Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΣύροΦθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια για Σύρο

Γνωρίστε τη Σύρο όλες τις εποχές του χρόνου και αγαπήστε τις πολιτισμικές και θρησκευτικές της ιδιαιτερότητες. Αρχίστε κλείνοντας από τώρα φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια μέσα από την online μηχανή αναζήτησης του petas.gr! Δε θα κουραστείτε ποτέ να περιδιαβαίνετε τα ανηφορικά στενά της πρωτεύουσας του νησιού, της Ερμούπολης ή “Μικρό Μιλάνο” όπως δικαίως αποκαλείται, καθώς αποτελεί ένδειξη σημαντικής δουλειάς από καταξιωμένους αρχιτέκτονες. Κομψοτεχνήματα νεοκλασικού ρυθμού χτισμένα με πολύτιμα υλικά όπως μάρμαρο, μπορείτε να θαυμάσετε σε όλη την έκταση του αμφιθεατρικού της σχηματισμού. Τα πιο γνωστά εξ’ αυτών είναι το Δημαρχείο της πόλης στην πλατεία Μιαούλη, ο ναός του Αγίου Νικολάου, το θέατρο Απόλλων και τα αρχοντικά στη συνοικία «Βαπόρια». Το Βιομηχανικό Μουσείο, που στεγάζεται σε τρία παλιά βιομηχανικά κτήρια, παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως και οι Αποθήκες Διαμετακόμισης, χτισμένες κατά μήκος της ακτογραμμής ή ακόμη και η Λαζαρέττα στο Λιμάνι.

Μέσα από τα νεοκλασικά κτήρια αναδύεται η εκκλησία της Ανάστασης, καθώς και ένα πλήθος μνημείων, που σας καλούν σε ατελείωτους περιπάτους, προς εξερεύνηση και φωτογράφηση αυτών. Διασχίστε την Σύρο και περάστε ευχάριστες στιγμές στους οικισμούς του νησιού χάρη στη φιλοξενία των κατοίκων. Επιλέξτε παραλίες με καθαρά νερά όπως ο πολυτραγουδισμένος Γαλησσάς, ο Φοίνικας, η Ποσειδωνία, ο Αζόλιμνος, το Αχλάδι και η Βάρη.

Πληροφορίες λιμανιού Σύρου

Τη στιγμή που φθάνει το πλοίο στο λιμάνι της Σύρου, ο επιβάτης μαγεύεται από τη χώρα του νησιού, που απλώνεται και υψώνεται μέχρι τις κορυφές των δύο λόφων, όπου στέκουν επιβλητικές η καθολική και η ορθόδοξη εκκλησία αντίστοιχα. Εκκλησίες, των οποίων η διακόσμηση θυμίζει ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έχουν την τιμητική τους μαζί με τις ορθόδοξες κάθε Πάσχα, οπότε το νησί προσελκύει πλήθος επισκεπτών και όχι άδικα. Τη Μεγάλη Παρασκευή η κάθε εκκλησία ετοιμάζει ολάνθιστο Επιτάφιο και με τη συνοδεία πιστών, χορωδίας και μπάντας, εισέρχεται πανηγυρικά στην πλατεία Μιαούλη. Εκεί ολοκληρώνεται η κάθε πομπή και συγκεντρώνονται όλοι οι Επιτάφιοι της πόλης. Ταυτόχρονα, τα τελευταία δρομολόγια της ημέρας που καταφθάνουν στο λιμάνι της Σύρου "χαιρετίζουν" το αρχοντικό της μεγαλείο. Πρόκειται για ένα λαμπρό και συνάμα κατανυκτικό θέαμα που αξίζει τη συμμετοχή σας. Το λιμάνι της Σύρου συνδέεται με τον Πειραιά και το Λαύριο με καθημερινά δρομολόγια, πρωινά και απογευματινά. Επειδή η Σύρος αποτελεί και διοικητικό κέντρο των Κυκλάδων, τα δρομολόγια από Πειραιά είναι καθημερινά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος δραστηριοποιούνται οι εταιρείες Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Sea Jets και Aegeon Pelagos. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εκδώσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σύρο συνδυαστικά με άλλους προορισμούς των Κυκλάδων, έχετε υπόψη ότι το νησί συνδέεται με τη Μύκονο, την Τήνο, τη Μήλο, τη Σαντορίνη, τη Φολέγανδρο, την Ικαρία, τη Σάμο, την Πάρο, τη Νάξο, την Αμοργό, αλλά και τις μικρές Κυκλαδες, όπως η Σχοινούσα και τα Κουφονήσια. Οι εταιρείες που συνδέουν τη Σύρο με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων είναι οι Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Aegean Speed Lines, ANEK Lines, Sea Jets και NEL Lines.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σύρο με το petas.gr

Κάθε δρόμος της Σύρου καταμαρτυρά την ιστορία του τόπου και γοητεύει. Επιλέξτε για τη διαμονή σας ένα από τα ανακαινισμένα αρχοντικά της Ερμούπολης και ζήστε έστω και για λίγες μέρες βασιλικά! Μαζέψτε κουράγια και περπατήστε ως τη μεσαιωνική Άνω Σύρο, εκεί όπου ο χρόνος έχει σταματήσει στην εποχή των Βενετών και πάσης φύσεως όχημα απαγορεύεται. Εκεί, η θέα στο πέλαγος είναι χάρμα οφθαλμών και την προσφέρουν απλόχερα τα μπαλκόνια των ατμοσφαιρικών εστιατορίων, οι πλατείες και τα χαριτωμένα καφέ. Η δομή του οικισμού αποτελεί φυσικό οχυρό, που κάποτε προστάτευε από κάθε τι που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο τους κατοίκους. Η Σύρος και δη η χιλιοτραγουδισμένη "Φραγκοσυριανή" έχουν συνδεθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας με το όνομα του σπουδαίου συριανού ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη. Αφού θα έχετε εκδώσει τα ακτοπλοικα εισητηρια σας για Σύρο και πριν ακόμα φτάσετε στο νησί, θα φαντάζεστε την αίγλη της και θα περιμένετε οπωσδήποτε να γευθείτε το ονομαστό τυρί "Σαν Μιχάλη", κρασί και πασίγνωστα γλυκά όπως χαλβαδόπιτες και λουκούμια Σύρου!