1. Η Εταιρία

Ο διαδικτυακός τόπος Petas.gr διευθύνεται από την εταιρεία ΑΛΤΑΙΡ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ Α.Ε με ΑΦΜ 095172110 και ΔΟΥ ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ. Η εταιρεία εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο επί της οδού Πεντέλης, αριθμός 26, με Τ.Κ 17564. Είναι καταχωρημένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με αριθμό 123056501000 και ο αριθμός αδείας του ΕΟΤ είναι 0261E60000463800.
Ο Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας είναι ο Κος Νικόλαος Περούλης.
 

2. Γενικοί όροι Συναλλαγών

Η χρήση της ιστοσελίδας και οι προσφερόμενες από το Petas.gr υπηρεσίες διέπονται από τους παρακάτω Γενικούς Όρους Συναλλαγών.

Σημειώνεται, ότι οι Γενικοί όροι Συναλλαγών του Petas.grεφαρμόζονται σε όλες τις εντολές κράτησης, οι οποίες δίνονται από τον χρήστη είτε μέσω της διαδικτυακής πύλης του Petas.gr,  είτε τηλεφωνικώς μέσω του Call Center, είτε απευθείας στα γραφεία του Petas.gr. Με την αγορά και κράτηση ενός αεροπορικού ή ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, ξενοδοχείου ή οποιασδήποτε άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας από το  Petas.gr, κάθε χρήστης αποδέχεται τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών.
 

3. Παροχές

Το  Petas.gr παρέχει μία διαδικτυακή πύλη, η οποία προσφέρει τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Το  Petas.gr λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής υπηρεσιών (αεροπορικό εισιτήριο, ακτοπλοϊκό εισιτήριο, ενοικίαση ξενοδοχείου, αυτοκινήτου, οργανωμένο ταξίδι κ.α), οι οποίες προσφέρονται από τους αναγραφόμενους στην ιστοσελίδα παρόχους, της κάθε τουριστικής υπηρεσίας. Ο χρήστης θα πρέπει να συμβουλεύεται σχετικά τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών των εκάστοτε παρόχων.
Η κράτηση προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω της ιστοσελίδας είναι εφικτή μόνο στην περίπτωση διαθεσιμότητας του συγκεκριμένου προϊόντος ή υπηρεσίας.
Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η κράτηση, η καταρτιζόμενη σύμβαση δεσμεύει αποκλειστικά τον χρήστη και τον πάροχο του συγκεκριμένου προϊόντος ή της υπηρεσίας.
 

4. Ωράριο Εργασίας

Οι ώρες εργασίας του Petas.gr κατά τις οποίες μπορούν να γίνουν συναλλαγές με το επιβατικό κοινό είναι οι ακόλουθες:
  •  Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00-17:00
  •  Σάββατο: 09:00-17:00
 

5. Κράτηση

Με την συμπλήρωση των σχετικών πεδίων της ειδικής φόρμας κράτησης στον διαδικτυακό μας τόπο και την περάτωση της διαδικασίας κράτησης, ο χρήστης δίνει ρητή εντολή στο Petas.gr να διαμεσολαβήσει για την παροχή ταξιδιωτικής υπηρεσίας, η οποία προσφέρεται από τον εκάστοτε πάροχο, ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας η οποία σχετίζεται με την εκτέλεση ενός ταξιδιού.

Ως εντολές του χρήστη για την μεσολάβηση του Petas.gr σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρονται μέσω της διαδικτυακής του πύλης, νοούνται ειδικότερα οι παρακάτω πράξεις:

Οι κρατήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται από τον χρήστη μέσω της διαδικτυακής πύλης του Petas.gr

Οι κρατήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται τηλεφωνικώς από τον χρήστη μέσω του Call Center του Petas.gr

Οι κρατήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται από τον χρήστη στα γραφεία του Petas.gr

Η εντολή κράτησης δεσμεύει τον χρήστη σε κάθε περίπτωση.

