AEGEAN SPEED LINES

Ακτοπλοικά εισιτήρια Aegean Speed Lines

Η Aegean Speed Lines ιδρύθηκε το 2005. Πρόκεται για την πρώτη ελληνική ακτοπλοική εταιρεία που δρομολόγησε πλοίο υπό κοινοτική σημαία και συγκεκριμένα το Speedrunner I στη γραμμή από Πειραιά προς τις δυτικές Κυκλάδες. Από τότε μέχρι σήμερα, η Aegean Speed Lines αναπτύσσεται δυναμικά στην ελληνική ακτοπλοΐα δρομολογώντας νέα ταχύπλοα και σχεδιάζοντας επέκταση σε επιπλέον προορισμούς όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Σύρος και η Νάξος. Τα Speedrunner II, III, IV πληρούν όλες τις προδιαγραφές, ώστε να παράσχεται στον επιβάτη ταξίδι με ασφάλεια και άνεση. Το πλήρωμα όλων των ταχυπλόων της Aegean Speed Lines επιβλέπει διαρκώς τόσο τους κοινόχρηστους χώρους όσο και το γκαράζ καθώς και την αρτιότητα των συστημάτων πυρασφάλειας. Επίσης, τα Speedrunner διαθέτουν τα αρτιότερα συστήματα διακυβέρνησης και τα πλέον σύγχρονα σωστικά μέσα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι το Δεκέμβριο του 2009 η εταιρεία ύστερα από μόλις πέντε έτη λειτουργίας, διακρίθηκε από τους Lloyds List ως η "Καλύτερη ακτοπλοική εταιρεία της χρονιάς για τη δεύσμευση, την προσήλωση και την αφοσίωση στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας".

Προορισμοί Aegean Speed Lines

Η Aegean Speed Lines δραστηριοποιείται κυρίως στη γραμμή των δυτικών Κυκλάδων. Κλείστε ακτοπλοικά εισιτήρια με τα Speedrunner II, III, IV και ταξιδέψτε από Πειραιά προς Σέριφο, Σίφνο και Μήλο. Τα ετήσια δρομολόγια εκκινούν περίπου κατά το μήνα Απρίλιο (Πάσχα) και διαρκούν ως τον Οκτώβριο. Τους μήνες υψηλής επιβατικής κίνησης (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο) οι αναχωρήσεις πυκνώνουν με καθημερινά, πρωινά και βραδινά δρομολόγια από τον Πειραιά. Η διάρκεια του ταξιδιού ως τη Σέριφο είναι δυόμισι ώρες, ως τη Σίφνο τρεις ώρες και ως τη Μήλο τέσσερις ώρες & δεκαπέντε λεπτά. Όλα τα σκάφη της Aegean Speed Lines είναι ταχύπλοα με γκαράζ για τη μεταφορά οχημάτων και δύο τύπους θέσεων, τις economy και τις exclusive. Όλες οι θέσεις αντιστοιχούν σε αριθμημένα καθίσματα αεροπορικού τύπου και διαβαθμίζονται ως εξής: Economy (EC) & Economy Table (ECT) ή Exclusive. Για τα δε οχήματα, ενώ υπάρχει διαβάθμιση όσον αφορά στα αυτοκίνητα μέχρι 4,25 μέτρα και τα μεγαλύτερα αυτών αντίστοιχα, οι δύο κατηγορίες εμπίπτουν στην ίδια τιμολογιακή πολιτική. Παρόλα αυτά, καλό είναι να επιλέγεται η κάθε κατηγορία βάσει των σωστών διαστάσεων του οχήματος προκειμένου να καθορίζεται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια η χωρητικότητα στο γκαράζ του πλοίου. Η ίδια πολιτική ισχύει και για τις μηχανές (δίκυκλα) ανάλογα με τα κυβικά τους (για τις μηχανές μέχρι 250cc και για όσες ξεπερνούν τα 250cc). Ειδική έκπτωση εφαρμόζεται για τα οχήματα μέχρι 3,70 μέτρα (όπως τα Smart, τα Citroen C2, Lancia Y κτλ). Τα πλοία της Aegean Speed Lines αναχωρούν από την Πύλη Ε7 (Κυκλάδες). Οι επιβάτες που κλείνουν τα ακτοπλοικα εισιτήρια τους online από το www.petas.gr έχουν στη διάθεση τους τρεις τρόπους παραλαβής αυτών: Είτε από τα γραφεία μας κατά τις ώρες λειτουργίας (καθημερινές 09:00-18:00 και Σάββατα 10:00-14:00), είτε με αποστολή courier στο σπίτι τους (με έξτρα οικονομική επιβάρυνση) ή στο λιμάνι πριν τον απόπλου (χωρίς έξτρα επιβάρυνση). Στην τρίτη περίπτωση συνίσταται, οι επιβάτες να βρίσκονται στα εκδοτήρια της ακτοπλοικής εταιρείας (ακριβώς έξω από το πλοίο) του Πειραιά ή στο εκάστοτε ταξιδιωτικό γραφείο-κεντρικό αντιπρόσωπο της Aegean Speed Lines τουλάχιστον μία ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση. Η παραλαβή των εισιτηρίων τους γίνεται παραδίδοντας τον κωδικό που έχουν λάβει από το petas.gr με mail και με την επίδειξη της ταυτότητα τους.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Aegean Speed Lines στο petas.gr

Κλείστε φθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια με Aegean Speed Lines μέσα από το petas.gr λαμβάνοντας έγκυρες πληροφορίες για όλες τις προσφορές που παρέχονται σε επιβάτες και οχήματα. Τα παιδιά ηλικίας μέχρι και τεσσάρων ετών δικαιούνται δωρεάν εισιτήριο, εφ' όσον ταξιδεύουν σε θέση economy, ενώ ως δέκα ετών λαμβάνουν έκπτωση 50% σε όλες τις κατηγορίες θέσεων. Αντίστοιχα, για τους φοιτητές εκδίδονται εισιτήρια με 35% έκπτωση υπό την προϋπόθεση, ότι θα έχουν μαζί τους στο ταξίδι το φοιτητικό πάσο, καθώς ενδέχεται να τους ζητηθεί εν πλω. Επίσης, ειδική έκπτωση 50% προβλέπεται, όσον αφορά στα εισιτήρια που εκδίδονται για ταξίδι από Σέριφο προς Πειραιά μέσω Σίφνου και Μήλου κατά τη θερινή περίοδο. Αντίστοιχα, για τα βραδινά δρομολόγια προς Πειραιά τα ακτοπλοικά εισιτήρια εκδίδονται με αυτόματη έκπτωση 50% από Σέριφο και 20% από Σίφνο.

 

Κεντρικοί Πράκτορες
Πλοία