Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Ξενοδοχεία στην ΞάνθηΜείνετε στα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ξάνθη

Η Ξάνθη είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, με ιδιαίτερο χρώμα, παράδοση και ιστορικά κτήρια. Αξίζει να επισκεφθείτε την καλοδιατηρημένη αυτή πόλη και να μείνετε σε ένα από τα ξενοδοχεία τριών αστέρων ή στα καινούρια συγκροτήματα που βρίσκονται έξω από την Ξάνθη και προσφέρουν ποικιλία ανέσεων όπως πισίνες, χώρους στάθμευσης, παιδική χαρά, γήπεδα τέννις και ποδοσφαίρου. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η τουριστική κίνηση στην Ξάνθη κατά τη διάρκεια των εορτών της Παλιάς Πόλης στις αρχές του φθινοπώρου καθώς και κατά την περίοδο των Αποκρεών με αποκορύφωμα το τοπικό καρναβάλι.

Αξιοθέατα στην Ξάνθη

Αφού τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο της επιλογής σας, περιηγηθείτε στην πραγματικά μοναδική Παλιά Πόλη της Ξάνθης και νιώστε ότι βρίσκεστε σε μια άλλη εποχή. Τα λιθόστρωτα σοκάκια σας οδηγούν σε σπίτια βαλκανικής τεχνοτροπίας, εκκλησίες ύστερης οθωμανικής περιόδου, αλλά και σε νεοκλασικά μέγαρα δυτικού ύφους. Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης με τα δαιδαλώδη δρομάκια ανακηρύχθηκε προς τέρψιν των ταξιδιωτών σε προστατευόμενο οικισμό το 1976 με αποτέλεσμα να διατηρείται εξόχως χωρίς νεοοικιστικές παρεμβάσεις. Για να έρθετε σε ακόμα μεγαλύτερη επαφή με την τοπική παράδοση επισκεφθείτε το Λαογραφικό μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτήριο. Θαυμάστε το Δημαρχείο της πόλης, τις καπναποθήκες που χτίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα και αποτέλεσαν την καρδιά της οικονομικής δραστηριότητας της Ξάνθης. Τέλος πιείτε τον καφέ σας στην κεντρική πλατεία και ζήστε την εμπειρία του παζαριού της Ξάνθης, του οποίου η ιστορία "χάνεται" στα βάθη του 15ου αιώνα. Φεύγοντας από την πανέμορφη αυτή πόλη, προμηθευτείτε για την επιστροφή σας καριόκες, το πασίγνωστο γλυκό που παράγουν τα πιο φημισμένα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

Ξενοδοχεία στην Ξάνθη με το petas.gr

Βρείτε στο petas.gr τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ξάνθη. Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας και κάντε κράτηση στο ξενοδοχείο σας τώρα!