Σε περίπτωση βραχυπρόθεσμων αλλαγών σε οποιαδήποτε υπηρεσία εκ μέρους του παρόχου που έχει επιλέξει ο χρήστης, π.χ. σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης της πτήσης, αλλαγή τύπου Ι.Χ κλπ, το Petas.gr θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον χρήστη μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να ενημερώσει τον χρήστη σχετικά, εφόσον λάβει έγκαιρη ενημέρωση από την πλευρά του προμηθευτή. Για μεταθέσεις, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων ή άλλων ταξιδιωτικών υπηρεσιών και προϊόντων του προμηθευτή το Petas.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.
Ο χρήστης ευθύνεται για την τήρηση των όρων που θέτει ο εκάστοτε προμηθευτής, όπως π.χ. τους όρους που θέτει κάθε αεροπορική ή ακτοπλοϊκή εταιρία σχετικά με τον χρόνο “check in”. Ο χρήστης ενημερώνεται για τους όρους αυτούς από τον συγκεκριμένο πάροχο.
Σε περίπτωση που ο χρήστης παραβιάσει τους γενικούς όρους χρήσης της ιστοσελίδας, το Petas.gr έχει το δικαίωμα να απορρίψει εντολές σχετικά με την κράτησή του.
 

6. Επιβεβαίωση της κράτησης

Σε περίπτωση κράτησης μέσω  της ιστοσελίδας του Petas.gr ο χρήστης θα λάβει από το Petas.gr ή απευθείας από τον πάροχο επιβεβαίωση για την κράτηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
Ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να ελέγξει ΑΜΕΣΩΣ την ορθότητα των στοιχείων της επιβεβαίωσης (όνομα, ημερομηνία αναχώρησης, προορισμός κ.λ.π.) και να ενημερώσει το Petas.gr δια τυχόν λάθη ή παραλείψεις το συντομότερο δυνατό και πάντως μέσα στην ίδια ημερολογιακή ημέρα καταχώρησης. Λάθη τα οποία αναφέρονται μετά την πάροδο της εργάσιμης ημέρας μέσα στην οποία έγινε η καταχώρηση της κράτησης από τον χρήστη δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Το Petas.gr θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διορθώσει τα τυχόν λάθη σε καμία όμως  περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η διόρθωση του λάθους είναι εφικτή χωρίς κόστος ακόμη και κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης από τον χρήστη. Πολλοί πάροχοι και δη αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους “low cost airlines” δεν προβαίνουν σε καμία διόρθωση λάθους μετά την καταχώρηση της κράτησης από τον χρήστη. Σημειώνεται, ότι η εκπρόθεσμη αναφορά λαθών ή η μη δυνατότητα διόρθωσής τους σε καμία περίπτωση δεν γεννά δικαίωμα υπαναχώρησης από την σύμβαση.

7. Αποστολή εισιτηρίων και λοιπών Ταξιδιωτικών Εγγράφων

Τα αεροπορικά εισιτήρια αποστέλλονται στον χρήστη ως ηλεκτρονικά εισιτήρια (e-ticket) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), είτε μέσω μηνύματος (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλωθεί από τον χρήστη κατά την διαδικασία της κράτησης. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να παραληφθούν από τα γραφεία της αεροπορικής εταιρίας στο αεροδρόμιο ή από τα γραφεία του Petas.gr
Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αποστέλλονται στον πελάτη ταχυδρομικώς, μέσω courier ή μπορεί να τα παραλάβει από τα γραφεία του Petas.gr. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να παραληφθούν από το κιόσκι της ακτοπλοϊκής εταιρείας στο λιμάνι αναχώρησης (συνήθως βρίσκονται μέσα στην πύλη του αντίστοιχου πλοίου). Στην περίπτωση αυτή ο πελάτης θα λάβει τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail τον κωδικό κράτησης.

Το Petas.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για απώλειες εισιτηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων,τα οποία αποστέλλονται ταχυδρομικώς.

