί την κύρια βάση του αερομεταφορέα Qantas. Η μετακίνηση μεταξύ των Terminals (T1 – διεθνείς πτήσεις, Τ2 & Τ3 – πτήσεις εσωτερικού) γίνεται με τα τακτικά δρομολόγια των πούλμαν T-Bus. Η κάθε διαδρομή κοστίζει 5,50$ ανά επιβάτη. Η απόσταση είναι περίπου δέκα λεπτά. Η ίδια διαδρομή πραγματοποιείται με ταξί (κόστος από 8 ως 12$) και με τρένο (Airport Link - 5$ η κάθε διαδρομή ανά άτομο, απόσταση μόλις 2 λεπτών). Οι αερομεταφορείς της Αυστραλίας διαθέτουν πούλμαν που επίσης συνδέουν με συνεχή δρομολόγια τα Terminals. Όσοι επιθυμούν να διασχίσουν την απόσταση με τα πόδια, μιας και είναι μικρής διάρκειας, βοηθούνται από τις σχετικές ενδείξεις (ταμπέλες). Η μετακίνηση από το αεροδρόμιο προς το Σύδνεϋ, γίνεται άνετα με ταξί, ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, λιμουζίνα, ή πιο οικονομικά με πούλμαν, λεωφορεία (αστικά και υπεραστικά), τρένα, ακόμα και ποδήλατα χάρη στις υπάρχουσες υποδομές. Ο σταθμός τρένων για τα υπεραστικά και διεθνή δρομολόγια βρίσκεται κάτω από το Terminal 1, ενώ ο σταθμός τρένων για τα τοπικά δρομολόγια βρίσκεται κάτω από το χώρο στάθμευσης μεταξύ των Terminal 2 & 3. Οι χώροι στάθμευσης του αερολιμένα διαθέτουν και ευκολίες για επιβάτες με κινητικά προβλήματα.

Ταξιδέψτε στο μοναδικό Σύδνεϋ από Ελλάδα (Αθήνα) με ανταποκρίσεις πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών Etihad Airways (μέσω Άμπου Ντάμπι σε συνεργασία με την Olympic Air), Singapore Airlines (μέσω Σιγκαπούρης) ή Emirates (μέσω Ντουμπάι). Από Λάρνακα οι επιβάτες εξυπηρετούνται με ανταπόκριση πτήσεων της Etihad Airways (μέσω Άμπου Ντάμπι). Η μέση διάρκεια πτήσης από Αθήνα και Λάρνακα (με ανταπόκριση σε έναν ενδιάμεσο προορισμό) είναι περίπου είκοσι ώρες.

Αεροπορικά εισιτήρια για Σύδνεϋ

Δωρίστε στον εαυτό σας την απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία εξασφαλίζοντας εγκαίρως τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Σύδνεϋ με online κρατήσεις μέσα από το petas.gr! Δοκιμάστε τοπικά εδέσματα στα παγκοσμίου φήμης εστιατόρια με θέα την απεραντοσύνη μιας παραλίας, ή το φαντασμαγορικό λιμάνι. Περιδιαβείτε στις αγορές της αφθονίας από προϊόντα της Αυστραλιανής ηπείρου (Sydney Fish Market, Paddys Market at Haymarket, Hawkesbury Harvest Farmgate Trail, Eveleigh Farmers Market) και κάντε ταχύρρυθμα μαθήματα surf σε μία από τις πολλές παραλίες που εκτείνονται βόρεια και ανατολικά της πόλης (Palm Beach, Manly Beach, Collaroy Beach).