Επιβάτης
Περισσότερες επιλογές Λιγότερες Επιλογές

Αεροπορικά Εισιτήρια ΖυρίχηΗ Ζυρίχη είναι καθιερωμένη στη συνείδηση μας ως η χρηματιστηριακή-επενδυτική "Μέκκα" του κόσμου μαζί με τη Νέα Υόρκη και το Σίτι του Λονδίνου, ο χαρακτηρισμός αυτός όμως αδικεί τον εξαιρετικό προορισμό της Ελβετίας. Διαπιστώστε το με την πρώτη ευκαιρία βγάζοντας φθηνά αεροπορικα εισητηρια για Ζυρίχη και αφεθείτε στη μεσαιωνική μεγαλοπρέπεια της!

Ζυρίχη (Zurich = Zu-Reich) σημαίνει "πολύ πλούσια" και αυτό θα το διαπιστώσετε εύκολα κάνοντας μια βόλτα στην πολυσύχναστη οδό Bahnhofstrasse, ο οποία ξεκινά από το σταθμό των τρένων και φτάνει μέχρι την πανέμορφη λίμνη. Κατά μήκος του δρόμου αυτού εκτείνονται βιτρίνες καταστημάτων με πρωτότυπη διακόσμηση, χαριτωμένα εστιατόρια και καφέ, μεσαιωνικά κτήρια, αλλά και οι μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου! Επισκεφθείτε την εκκλησία ρωμανικού ρυθμού Grossmunster και απολαύστε τη θέα της πιο καθαρής ευρωπαϊκής πόλης από τον πύργο (προσοχή στα απότομα και στενά σκαλοπάτια). Μείνετε έκθαμβοι με τα εξαιρετικά βιτρό διά χειρός Chagall, που κοσμούν τη μεσαιωνική εκκλησία Fraumunster. Κάντε στάση σε μία από τις διαδρομές σας και αγοράστε από μια καντίνα γευστικά bagels και άλλα τοπικά σνακ.

Πληροφορίες αεροδρομίου Ζυρίχης

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης γνωστό και ως Kloten Airport (Flughafen Zurich - Kloten ZRH) βρίσκεται σε απόσταση 15 περίπου λεπτών με τρένο από το κέντρο της πόλης. Το αεροδρόμιο διαθέτει στις εγκαταστάσεις του πάνω από 80 καταστήματα καθώς και σημεία πρόσβασης στο internet επί πληρωμή. Τα τρένα για το κέντρο της Ζυρίχης αναχωρούν κάθε δέκα λεπτά στις ώρες αιχμής. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από αυτόματα μηχανήματα στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών (Baggage Claim Hall 2), όπως και στο σταθμό. Με τρένο μπορείτε επίσης να μεταβείτε από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης απευθείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελβετίας (Γενεύη, Λουκέρνη, Βέρνη, Λωζάνη). Οι αναχωρήσεις γίνονται κάθε μισή ώρα. Για το Λουγκάνο τα τρένα αναχωρούν κάθε ώρα. Η μετακίνηση προς το κέντρο της Ζυρίχης γίνεται επίσης άνετα με τραμ (αναχωρήσεις ανά τέταρτο), λεωφορεία (διάρκεια διαδρομής είκοσι λεπτά περίπου), ταξί (κόστος 60CHF/42€) ή με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Υπάρχουν και ειδικά δρομολόγια λεωφορείων που συνδέουν το αεροδρόμιο της Ζυρίχης με τα κύρια χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας.

Αναχωρήστε από Αθήνα για Ζυρίχη με απευθείας καθημερινές πτήσεις της Swiss Air. Η διάρκεια της πτήσης είναι δύο ώρες και πενήντα λεπτά. Αναζητήστε ακόμα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ζυρίχη με συνδυασμό δρομολογίων των Aegean Airlines & Austrian Airlines μέσω Βιέννης. Από Θεσσαλονίκη ο εθνικός αερομεταφορέας της Ελβετίας σας ταξιδεύει απευθείας σε μόλις δύο ώρες και είκοσι λεπτά. Από Ηράκλειο εξυπηρετείστε με απευθείας πτήσεις της Swiss Air και της Air Berlin σε τρεις ώρες. Η Cyprus Airways συνδέει τη Λάρνακα με τη Ζυρίχη σε τέσσερις ώρες.

Αεροπορικά εισιτήρια για Ζυρίχη

Νοικιάστε ποδήλατο και κάντε το γύρο της πόλης απολαμβάνοντας τη μεσαιωνική γοητεία της και το ανυπέρβλητο κάλλος του φυσικού τοπίου γύρω από τη λίμνη (Bellevue). Τα ποδήλατα διατίθενται δωρεάν από τις 7 π.μ. μέχρι τις 9:20 μ.μ. σε κεντρικά σημεία της πόλης (κοντά σε εμπορικά κέντρα, στην Όπερα, σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς κτλ). Το μόνο που χρειάζεστε για την ενοικίαση είναι το διαβατήριο σας και 20 ελβετικά φράγκα ως εγγύηση. Ανεβείτε μέχρι το Lindenhof, το λόφο απ' όπου μπορείτε ν' αγναντέψετε τη θέα και το βράδυ κάντε τις βόλτες σας στο "red light district" της Ζυρίχης (Langstrasse) χωρίς φόβο και πάθος, μιας και η περιοχή είναι απόλυτα ασφαλής με μπαρ και ατελιέ προχωρημένης ραπτικής δίπλα σε καμπαρέ. Κλείστε τώρα τα αεροπορικά σας εισιτήρια για Ζυρίχη από το Petas.gr!