Σε περίπτωση κρατήσεων που αφορούν ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα δεν αποστέλλονται ειδικά έγγραφα. Ο χρήστης λαμβάνει ένα απλό e-mail με τα στοιχεία της κράτησης είτε από το Petas.gr, είτε απευθείας από τον συγκεκριμένο πάροχο. Σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης προσκομίζει την εκτύπωση της επιβεβαίωσης που έχει λάβει και το συνοδευόμενο voucher (εφόσον αυτό υπάρχει) απευθείας στο ξενοδοχείο ή το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων.

Σε περίπτωση οργανωμένων ταξιδίων, ο χρήστης θα παραλάβει τα σχετικά έγγραφα ταχυδρομικώς ή από τα γραφεία της αεροπορικής εταιρίας στο αεροδρόμιο , είτε από τα γραφεία του Petas.gr εφόσον προσέλθει μέσα στο ωράριο λειτουργίας της εταιρείας.

8. Τιμές

Η αμοιβή του Petas.gr για τη διαμεσολάβησή του συμπεριλαμβάνεται στην συνολική τιμή της προσφερόμενης υπηρεσίας ή του προϊόντος.

Το Petas.gr ενημερώνεται για τις τιμές των ταξιδιωτικών προϊόντων και υπηρεσιών από τον εκάστοτε πάροχο. Για αλλαγές στις τιμές από τον πάροχο το Petas.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το Petas.gr δεν ευθύνεται για τέλη κράτησης που τυχόν επιβάλλονται από τον εκάστοτε πάροχο σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού ή της παροχής υπηρεσιών. Τα τέλη αυτά βαρύνουν αποκλειστικά τον χρήστη.
Κρατήσεις που ΔΕΝ πραγματοποιούνται απευθείας μέσω του δικτυακού τόπου ενδέχεται να έχουν διαφορετική τιμολόγηση.

9. Τρόποι πληρωμής

Οι τρόποι πληρωμής αναγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Petas.gr ξεχωριστά για το εκάστοτε προϊόν ή την υπηρεσία. Θα γίνονται δεκτοί μόνο οι αναφερόμενοι στην ιστοσελίδα τρόποι πληρωμής.

Στην περίπτωση που ο τρόπος πληρωμής πραγματοποιείται με πιστωτική κάρτα, η χρέωση όλου του ποσού γίνεται με την ολοκλήρωση της κράτησης. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνεται με κατάθεση στην τράπεζα, εφόσον αυτό επιτρέπεται  συνήθως δίνεται διορία 24 ώρες για να γίνει η κατάθεση όλου του ποσού.
Εφόσον η πληρωμή γίνεται με κατάθεση ο χρήστης πρέπει με δική του ευθύνη να ενημερώσει το Petas.gr το συντομότερο δυνατό.

Πριν την εξόφληση του τιμήματος το Petas.gr δεν έχει υποχρέωση να μεταβιβάσει τα εισιτήρια ή άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα στο χρήστη. Σε κάθε περίπτωση, η υποχρέωση του πελάτη για την εξόφληση του τιμήματος, για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που έχει παραγγείλει, παραμένει.

Το  Petas.gr ενδέχεται κατά την δική του κρίση να προσκαλέσει τον χρήστη να προσκομίσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο σχετικό με την διεύθυνση κατοικίας του ή αντίγραφο της πιστωτικής του κάρτας ή απόδειξη κατάθεσης τραπεζικού λογαριασμού του μέσω φαξ ή και ταχυδρομικώς πριν την οριστική έκδοση του εισιτηρίου.

Το  Petas.gr έχει το δικαίωμα να αποστείλει τα εισιτήρια, τις επιβεβαιώσεις κράτησης, vouchers ή άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα, αποκλειστικά στην διεύθυνση την οποία έχει δηλώσει ο χρήστης στην τράπεζά του ή στον εκδότη της πιστωτικής του κάρτας.

10. Ακυρώσεις, αλλαγές

Η δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης ενός εισιτηρίου, ενός ταξιδιού ή ενός άλλου προϊόντος ή υπηρεσίας που παρέχει το Petas.gr εξαρτάται αποκλειστικά από τους όρους που θέτει ο εκάστοτε πάροχος.

