AEGEON PELAGOS

Ακτοπλοικά εισιτήρια Aegeon Pelagos

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία "ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΕ" όπως είναι η πλήρης επωνυμία, προέκυψε από την εταιρία Anek Lines, της οποίας είναι θυγατρική. Η Anek Lines στις 27 Αυγούστου 2010 ανακοίνωσε τη σύσταση της νέας εταιρείας με την εμπορική ονομασία Aegeon Pelagos, προς την οποία ναυλώθηκαν τα πλοία "Νήσος Μύκονος", "Πρέβελης" και "Ιεράπετρα". Το πλοίο Νήσος Μύκονος ανήκε αρχικά στην εταιρία Hellenic Seaways, ενώ τα Πρέβελης και Ιεράπετρα ανήκαν στην Anek Lines. Η έδρα της Aegeon Pelagos βρίσκεται στο δεύτερο χιλιόμετρο της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή, στα Χανιά, εκεί όπου στεγάζονται και τα κεντρικά γραφεία της Anek Lines. Πληροφορίες για τα δρομολόγια και την εμπορική πολιτική του Νήσος Μύκονος ανακοινώνει η Hellenic Seaways, ενώ αντίστοιχα για τα Ιεράπετρα Πρέβελης -όπως είναι φυσικό- η Anek Lines. Οι επιβάτες όμως που ενδιαφέρονται να εκδώσουν ακτοπλοικά εισιτήρια με Aegeon Pelagos μπορούν ν' αναζητούν δρομολόγια και προσφορές από το online σύστημα του petas.gr.

Προορισμοί Aegeon Pelagos

Η Aegeon Pelagos δραστηριοποιείται σε πολλές θαλάσσιες διαδρομές, καλύπτοντας μέρος των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, της Κρήτης και των νησιών Βορειοανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα, το πλοίο Ιεράπετρα αναχωρεί από Πειραιά με προορισμό τη Σύρο, την Ικαρία (Εύδηλος και Άγιος Κήρυκος), τη Σάμο (Βαθύ και Καρλόβασι) καθώς και τους Φούρνους. Πρόκειται για συμβατικό πλοίο με κατάστρωμα, αριθμημένα καθίσματα αεροπορικού τύπου, καμπίνες για δίκλινη, τρίκλινη και τετράκλινη χρήση, εσωτερικές ή εξωτερικές (με παράθυρο) καθώς και γκαράζ για τη μεταφορά οχημάτων. Η διάρκεια του ταξιδιού μέχρι τον τελικό προορισμό (το Βαθύ της Σάμου) είναι δώδεκα ώρες περίπου. Το ίδιο δρομολόγιο πραγματοποιείται και από το πιο σύγχρονο πλοίο, Νήσος Μύκονος, το οποίο διαθέτει κυρίως σαλόνια με αεροπορικού τύπου καθίσματα (Rainbow, Central, Aegean, Atrium, Panorama) καθώς και τριανταμία καμπίνες για χρήση από δύο ως τέσσερις επιβάτες. Αντίστοιχα, το πλοίο Πρέβελης προσεγγίζει, αναχωρώντας από τον Πειραιά, διαδοχικά τη Μήλο, τη Σαντορίνη (Θήρα), την Ανάφη, το Ηράκλειο, τη Σητεία, την Κάσο, την Κάρπαθο, τη Χάλκη και τη Ρόδο. Μολονότι από τον Πειραιά ως τον τελικό προορισμό η διάρκεια του ταξιδιού είναι δεκαεφτά ώρες, ένα ταξίδι με το Πρέβελης συμφέρει, όλους όσοι προγραμματίζουν διακοπές με πολλαπλές επιβιβάσεις και αποβιβάσεις σε νησιά, που συνδέονται μεταξύ τους ακτοπλοϊκώς. Όσον αφορά στα ακτοπλοικά εισιτήρια Aegeon Pelagos, που εκδίδονται από το online σύστημα του petas.gr, παρέχεται στον επιβάτη μόνο η επιλογή της παραλαβής αυτών από το εκδοτήριο της ακτοπλοϊκής εταιρείας στο λιμάνι (Πειραιάς) ή το ταξιδιωτικό γραφείο-κεντρικό αντιπρόσωπο της Aegeon Pelagos στον εκάστοτε προορισμό. Η παραλαβή των εισιτηρίων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία ώρα προ του απόπλου και ο επιβάτης οφείλει να έχει μαζί του τον κωδικό εισιτηρίων (ο οποίος του αποστέλλεται από το petas.gr με email αυτόματα, τη στιγμή που ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης) και την ταυτότητα του. Ειδικές διαδικασίες με έκδοση εισιτηρίων εκτός συστήματος (σε τηλεφωνική συνεννόηση με το τμήμα κρατήσεων του petas.gr χωρίς έξτρα χρέωση) προβλέπονται για τη μεταφορά τρέιλερ ή για ειδικές εκπτώσεις, που αντιστοιχούν σε συνταξιούχους ΝΑΤ, πολυτέκνους και άλλες κατηγορίες.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Aegeon Pelagos στο petas.gr

Κλείστε φθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια με Aegeon Pelagos μέσα από το petas.gr, επωφελούμενοι των ειδικών προσφορών και εκπτώσεων. Εκδώστε τα εισιτήρια της αναχώρησης ταυτόχρονα με αυτά της επιστροφής σας (πάντα με τα πλοία της Aegeon Pelagos) και εξασφαλίστε έκπτωση 20% σε επιβάτη (όλες οι κατηγορίες θέσεων) και όχημα στο σκέλος της επιστροφής. Επίσης, οι κάτοχοι οχημάτων με μήκος μέχρι 3,70 μέτρα (Ι.Χ. τύπου Smart, Fiat Seicento, Lancia Y, Citroen C2 κτλ) μπορούν να το αναφέρουν στο κέντρο εξυπηρέτησης επιβατών του petas.gr, ώστε να εξασφαλίσουν ακτοπλοϊκό εισιτήριο σε ειδική, μειωμένη τιμή.

 

Κεντρικοί Πράκτορες
Πλοία