Το κόστος που ενδέχεται να προκύψει σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης μίας ταξιδιωτικής υπηρεσίας, το οποίο καθορίζεται αποκλειστικά από τους όρους του εκάστοτε παρόχου, βαρύνει αποκλειστικά τον χρήστη.

Σε περίπτωση που ο πάροχος δίνει στο χρήστη το δικαίωμα ακύρωσης ή αλλαγής του επιλεγμένου προϊόντος ή υπηρεσίας, ο χρήστης, ο οποίος επιθυμεί να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε αλλαγή ή ακύρωση κράτησης, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει εγγράφως το Petas.gr μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ ενημερώνοντας σχετικά με το αίτημά του. Εάν η εντολή ακύρωσης/αλλαγής σταλεί εκτός ωρών εργασίας τότε ως ημέρα παραλαβής της σχετικής εντολής θα θεωρηθεί η ερχόμενη εργάσιμη.
Το Petas.gr δεν δύναται να ακυρώσει ή να τροποποιήσει οποιαδήποτε κράτηση αν δεν έχει λάβει την έγγραφη εντολή του χρήστη.

Σε περίπτωση ακύρωσης ή μερικής ακύρωσης κάποιας κράτησης, ενός ταξιδιού ή οποιαδήποτε  άλλου προϊόντος ή υπηρεσίας που παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας και έχει πραγματοποιήσει ο χρήστης μέσω του Petas.gr, η αμοιβή του Petas.gr για την διαμεσολάβηση του  δεν επιστρέφεται ενώ υπάρχει πάγια χρέωση (που εφαρμόζεται σε εκούσιες ή ακούσιες ακυρώσεις) ως εξής:
  •  Αεροπορικό εισιτήριο: 20.00 EUR συν την ακυρωτική χρέωση της αεροπορικής εταιρείας εφόσον προκύπτει.
  •  Αεροπορικό εισιτήριο: 20.00 EUR‚ για αλλαγές εισιτηρίων εσωτερικού ή εξωτερικού συν το πρόστιμο που ορίζει η αεροπορική εταιρεία και τη διαφορά ναύλου, εφόσον αυτή προκύπτει.
  •  Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 3 ευρώ κάθε εισιτήριο συν την ακυρωτική χρέωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας εφόσον προκύπτει.
  •  Ξενοδοχεία / Αυτοκίνητα: Μόνο η ακυρωτική χρέωση του παρόχου εφόσον προκύπτει.
Σε περίπτωση αλλαγής κάποιας κράτησης, ενός ταξιδιού ή ενός άλλου προϊόντος ή υπηρεσίας που έχει πραγματοποιήσει ο χρήστης μέσω του Petas.gr, δύναται να ζητηθεί από τον χρήστη καταβολή επιπρόσθετου τέλους επανέκδοσης.

11. Επιστροφή Χρημάτων

Η ημερομηνία για επιστροφή χρημάτων από ακυρώσεις εξαρτάται από το είδος της υπηρεσίας.

Ειδικότερα, σε περίπτωση ακύρωσης ή αλλαγής που αφορά αεροπορικά εισιτήρια, η επιστροφή χρημάτων θα πραγματοποιείται εφόσον η ίδια η αεροπορική εταιρεία έχει προχωρήσει με την διαδικασία επιστροφής χρημάτων. Η επιστροφή χρημάτων στον πελάτη θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο στο τέλος του επόμενου μήνα από την ημερομηνία της ακύρωσης. Για πιθανές καθυστερήσεις εξαιτίας της αεροπορικής εταιρείας, το Petas.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.

Η επιστροφή χρημάτων που αφορά τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Petas.gr, θα πραγματοποιείται μετά από 30 ημέρες από την ημερομηνία ακύρωσης.

12. Απόρριψη της κράτησης

Το Petas.gr έχει το δικαίωμα να απορρίψει εντολές για την κράτηση που καταχωρούνται από τον χρήστη, αν αυτός παραβιάσει τους όρους χρήσης του διαδικτυακού τόπου.

13. Διατάξεις για διαβατήρια, βίζα, συνάλλαγμα, υγειονομικές διατάξεις και λοιπά Ταξιδιωτικά Έγγραφα

Σε περίπτωση που ο χρήστης ταξιδέψει στο εξωτερικό θα πρέπει να τηρηθούν οι ισχύουσες διατάξεις κάθε χώρας σχετικά με τα διαβατήρια, την βίζα, το τελωνείο, τους φόρους, καθώς και οι διατάξεις για τις εισαγωγές και εξαγωγές, όπως και οι υγειονομικές διατάξεις. Η ευθύνη για την τήρηση των παραπάνω διατάξεων βαρύνει αποκλειστικά  τον χρήστη. Στην ιστοσελίδα του Petas.gr παρέχονται κάποιες πληροφορίες σχετικές για την διευκόλυνση του χρήστη, σε καμία περίπτωση όμως το  Petas.gr δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα και την πληρότητα αυτών των πληροφοριών. Για έγκυρες πληροφορίες ο χρήστης πρέπει να απευθυνθεί στον πάροχο του συγκεκριμένου ταξιδιού ή στο προξενείο της χώρας στην οποία πρόκειται να ταξιδέψει.

14. Αποκλεισμός ευθύνης

Οι πληροφορίες και τα στοιχεία σχετικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα παρέχονται από τον εκάστοτε πάροχο. Το Petas.gr καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια  να ελέγξει όλες τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του για τυχόν λάθη, παραλείψεις και ανακρίβειες. Σε κάθε περίπτωση όμως το Petas.gr δεν μπορεί να εγγυηθεί  την καταλληλότητα, την ορθότητα, την πληρότητα και την επικαιρότητα αυτών των πληροφοριών.
Πιο συγκεκριμένα το Petas.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για:
  •  Τη μη διαθεσιμότητα της εκάστοτε υπηρεσίας ή προϊόντος
  •  Λάθη, παραλείψεις, παραβιάσεις ή αρνήσεις του εκάστοτε προμηθευτή
  •  Τραυματισμό, θάνατο, καταστροφή περιουσίας ή άλλες ζημιές που μπορούν να προκύψουν από υπηρεσίες του εκάστοτε προμηθευτή.
  •  Καθυστερήσεις και ακυρώσεις υπεράριθμων κρατήσεων, απεργία, ανωτέρα βία που δεν βρίσκονται στον άμεσο έλεγχό του.
  •  Την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων σε συνδέσμους τρίτων διαδικτυακών τόπων.
  •  Τις πληροφορίες που παρέχονται και δημοσιεύονται από τον εκάστοτε προμηθευτή για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Ο παρών δικτυακός τόπος εμπεριέχει συνδέσμους (links) σε δικτυακούς τόπους τρίτων. Το Petas.gr δεν ευθύνεται για την διαθεσιμότητά τους, την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, για το περιεχόμενο των σελίδων αυτών και την πληρότητά τους, καθώς και οποιαδήποτε ζημιά προκύψει από την χρήση τους, καθώς ο χρήστης έχει πρόσβαση σε αυτές με δική του ευθύνη.

Σε σπάνιες  περιπτώσεις ενδέχεται η τιμή αεροπορικού εισιτηρίου που προβάλεται στην διαδικτυακή πύλη του Petas.gr να μην ισχύει κατά την επιβεβαίωση της κράτησης. Το Petas.gr δεσμεύεται μόνο για την τιμή η οποία αναγράφεται στην αποστολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Το Petas.gr ή συνεργάτης/τες του έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν τροποποιήσεις στον διαδικτυακό τόπο οποιαδήποτε στιγμή.

15. Ευθύνη του χρήστη

Χρησιμοποιώντας αυτό το διαδικτυακό τόπο ο χρήστης εγγυάται, ότι είναι τουλάχιστον 18 ετών και τηρεί τις νομικές προϋποθέσεις χρήσης αυτού του δικτυακού τόπου καθώς επίσης ότι αναλαμβάνει και την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση του διαδικτυακού τόπου από ανήλικους για λογαριασμό του. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση του διαδικτυακού τόπου με σκοπούς παραπλανητικούς, κερδοσκοπικούς ή με σκοπούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσλειτουργία στην παροχή των υπηρεσιών του. Η οποιαδήποτε μη νόμιμη κίνηση στη χρήση της ιστοσελίδας θα έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό του χρήστη από την πρόσβαση στις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες.

16. Πνευματική ιδιοκτησία, εμπορικά σήματα

Η πνευματική ιδιοκτησία και όλα τα υπόλοιπα προστατευόμενα δικαιώματα που αφορούν τον δικτυακό τόπο ανήκουν στο Petas.gr. Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας ανήκουν αποκλειστικά στην Petas.gr εκτός εάν αναφέρεται ρητά η ιδιοκτησία τρίτου. Η ονομασία Petas.gr όπως επίσης και όλα τα εμπορικά σήματα, λογότυπα και όλα τα γραφικά σχέδια που απεικονίζονται σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο  είναι ιδιοκτησία του Petas.gr ή ιδιοκτησία τρίτων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, διανομή, μεταφορά, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχό τους και του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου αυτού. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης άδειας του Petas.gr ή άλλου δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
 

17. Εφαρμοστέο δίκαιο

Το δίκαιο που εφαρμόζεται στις σχέσεις μεταξύ των χρηστών του διαδικτυακού τόπου και του Petas.gr είναι αποκλειστικά το ελληνικό δίκαιο εξαιρουμένων των κανόνων του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου.

Αρμόδια για την επίλυση των διαφορών που τυχόν θα προκύψουν μεταξύ των μερών είναι τα δικαστήρια του Πειραιά.

18. Εναλλακτική επίλυση διαφορών

Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΕ και τον Κανονισμό 524/2013 της Ε.Ε., τυχόν διαφορές σχετικές με την παροχή υπηρεσιών μεταξύ καταναλωτών και εμπόρων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορούν να υποβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα επίλυσης διαφορών (βλέπε σύνδεσμο). Σκοπός της πλατφόρμας αυτής είναι η εξυπηρέτηση τόσο των καταναλωτών όσον και των παρόχων υπηρεσιών, οι οποίοι επιθυμούν την εξωδικαστική επίλυση διαφορών που προκύπτουν από ηλεκτρονικές συναλλαγές.

19. Τροποποίηση των Γενικών Όρων Συναλλαγών

Το Petas.gr έχει το δικαίωμα οποιαδήποτε στιγμή να τροποποιήσει ή και να ανανεώσει τους παραπάνω όρους συναλλαγών σχετικά με την χρήση αυτής της ιστοσελίδας χωρίς να δημιουργείται υποχρέωση ενημέρωσης του χρήστη σχετικά. Στην ιστοσελίδα θα εμφανίζονται οι γενικοί όροι συναλλαγών όπως ισχύουν την συγκεκριμένη στιγμή. Με την περαιτέρω χρήση της ιστοσελίδας μετά την τροποποίηση των γενικών όρων χρήσης, ο χρήστης αποδέχεται και την σχετική τροποποίηση.

Η εγκυρότητα των παραπάνω όρων δεν μπορεί να περιοριστεί με τυχόν αντίθετους όρους συναλλαγών του χρήστη. Τροποποιήσεις και προσθήκες των όρων αυτών είναι έγκυρες μόνο στην περίπτωση που συμφωνούνται με έναν νόμιμο εκπρόσωπο του Petas.gr. Τροποποιήσεις και προσθήκες των όρων αυτών όπως και πρόσθετες συμφωνίες θα πρέπει να γίνονται μόνο  εγγράφως. Η αποστολή μέσω φαξ και e-mail ισοδυναμεί στις σχέσεις μεταξύ των μερών με έγγραφο.

20. Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679), τυχόν ειδικότερης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για ορισμένους τομείς, της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ν. 3471/2006 , ως εκάστοτε ισχύει) και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

21. Κώδικας Δεοντολογίας

Η λειτουργία του καταστήματος διέπεται από την χρήση του ισχύοντος Κώδικα Δεοντολογίας.